صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۳ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۴

کنترل مغز با امواج صوتی

دانشمندان راهی پیدا کرده‌اند که بدون نیاز به کلاه‌خود و الکترودهای کاشته‌شده، بتوانند مغز موجودات ساده را کنترل کنند.
کد خبر : 39172

به گزارش آنا به نقل از Nature، محققان مؤسسه «سالک» روش تازه‌ای ابداع کرده‌اند که با استفاده از آن سلول‌های مغز یک کرم «نماتود» را بدون استفاده از وسایل معمول در کنترل خود گرفتند. در این روش که با کمک یک ماده شیمیایی و امواج فراصوتی انجام شد، این دانشمندان توانستند مغز نماتود را با دستورهای خود کنترل کنند.


در این آزمایش دانشمندان موسسه سالک موفق شدند جهت این کرم را با استفاده از امواج صوتی ممتد تغییر دهند. به گفته این مؤسسه، این روش به دلیل اینکه از الکترود و دیگر اشیای خارجی برای رسیدن به مغز استفاده نمی‌کند نه‌تنها روشی تهاجمی و آسیب‌رسان نیست، بلکه می‌تواند به تمام اندام‌های دیگر نیز نفوذ کند و در آنها هم مورد استفاده قرار گیرد و هیچ محدودیتی برای استفاده در جانداران پیچیده‌تر ندارد. براساس آنچه در مجله نیچر در‌این‌باره منتشر شده است، هنوز امکان استفاده از این روش در پستانداران به اثبات نرسیده است و دانشمندان مؤسسه سالک در حال آزمایش روش خود روی موش‌ها هستند.


اگرچه این روش با بحث کنترل ذهن متفاوت است، در صورتی‌که روی موش‌های آزمایشگاهی با موفقیت به‌کار برده شود، یک گام به استفاده در انسان نزدیک‌تر شده است. دانشمندان معتقدند اگر روش مؤسسه سالک درباره انسان قابل استفاده باشد آنگاه شاهد انقلابی در زمینه دارو و درمان خواهیم بود چون با استفاده از این روش، پزشکان می‌توانند با حداقل خطر ممکن، بخش‌های مشخصی از مغز را تحریک و به واکنش وادار نمایند. به‌عنوان نمونه حرکت دادن عضلات مشخص، ارسال پیام‌های عصبی خاص و استفاده از اندام‌هایی که از کار افتاده‌اند، با استفاده از این روش ممکن خواهد بود و کلیه تجهیزاتی که از بیمار یک چهره عجیب می‌سازد و خطر آسیب‌های بیشتر را دارد نیز بلااستفاده خواهند شد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر