صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۹ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴

مذاکره مقام‌های ایران، آمریکا و چین درباره بازطراحی رآکتور اراک در وین

نمایندگان ایران، آمریکا و چین درباره چگونگی تنظیم اسناد مرتبط با نحوه اجرای بازطراحی رآکتور تحقیقاتی اراک مذاکره کردند.
کد خبر : 38663

به‌گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از ایرنا، دیدار روز گذشته (دوشنبه) مقام‌های ایران، آمریکا و چین در حاشیه مجمع عمومی آژانس در وین به صورت سه‌جانبه بود و در آن درباره موضوعات مرتبط با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مذاکره و تبادل‌نظر شد.


مجمع عمومی سالیانه آژانس از روز گذشته در وین آغاز شد و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت. «علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی به نمایندگی از ایران و «ارنست مونیز» وزیر انرژی به نمایندگی از آمریکا در این اجلاس حضور دارند. این دو مقام پیشتر در جریان مذاکرات هسته‌ای بارها با یکدیگر گفت‌وگو کرده بودند.


در جلسه سه‌جانبه میان ایران، آمریکا و چین چگونگی تنظیم اسناد مرتبط با نحوه اجرای بازطراحی راکتور تحقیقات اراک مطرح و بررسی شد.


قدرت‌های جهانی می‌گویند از پلوتونیوم تولیدشده در راکتورهای آب سنگین می‌توان در ساخت سلاح هسته‌ای استفاده کرد، بنابراین راکتور اراک یکی از موضوعات اصلی مورد مناقشه در مذاکرات ایران با گروه 5+1 بود.


گروه 5+1 در جریان جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای، سرانجام با درخواست ایران برای حفظ ماهیت آب سنگین اراک موافقت کردند، اما بر اساس این توافق قرار است این راکتور با همکاری مشترک بین‌المللی بازطراحی تا نگرانی از میزان تولید پلوتونیوم آن مرتفع شود.


براساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اعضای گروه 5+1 و ایران باید پیش از روز اجرای توافق، اسنادی را امضا کنند که در آن تعهد طرح مدرن‌سازی راکتور آب سنگین اراک بیان شود و مسئولیت و وظایف قدرت‌های جهانی در اجرای آن مشخص شده باشد.


«صالحی» پیشتر در سفر به چین با مقام‌های این کشور درباره بازطراحی راکتور آب سنگین اراک مذاکره کرده بود. «محمد جواد ظریف» وزیر امورخارجه ایران نیز روز گذشته (دوشنبه) برای دیدار با مقام‌های چینی عازم پکن شده است.



انتهای پیام/

ارسال نظر