وکلای ملت درباره جایگاه مجلس در اندیشه امام خمینی چه گفتند
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مجلس شورای اسلامی مرکز رأی و اراده مردم و مظهر مردمسالاری دینی است. قوه مقننه همچنین مسیر حرکت کشور را مشخص میکند و طبق فرموده امام خمینی (ره) باید مظهر خواست مردم در ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باشد.
نقش مهم مجلس شورای اسلامی در انعکاس مطالبات مردم موجب شده امام خمینی (ره) بارها و بارها در سخنانشان بر جایگاه ویژه این نهاد انقلابی پافشاری کنند. با توجه به مأموریت ویژه مجلس شورای اسلامی در مسیر حرکت 40 ساله انقلاب اسلامی بر آن شدیم همزمان با سیامین سالروز ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی روند طی شده مجلس را مرور و بر جایگاه آن در اندیشه امام خمینی (ره) تأکید داشته باشیم بر همین اساس سراغ برخی نمایندگان ملت رفته و دراینباره با آنان به گفتگو نشستیم که حاصل آن را میخوانید.
قدرت ایران محصول اندیشه امام خمینی (ره) است
علی ساری ضمن تسلیت فرارسیدن ایام رحلت بینانگذار جمهوری اسلامی ایران میگوید: پیش از شکلگیری انقلاب اسلامی و پیروزی آن در سال ۵۷ جهان تحت سیطره دو بلوک غرب و شرق بود و تمام مصالح کشورها به دست آنان تعیین میشد.
وی معتقد است: ورود امام خمینی (ره) به عرصه مبارزه و نشر اندیشه ایشان در میان مردم ایران و کشورهای دیگر، کمکم مسیر تحولات در دنیا تغییر پیدا کرد و با پیروزی انقلاب اسلامی و صدور آرمانهای انقلاب یک رقیب سومی برای ابرقدرتهای شرق و غرب به وجود آمد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اکنون ابرقدرتها در سیاستهای خود متأثر از وضعیت آن رقیب سوم هستند و بهنوعی تمام معادلات جهان بهویژه در غرب آسیا را با در نظر گرفتن شرایط این رقیب قدرتمند تنظیم میکنند.
ساری گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران بهعنوان قدرت منطقه تعیینکننده و تکمیلکننده معادلات است و این برگرفته از اندیشهای است که امام خمینی (ره) آن را احیا کردند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروز آنچه در سیاست منطقه و جهان میگذرد الهامگرفته از اندیشه و راه بنیانگذار جمهوری اسلامی است که مجلس شورای اسلامی هم مبتنی بر همین اندیشهها مسیر حرکت خود را تعیین میکند و ایشان همواره اشاره داشتند که مجلس عصاره ملت و در رأس امور است.
مجلس در اندیشه امام تبلوری از مردمسالاری است
جمشید جعفرپور بیان میکند: امام خمینی (ره) مجلس را در رأس امور میدانستند و این فرمایش امام اشاره به جایگاه والای قوه مقننه در میان قوای دیگر دارد.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) مجلس شورای اسلامی را تبلوری از مردمسالاری تعریف کردند، ادامه میدهد: امام در بخشی از بیانات که در وصیتنامه ایشان منعکس شده تأکید دارند وکلای ملت از اقشاری برگزیده شوند که درد محرومیت را چشیده باشند؛ البته این مسئله در مورد همه مسئولان صدق میکند، اما این ویژگی در خصوص نمایندگان مجلس باید از شدت بیشتری برخوردار باشد.
نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: توصیه دیگر حضرت امام خمینی (ره) به نمایندگان مجلس درباره تصمیمهای شورای نگهبان در مصوبات است که آن را ضامن اسلامی و مطابق قانون اساسی بودن مصوبات مجلس میدانستند.
جعفرپور با بیان اینکه امام خمینی (ره) همواره تأکید داشتند مصوبات مجلس در جهت حل مشکلات مردم و برطرفکننده نیازهای جامعه باشد، میگوید: قوانین مجلس باید بتواند نیاز قشر گسترده مردم را برطرف کند و نه صرفاً برای افراد و گروههای خاص باشد.
وی با اشاره به دوران ۱۰ ساله حیات امام در سالهای ۵۷ تا ۶۷ میگوید: جایگاه مجلس از نگاه حضرت امام آنقدر والا بود که ایشان حتی اختیار انحلال مجلس را هم به قوای دیگر نمیدادند، درحالیکه چنین موضوعی در کشورهای دیگر مرسوم است و این مسئله بهدلیل حفظ شأن مجلس و نمایندگان مردم بود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان میکند: نمایندگان مجلس مسئولیت سنگینی را برعهده گرفتهاند چراکه باید در چارچوب حفظ شأن مجلس در تراز نظام اسلامی عمل کنند.
جعفرپور بیان میکند: مردم هم مسئولیت سنگینی در این زمینه بر عهده دارند که در انتخابهای خود فردی را به مجلس بفرستند که با معیارهای انقلاب اسلامی همخوانی داشته باشند و امسال که انتخابات پرشور مجلس یازدهم را در پیش داریم توجه به این مسئله از اهمیت ویژهای برخوردار است.
تشکیل جامعه بدون فساد و تبعیض از آرمانهای امام خمینی (ره) بود
به اعتقاد ولیالله نانواکناری بنیانگذار جمهوری اسلامی اندیشه والایی در مباحث منطقهای و جهانی داشتند و افق دید حضرت امام خمینی (ره) نسبت به مسائل انقلاب اسلامی بسیار گسترده و در سطح جهانی بود.
