دانشگاه آزاد اصفهان میتواند مرکز جهانی نهجالبلاغهشناسی شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، نشست تخصصی نهجالبلاغه در علوم انسانی، همزمان با ایام ضربت خوردن مولیالموحدین حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام و به مناسبت یکهزار و چهارصدمین سالگرد شهادت مظلومانه امام علی علیهالسلام، به دست شقیترین مردم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) و با استقبال باشکوه استادان این واحد د انشگاهی برگزار شد.
مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) در حاشیه این نشست به خبرنگار آنا گفت: توسعه و نشر علوم انسانی بهدلیل آنکه موضوع اصلی آن انسان بوده از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است.
حجتالاسلام اصغر بیگی افزود: رسیدن به این جایگاه در گرو توجه به مقام و ارزش انسان و کرامت وجودی اوست و این مهم در ابعاد مختلف تربیتی، علمی و رفتاری قابل بحث و بررسی است. با توجه به اینکه توفیق ایجاد تحول در حوزه علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی، حاصل شده است، از فرصت استفاده میکنیم و ضرورت توجه حداکثری به عدل قرآن ـ نهج البلاغه شریف را یادآور میشویم.
وی اظهار کرد: همانگونه که میدانید، حدود 90 درصد از محتوای نهجالبلاغه مربوط به دورانی است که حضرت، مسندنشین قدرت در کوفه بودهاند و از این روست که برخی فرمودهاند نهجالبلاغه نهج حکمت و حکومت است و همین دلیل است که رهبری در بیانات خویش از نبود چنین نگاهی تأسف میخورد و همه ظرفیتهای جامعه را به سوی استفاده از این کتاب شریف رهنمون میکند.
مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) گفت: اکنون که وارد گام دوم انقلاب اسلامی شده ایم، میطلبد با گامهای بلند و استوار و مد نظر قراردادن افق الهی و تمسک به حبلالمتین قرآن و نهجالبلاغه، سبک زندگی اسلامی بر سنت علوی طراحی شود.این دانشگاه با ظرفیت مناسب خود میتواند مرکز نهجالبلاغهشناسی مراکز دانشگاهی دنیا شود.
بیگی عنوان کرد: بر اساس ظرفیتهای موجود در دانشگاه آزاداسلامی و بهویژه استان اصفهان طرحی ارائه شده است که اصفهان با مرکزیت خود و بهرهمندی از مراکز آموزشی مختلف و استادان توانمند و باانگیزه و دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی بهویژه تحصیلات تکمیلی و وجود گرایش، چندی است درباره نهجالبلاغه، اعم از ارشد و دکتری و چاپ مقالات و کتابهای متعدد و نگارش پایاننامهها و رسالههای گوناگون در دانشگاهها و حوزه علمیه اعم از برادران و خواهران و وجود یک مؤسسه معتبر و ویژه درباره نهجالبلاغه این آمادگی را دارد که بستر اجرایی شدن این طرح را دنبال کند.
وی درباره لزوم پرداختن به نهجالبلاغه اظهار کرد: همزمان با چهاردهمین قرن شهادت امیرالمؤمنین (ع)، امسال حدود هزارمین سال تدوین نهجالبلاغه توسط سیدرضی است؛ بنابراین در کنار بزرگداشت حضرت علی (ع) باید هزاره سیدرضی هم مورد توجه قرار بگیرد.
مدیر فرهنگی واحد اصفهان تصریح کرد: توجه به نهجالبلاغه، از چند جهت، اهمیت دارد؛ چراکه این کتاب، پس از قرآن کریم منبع دست اول اسلامی است و ما باید به سنت امیرالمؤمنین(ع) اعتماد و اقتدا کنیم؛ متن نهجالبلاغه متن وحدت جامعه مسلمین است؛ چراکه متن امام اول ما شیعیان و خلیفه چهارم برادران اهل سنت بوده و بین همه اهل سنت از درجه اعتبار خاصی برخوردار است.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/