صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۲۰ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
موسی‌خانی با آنا مطرح کرد:

استقلال، توسعه و صادرات تکنولوژی با رونق ارتباط دانشگاه و صنعت

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین گفت: ماحصل رونق ارتباط دانشگاه و صنعت، استقلال، توسعه تکنولوژی و صادرات تکنولوژی خواهد شد.
کد خبر : 386035

مرتضی موسی‌خانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، درباره اعلام فهرست مشکلات و نیازهای وزارت صنعت، معدن و تجارت و ابراز خرسندی رهبر انقلاب از این موضوع و اینکه مقام معظم رهبری فرمودند اکنون نوبت وزارت علوم و دانشگاه‌هاست که برای حل این مسائل وارد میدان شوند؛ اظهار کرد: فرمایشی که رهبر معظم انقلاب فرمودند، بسیار ارزشمند است، در واقع صنعت باید رابطه تنگاتنگ خودش را با دانشگاه حفظ کند و دانشگاه بتواند حل‌کننده مشکلات و نیازهای صنعت باشد.


وی افزود: این تعامل ارگانیک و پویا زمانی رخ می‌دهد که دانشگاه با واسطه‌ای مانند معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری و یا اداره کل تجاری‌سازی که در این دوره با تدبیر دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته است، بتواند به عنوان حلقه تکمیل‌کننده، عملیاتی‌ یا تبدیل‌کردن آن خواسته‌ها به محصول یا معرفی توانمندی‌های دانشگاه به صنعت را انجام دهد.



صنعت بخش خصوصی بیشتر اوقات از ارتباط با دانشگاه استقبال می‌کند ولی مشکلات زیادی با صنعت بخش نیمه‌دولتی،  نیمه‌خصوصی یا خصولتی داریم



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین ادامه داد: این ارتباطی دوسویه است که نهاد دانشگاهی به صنعت بگوید ما فلان توانمندی را داریم و نیاز به تحقیقات بنیادین در این باره نیست و صنعت می‌تواند همین تحقیقات را استفاده و یا تکمیل کند و توانمندی‌های ما را به خدمت بگیرد؛ بنابراین این رابطه دوسویه است و این نقش معاونت فناوری یا اداره کل تجاری‌سازی در دانشگاه آزاد اسلامی است.


دانشگاه‌ها باید با اراده تمام و نماینده تام‌الاختیار با صنعت در ارتباط باشند


موسی‌خانی بیان کرد: نهادهای واسطه دانشگاه به‌منظور ارتباط با صنعت باید هرکدام درخور وظایف محول‌شده رابطه دوسویه را برقرار کنند، مثلاً اداره کل تجاری‌سازی وظیفه برون‌دادها و خروجی‌های دانشگاه‌ها و نیز منطبق‌کردن آنها با نیازهای بخش صنعت را برعهده بگیرد و بخش فناوری هم می‌تواند نقش تبدیل خواسته‌های بخش صنعت به محصول را داشته باشد؛ اما آنچه که فکر می‌کنم کارکرد اساسی است که باید اتفاق بیفتد، این است که واحدهای دانشگاهی باید با اراده تمام و نماینده تام‌الاختیار با صنعت در ارتباط باشند.


وی ادامه داد: بدین معنی که وقتی استاد دانشگاه پروپوزالی را برای تأمین خواسته صنعت تهیه می‌کند، صنعت به تمام معنا آن طرح را بپذیرد؛ چراکه بسیاری اوقات به خیلی از پروژه‌ها پروپوزال می‌دهیم و بعد در پیچ و خم‌های اداری صنعت، رد می‌شود و بعد می‌بینیم که همین پروژه توسط یک بخش دیگر حال چه داخلی و چه خارجی اجرا می‌شود. در واقع فکر می‌کنم که نمایندگان تام‌الاختیاری باید تمام‌کننده این ماجرا باشند و این کارکردی که از سوی یک صنعت اعلام می‌شود، با پروپوزال‌های دانشگاهی ولو حتی با قیمت بالاتر مورد حمایت قرار بگیرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین گفت: اگر این اتفاق بیفتد، این صنعت، دانش بومی و همیشه مستقل می‌شود؛ اما تا زمانی که وابستگی داشته باشیم ولو اینکه قطعه را ارزان از خارج از کشور وارد کنیم، قطعاً رشد نخواهیم کرد؛ اما اگر محققان واحدهای توسعه و تحقیق (R&D) خودمان را و دانشگاه‌های‌مان را به‌عنوان واحدهای R&D نگاه کنیم و از دانشگاه‌ها بخواهیم در کنار صنعت به شکل فعال حضور داشته باشند، هم دانشگاه‌های ما و هم صنعت ما رونق پیدا می‌کنند و ماحصل رونق ارتباط دانشگاه و صنعت، استقلال، توسعه تکنولوژی و صادرات تکنولوژی خواهد شد.