وی بر این باور است: مجلس شورای اسلامی هم در ۱۰ دوره فعالیت خودش کموبیش برای رسیدن به اهداف تبیینی امام امت تلاش کرده است، اما متأسفانه باید اعتراف کنیم نتوانستیم در این مسیر گامهای بلندی برداریم.
نماینده مردم بابلسر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با توجه به هدفگذاریهای امام خمینی (ره) در مسیر انقلاب شاید بتوان گفت در نیمهراه هستیم خاطرنشان میکند: رسیدن به مقصدی که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران آن را هدفگذاری کردند نگاه بلندی را میطلبد که شاید در اندیشه مسئولان کشور باشد، اما روند آن بسیار کند است.
نانواکناری با تأکید بر اینکه تشکیل جامعه بدون فساد و تبعیض از اهداف حضرت امام خمینی (ره) بود میگوید: امام جامعهای را ترسیم کردند که در نگاه کلان در همه ابعاد بشری به بهترین وجه اداره شود، ولی معتقدم نتوانستیم مسیر جامعه را برای رسیدن به این اهداف هموار کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خاطرنشان کرد: ایشان نسبت به ناهنجاریهای اجتماعی بسیار نگران بودند و همواره در این مورد تذکر میدادند، بنابراین باید شرایط کنونی جامعه را با آنچه باید باشد مقایسه کنید بعد میبینید برای رسیدن به جامعه اسلامی مدنظر امام امت مسیر طولانی در پیش داریم.
امام خمینی (ره) جمهوریت و اسلامیت را مکمل یکدیگر میدانستند
محمداسماعیل سعیدی میگوید: حضرت امام خمینی (ره) معتقد بودند ساختار نظام بر دو پایه اصلی اسلام و مردم استوار است و این اندیشه در واژه جمهوری اسلامی تجلی یافت؛ یعنی دو رکن جمهوریت و اسلامیت در نظام اسلامی مکمل یکدیگر هستند.
وی با بیان اینکه حضور مردم میتواند بخش عمدهای از مسائل و مشکلات کشور را حل کند، تصریح میکند: امام خمینی (ره) با همین محوریت از همان ابتدا فرمودند «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش»
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه بنیانگذار جمهوری اسلامی طبق همین نظریه سیاسی فرمودند مجلس در رأس امور است، تصریح میکند: قانون اساسی هم به مردم اجازه میدهد نمایندگان خود را انتخاب کنند و خانه ملتی تشکیل شود تا تجلی حضور مردم در قانونگذاری، سیاستگذاری و ریلگذاری برای حرکت قوای دیگر باشد.
سعیدی با تصریح اینکه مجلس شورای اسلامی از جایگاه ویژهای در نظام جمهوری اسلامی برخوردار است میگوید: تصمیمگیری در مجلس بر اساس دیدگاههای نمایندگان مردم است به همین دلیل مجلس را مظهر اراده ملت نامیده میشود.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی معتقد است: بعد از رحلت امام خمینی (ره) مقام معظم رهبری هم با پذیرفتن مسئولیت خطیر رهبری همین دیدگاه را ادامه دادند و در طول این ۳۰ سال هم ثابت شد که چارچوب و مشی امام را پیگیری و بر نقش و جایگاه مردم و مجلس تأکید کردند.
مجلس از آرمانهای امام فاصله گرفته است
حسینعلی شهریاری اما بر این باور است که امام خمینی (ره) مجلس را عصاره فضایل ملتی میدانستند که پیادهسازی احکام اسلام ناب از آرمانهای انقلابشان بود و نمایندگان مردم در مجلس باید در این تراز باشند و برای رسیدن به این هدف فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه متأسفانه مجلس در شرایط کنونی از آرمانها فاصله گرفته است، تصریح میکند: فضائل ملت که مجلس به آن تشبیه شد؛ ایثار، فداکاری، گذشت، راستگویی و زندگی در حد متوسط جامعه است. همچنین نماینده مردم باید سیاستش عین دیانتش باشد اما متأسفانه این مسائل آنگونه که در اندیشه امام خمینی (ره) ترسیم شده، اتفاق نیفتاده است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام خمینی (ره) به نمایندگان مجلس توصیه کردند جز به مصالح کشور به چیز دیگری فکر نکنند اضافه میکند: متأسفانه مسائل مالی و رانت در انتخاب برخی نمایندگان تأثیرگذار است و قطعاً زمانی که نمایندهای بر اساس شایستگیهای واقعی انتخاب نشود، اتفاقاتی میافتد که در برخی مواقع در مجلس شاهد آن هستیم که بههیچوجه در تراز مجلس شورای اسلامی نیست.
شهریاری معتقد است که توصیه امام خمینی (ره) درباره اهمیت جایگاه شورای نگهبان بر کسی پوشیده نیست، و میگوید: لازم است شورای نگهبان در تأیید صلاحیت افراد دقت و پیگیری بیشتری داشته باشد.
وی با اشاره به کلام بنیانگذار جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه مجلس جوشیده از این ملت انقلابی یک مجلس عادی نیست، خاطرنشان میکند: نمایندگان مجلس شورای اسلامی نباید طوری عمل و رفتار کنند که این شائبه به وجود بیاید که برای رأی مجدد در حوزه انتخابیه تلاش میکنند و رفتار آنان باید بهواقع در تراز ملت بزرگ ایران باشد.
به گزارش آنا، بنیانگذار جمهوری اسلامی اما همواره از ضرورت تدوین و حکومت قانون دفاع میکنند و تخلف از احکام اولیه و ثانویه و حکومتی -که بهصورت قانون در آمده است- را خلاف شرع میدانند.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/