صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۵ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
معاون بازرگانی وزارت صنعت:

برنامه‌ای برای توزیع کوپنی کالاهای اساسی نداریم

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت و دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: برنامه‌ای برای توزیع کوپنی کالاهای اساسی نداریم.
کد خبر : 385394

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شاتا، عباس قبادی در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز شنبه در راستای پویش پاسخگویی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: 100 میلیارد دلار گردش مالی در حوزه مواد غذایی کشور است که 90 درصد از این گردش مالی از تولید داخل به دست می‌آید و فقط 10 میلیارد دلار آن واردات است و اقتصاد کشور تاب‌آوری لازم را برای گذر از شرایط سخت دارد و با کمک رسانه‌ها و همگرایی سران قوه از تحریم‌های ناجوانمردانه و ظالمانه غرب برای شکوفایی و توسعه کشور عزیزمان فرصت می‌سازیم.


وی با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار بر اساس تصمیم سران قوا اختیارات رصد و قیمت‌گذاری و نظارت را دارد، تصریح کرد: از ۱۲ دستگاه مختلف کشوری در ستاد تنظیم بازار حضور دارند و جلسات در همه ایام سال به‌صورت منظم برگزار می‌شود.


معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه در روزهای پایانی سال با توجه به شرایط خاص کشور از ثبات قیمت‌ها برخوردار بودیم، گفت: کارگروه‌های شب عید برای کنترل بازار ماه مبارک رمضان نیز تشکیل شد و کارهایی مانند ممنوعیت صادرات سیب و پرتقال در ایام پایانی سال، سبب کنترل بازار این محصول در شب عید شد.


قبادی با بیان اینکه مبنای وزارت صمت برای کنار گذاشتن ارز 4 هزار و 200 برای برخی کالاها، به خاطر شرایط ویژه اقتصادی بود، اضافه کرد: ناچار بودیم در برخی جاها تغییر گروه کالایی و تغییر ارز به نیمایی را داشته باشیم و البته در سیاست‌های کلان کشور هم این مورد پیش‌بینی‌شده بود.


حدود ۱۰ درصد نیاز گوشت قرمز را وارد می‌کنیم


وی با اعلام اینکه حدود ۱۰ درصد نیاز گوشت قرمز را وارد می‌کنیم، گفت: واردات بیش‌ازحد تولید کشور را نابود می‌کند، تغییر ارز به نیمایی تغییر چندانی بر بازار این محصول وارد نکرد.


دبیر ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه ۱۰ درصد گوشت وارداتی را به سمت کارمندان، بازنشستگان، اقشار آسیب‌پذیر بردیم، افزود: قیمت گوشت منجمد گوساله در بازار از ۵۰ هزار تومان تا ۶۰ هزار تومان است، گوشت گرم از ۷۰ هزار تومان تا ۹۵ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود و قیمت گوشت گوسفندی از ۸۰ هزار تومان تا ۱۲۰ هزار تومان است.


قبادی با تأکید بر اینکه گوشت دام زیر ۴۰ هزار تومان توجیه اقتصادی برای دامدار ندارد و این موضوع افزایش قیمت گوشت را توجیه می‌کند، گفت: گرانی گوشت را قبول دارم اما چاره‌ای جز این نداریم. اگر قیمت گوشت سرکوب شود، تولید داخل دچار مشکل خواهد شد.


وی اضافه کرد: قیمت گوشت بازار باقیمت نیمایی تقریباً یکسان است، انگیزه واردات با تغییر ارز گوشت به ارز نیمایی کم شده و از تولید داخل حمایت‌شده است.


معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت با بیان اینکه جمع واردات گوشت قرمز در سال ۹۷ کمتر از سال ۹۶ و کمتر از ۱۶۰ هزار تن بود، ادامه داد: مجموع گوشت گوساله یخ‌زده وارداتی سال ۹۶ حدود ۱۱۷ هزار تن و سال ۹۷ حدود ۱۱۵ هزار تن بود و مجموع واردات گوشت گوسفندی در سال ۹۶ حدود ۱۵ هزار تن و در سال ۹۷ حدود ۳۷ هزار تن بود.


قبادی گفت: 45 میلیون رأس دام زنده کشور الآن به ۶۰ میلیون رأس افرایش یافته است، جمعیت دام کشور در حال افزایش است و این باعث می‌شود که از واردات گوشت دام جلوگیری شود.


وی ادامه داد: قیمت کالاهای وارداتی با ارز 4 هزار و 200 در بازار بدون تغییر است، گوشت واردشده به کشور با ارز نیمایی است و باقیمت مورد تأیید سازمان حمایت عرضه می‌شود.


دبیر ستاد تنظیم بازار در خصوص شکر نیز بیان کرد: نیمی از نیاز شکر کشور به‌صورت شکر خام وارد کشور و به شکر سفید تبدیل می‌شود. البته در مورد تأمین و قیمت شکر ما هشدارها را داده بودیم، سیل جنوب بر محصولات شکر تأثیر منفی گذاشت، شکر خام وارداتی در انبارهای جنوب به خاطر سیل دپو شده بود.


قبادی همچنین با یادآوری اینکه شرایط شکر در حال عادی شدن است، تصریح کرد: در حال حاضر در بسیاری از فروشگاه‌ها شکر با نرخ مصوب در حال توزیع و عرضه است و نزدیک یک‌میلیون تن شکر یا در انبارها داریم یا در بنادر در حال تخلیه است.


وی با اعلام اینکه سال گذشته بیش از ۳۰۰ هزار تن خرما صادر شد، گفت: پیشنهاد ممنوعیت صادرات خرما را برای کنترل قیمت در داخل برای ماه مبارک رمضان، داده بودیم که به تصویب ستاد تنظیم بازار نرسید. همچنین در مورد خرما دنبال منطقی کردن قیمت هستیم، پایین آوردن قیمت خرما نه کمک به مصرف‌کننده است و نه تولیدکننده.


معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه برنامه‌ای برای توزیع کوپنی یا الکترونیکی کالاهای اساسی مردم نداریم، گفت: در بسیاری کالاها خودکفاییم و ضرورتی برای سهمیه‌بندی نمی‌بینیم اما اگر کشور برای یک کالای خاص بعد از رصد و پایش برنامه‌ای برای کوپنی شدن داشته باشد، آمادگی لازم را طرف یک ماه داریم. البته سیاست کشور این نیست که برای کالاهای اساسی وارد فاز کوپنی شود چون کالا به‌اندازه کافی در کشور داریم.


قبادی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پشتیبانی امور دام مازاد تولید مرغی که تولیدکننده زیر ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می‌کرده، خریداری کرده و در سردخانه‌های خود جای‌داده است.


وی اضافه کرد: تصمیم‌گیری در خصوص دام و مرغ با حضور نمایندگان جهاد کشاورزی در ستاد تنظیم بازار انجام می‌شود.


دبیر ستاد تنظیم بازار همچنین تصریح کرد: در مورد قیمت مرغ به‌زودی در ستاد تنظیم بازار با کامل شدن گزارش سازمان حمایت، تصمیم‌گیری خواهیم کرد.


قبادی در خصوص کاغذ نیز گفت: کاغذ دانشگاه‌ها و مدارس حدود ۸۰ تا ۹۰ تن به میزان حدود ۸۰ میلیون دلار با همان ارز 4 هزار و 200 تومانی تأمین می‌شود.


وی با بیان اینکه بذر مانند بذر گندم و کلزا یکی از عوامل تولید است که باید موردحمایت قرار بگیرد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی تمام نهادهای دامی وارداتی را سیستماتیک به واحدهای تولیدی مرغ و تخم‌مرغ و دام عرضه می‌کند که نتیجه آن تثبیت قیمت مرغ و تخم‌مرغ در راستای قیمت اعلامی سازمان حمایت است و برای کمک به تولید صادرات مرغ تخم‌گذار را بدون عوارض آزاد کردیم.


معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص فولاد نیز گفت: ارز 4 هزار و 200 تومانی در مورد فولاد نداریم، قیمت مواد فولادی در ستاد تنظیم بازار و زیر کارگروه آن بررسی می‌شود.


وی در پایان گفت: در یک سال گذشته در موضوع فولاد به سبب تولیدات خوبی که داشتیم، مشکلی وجود نداشت، کشور ازلحاظ مواد فولادی هیچ مشکلی ندارد.


انتهای پیام/4092/


انتهای پیام/

ارسال نظر