تمایل‌نداشتن صنعت به ارتباط و همکاری با دانشگاه علامت سؤال ماست


موسی‌خانی در پاسخ به این پرسش که چرا صنعت تمایلی به ارتباط و همکاری با دانشگاه ندارد، تصریح کرد: این علامت سؤال ماست، معمولاً صنعت بخش خصوصی بیشتر اوقات استقبال می‌کند ولی مشکلات زیادی با صنعت بخش نیمه‌دولتی، بخش نیمه‌خصوصی یا خصولتی داریم؛ چراکه اولاً مدیران‌شان تمایلی به ارتباط و صحبت ندارند و ثانیاً مدیران‌شان خیلی بلندمدت نمی‌اندیشند، معمولاً بخش خصوصی در این زمینه موفق‌تر بوده و کارهایی که انجام داده، بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است.


وی اذعان کرد: امیدواریم که این اتفاق در بخش نیمه‌دولتی و نیمه‌خصوصی هم بیفتد. در واقع بخش دولتی و نیمه‌دولتی ما (چون بیشتر شرکت‌های ما بخش دولتی هستند) سهامدار عمده‌شان بخش دولتی و یا ارگان‌های وابسته به دولت هستند که عضو هیئت مدیره دارند و بنابراین حق رأی دارند، و مدیرعامل فقط تصمیمات هیئت مدیره را اجرا می‌کند.



در دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین پروژه‌های زیادی داشته‌ایم که با همکاری و ارتباط با صنعت انجام شده‌اند و معمولاً مشتری‌های ما از بخش خصوصی صنعت بوده‌اند



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین تصریح کرد: گاهی اوقات در کلاس‌هایم انتقاداتی از شرکت‌های چنینی داشته‌ام که در یکی از این کلاس‌ها یکی از مدیران شرکت‌های بزرگ بخش نیمه‌خصوصی گفت که اصلاً مدیرعامل در این شرکت کاره‌ای نیست، وقتی ذی‌نفعان و اعضای هیئت مدیره که تعیین‌کننده هستند، سیاست کلی و جهت‌گیری را تعیین می‌کنند و به‌طور مثال خرید محصول از خارج از کشور به‌دلیل اینکه اقتصادی‌تر است، سیاست‌شان واردات می‌شود، این سیاست به‌عنوان راهنمای عملی شرکت معین می‌شود و مدیران عامل مجبورند به آن عمل کنند و مدیرعامل در این سیاست‌ها نقشی ندارد.


موسی‌خانی اظهار کرد: بنابراین بخش‌هایی که اینگونه هستند، یعنی اعضای هیئت مدیره‌ای دارند که از بخش‌های مختلف و دارای حق رأی و حقوق مشخص هستند، قطعاً مدیرعامل موظف است، سیاست‌هایی را که توسط این بخش تعیین می‌شود، حتی برخلاف میل باطنی و خواسته خود، بپذیرد.


وی بیان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین پروژه‌های زیادی داشته‌ایم که با همکاری و ارتباط با صنعت انجام شده‌اند و معمولاً مشتری‌های ما از بخش خصوصی صنعت بوده‌اند.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
یه صنعتی
14:13 - 1398/03/17
سلام
چه خوب که خبرگزاری آنا چالش ها و موانع ارتباط دانشگاه و صنعت و منویات رهبری در این باره رو پیگیره
خداقوت
اما همه بویژه دولت و صنعت باید دست در دست هم بدهیم برای تقویت این ارتباط