صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۳۰ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۸

خصوصی‌سازی دامن ناسا را هم گرفت

ناسا برای انجام پروژه‌های خود به شرکت‌های خصوصی روی آورده است و این شرکت‌ها نیز معتقدند در آینده تجارت در فضا پررونق خواهد بود.
کد خبر : 385785

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، ناسا برای انتقال محموله‌های علمی و تحقیقاتی خود به ماه، توسط ماهواره‌های هوشمند 3 شرکت دانش‌بنیان را انتخاب کرده است که قرار است آن‌ها اولین مأموریت خود را طی چند سال آینده انجام دهند.


هرچند ناسا این پروژه را حمل دستگاه‌هایی برای نقشه‌برداری و حرکت روی سطح ماه توسط بخش خصوصی اعلام کرده است اما کارشناسان از آن به‌عنوان مشکلات مالی این سازمان در تأمین منابع مالی پروژه‌های خود یادکرده‌اند و آن را نشان از فشار دولت آمریکا در کاهش هزینه‌های این سازمان می‌دانند.


منابع خبری پیشتر اعلام کرده بود که قرار است ناسا در قالب همکاری  با شرکت‌های خصوصی هزینه 6 میلیارد دلار  پروژه سفر به کره ماه را با نام CLPS اجرا کند.


کارشناسان معتقدند ناسا در حقیقت به سرمایه‌گذاران خصوصی برای اجرایی کردن برنامه بازگشت از سفر به کره ماه چراغ سبز نشان داده است که از آن‌ها بانام تجاری آرتمیس یاد می‌شود.


تحلیلگران معتقدند به دلایل اقتصادی، تأمین منابع مالی این پروژه برای ناسا سخت شده است و به همین دلیل این سازمان با تقسیم آن به طرح‌های کوچک‌تر سعی در انجام آن دارد.


در همین خصوص کارشناسان صنایع هوایی نیز از رقابت شرکت‌های هواپیماسازی بزرگ آمریکا مانند بوئینگ و لاکهید برای اجرای پروژه حمل‌ونقل انسان به کره ماه خبر داده‌اند.


کارشناسان صنایع هوایی بر این باورند که جداسازی حمل بار و حمل انسان از یکدیگر بیشتر دلایل اقتصادی دارد و این موضوع بیشتر از آنکه علمی یا حتی سیاسی باشد نشان از کاهش توان مالی ناسا در اجرای پروژه‌هایی است که باید آن‌ها را به جواب برساند.


از سوی دیگر شرکت‌های خصوص که درزمینهٔ مسائل فضایی به پیشرفت‌هایی دست‌یافته‌اند دیگر ناسا را به‌عنوان تنها مشتری این تجارت نمی‌دانند و این نگرش ناسا را با چالشی جدید روبرو کرده است.


مشاوران مالی شرکت‌های خصوصی معتقدند هرچند در حال حاضر ناسا کمک‌کننده اصلی در اجرایی پروژه‌های فضایی تلقی می‌شود ولی در آینده کره ماه خود به صحنه جدیدی در تجارت بدل خواهد شد و در آن دوران بدهی به ناسا یکی از موانع توسعه کسب‌وکار خواهد بود.


کارشناسان شرکت‌های خصوصی فعال در این حوزه بر این باورند سفر انسان به کره ماه بازارهای تجاری جدیدی را خواهد گشود که باید برای آن برنامه داشت.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر