صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۶ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۸

استفاده از ارز دیجیتال راهکار نوین برای جذب کمک در زمان بحران

سازمان امدادی مانند هلال‌احمر با به‌کارگیری ارزهای دیجیتال در تعاملات پولی خود می‌تواند مدیریت بحران در زمان بروز حوادث را تسهیل کند.
کد خبر : 385112

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، آمریكا بیشترین تحریم‌های یک‌جانبه را علیه افراد و نهادهای مختلف در جهان اعمال كرده است و این تحریم‌ها در مورد ایران بسیار شدیدتر است و موجب شده بخشی از مبادلات پولی، تجاری و صنعتی ما  به سختی انجام شود.


این رویکرد تهاجمی آمریکا نه‌تنها بر شرایط سیاسی و اقتصادی کشور تأثیر گذاشته است بلکه در مواردی جنبه کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است برای نمونه در حوادث متعدد سیلاب‌های اخیر كشور، تحریم‌ها آمریکا مانع از رسیدن کمک‌های بشردوستانه جهانی شد به‌گونه‌ای كه علی‌اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران گفت: پیش از تحریم‌ها برخی حساب‌های دارای سوئیفت متعلق به هلال‌احمر وجود داشت كه برای جذب كمك جهانی از آن‌ها استفاده می‌شد اما این حساب‌ها نیز بسته‌شده است و امكان انتقال پول از كشورهای دیگر و صلیب سرخ جهانی به ایران وجود ندارد.


در همین راستا رئیس صلیب سرخ جهانی نیز از سیاسی شدن کمک‌های انسانی انتقاد كرد و گفت: تحریم‌های سنگین مانع از اقدامات بشردوستانه بی‌طرف و عادلانه شده است.


وی در نشست شورای امنیت كه با موضوع حقوق بین‌المللی بشردوستانه برگزار شد، افزود: در بسیاری از نقاط جهان، فضای عملیات انسان دوستانه بی‌طرفانه در معرض تهدید است.


حال سؤال اینجاست آیا راه‌حلی برای رساندن مستقیم کمک نقدی به سازمان‌های درگیر در حوادث وجود دارد؟


ازآنجاکه برای کمک‌های بشردوستانه در اکثر مواقع از الگوی توزیع کمک یک دولت ‌به‌ دولت دیگر استفاده می‌شود، حتی در ساده‌ترین سناریو پرداخت، یک بانک بین دو طرف قرار خواهد گرفت اما در واقعیت ماجرا اغلب واسطه‌ها بیشتری در مسیر این انتقال پولی بشردوستانه قرار می‌گیرند که می‌توان از آن زنجیره‌های پیچیده از اشخاص ثالث یادکرد.


چنین سیستم ارسال کمک بشردوستانه دارای نقایص آشکاری است ابعاد منفی این سیستم مانند تأخیر، نبود نظارت، مشکلات ناشی از تحریم و یا سرقت منابع مالی نیز مقوله‌هایی است که ازنظرها همواره دور می‌ماند.


در سال 2012، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، دراین‌باره صراحتاً گفت که فساد موجود در زنجیره رسیدن کمک‌های بشردوستانه در جهان مانع از آن شد که 30 درصد از کل کمک‌های به مقصد نهایی برسند.


تحقیقات در سازمان‌هایی مانند بانک جهانی نشان می‌دهد که توزیع کمک از طریق انتقال مستقیم پول نقد می‌تواند بسیار مؤثر باشد؛ اما چگونه می‌توانیم این انتقال مستقیم را عملیاتی کرد؟


این درست نقطه است که ارزهای رمزنگاری شده مانند Bitcoin می‌توانند معادله را به نفع حادثه دیدگان تغییر دهند.


با Bitcoin، می‌توان پول را در هر لحظه به‌طور مستقیم به هرکسی در جهان ارسال کرد زیرا وجوه مستقیماً به گیرنده منتقل می‌شود و دیگر کشور ثالثی برای تحریم یا نظارت بر آن وجود ندارد.


انتقال ارز دیجیتال از طریق  سیستم  اینترنتی  انجام می‌شود و  دیگر به یک‌ نهاد مالی واسط نیازی نیست و برای دریافت آن فقط نیاز به یک گوشی هوشمند است.


طبق آخرین اطلاعات، تعداد زیادی از مردم فقیرترین کشورهای جهان اینترنت را در جیب خود دارند و این واقعیت که تقریباً این تعداد در سال‌های آتی بیشتر نیز خواهد شد دیگر بدیهی است و از سوی دیگر برای دریافت بیت کوین نیازی به پاسپورت یا شناسه یا حساب بانکی نیست و اجازه یک دولت یا شرکت را برای پذیرش این کمک منتفی کرده است.


به نظر می‌رسد سازمان‌های کمک‌رسان مانند جمعیت هلال‌احمر نیز باید با این ارز آشنا شوند و از آن برای انتقال کمک‌های نقدی خود استفاده کنند.


انتهای پیام/4129/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر