صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۵۰ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۸
به دنبال ارتباط دانشگاه وصنعت؛

آیین‌نامه‌هاوقوانین دست‌وپاگیر ارتباط دانشگاه و صنعت باید رفع شود

بعضاً آیین‌نامه‌ها و قوانین دست‌وپاگیر نیز در تشکیل ارتباط مستمر و پایدار دانشگاه با صنعت اخلال ایجاد می‌کند.
کد خبر : 384596

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ارتباط ناقص دانشگاه با صنعت از جمله موضوعاتی است که اخیراً از سوی مدیران دانشگاهی و پژوهشگران بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به‌نظر می‌رسد اعتماد از بین رفته صنعت نسبت به نهاد دانشگاه صرفاً با جلسات و نشست‌های مدیران حل و فصل نخواهد شد.


در یک دهه گذشته دانشگاه‌ها بارها وارد ارتباطات ناقص و یا بی‌سرانجام با صنعت شده‌ است، حال با شرایط موجود صنایع و کمبود منابع مالی در صاحبان صنعت، دیگر ورود بی‌سرانجام و ارائه طرح‌های صرفاً نظری از نظر مدیران صنعتی قابل‌قبول نیست. لازم است از این پس نهاد دانشگاه با یک رویکرد کنشگرانه نسبت به چالش‌های صنعت و جامعه ورود کند.


مقوله ارتباط با صنعت از حلقه‌های مفقود دانشگاه به شمار می‌رود که در سالیان گذشته با توجه به شرایط اقتصادی و نوسانات ایجاد شده در حوزه‌های تولید و چرخه‌های تأمین،‌ تا حدودی مورد توجه دانشگاه‌ها قرار گرفته است. ارتباط دانشگاه با صنعت موجب به‌کارگیری سرمایه‌های پنهان و سرمایه‌های انسانی کشور خواهد شد.


بعضاً آیین‌نامه‌ها و قوانین دست‌وپاگیر نیز در تشکیل ارتباط مستمر و پایدار دانشگاه با صنعت اخلال ایجاد می‌کند. قوانین دشوار حقوقی و مالی از جمله موانع شرکت‌ها و فناوران حوزه دانش‌بنیان به شمار می‌رود.


داود ثمری مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به لزوم صدور صورت‌حساب مالی برای فعالیت در صنعت، اظهار کرد:  مراکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی در قبال خدماتی که به صنایع و صاحبان صنایع ارائه می‌کنند باید فاکتورهای مالی صادر کرده و مالیات خدمات ارائه شده در صورت‌حساب صادره اعمال می‌شود.


وی تصریح کرد: برای ایجاد ارتباط سازنده و درآمدزایی مراکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی، ایجاد روشی که بتواند کارکردهای مالی و حقوقی مراکز را تسهیل کند ضروری است؛ یکی از روش‌هایی که مراکز درمانی دانشگاه نیز برای ارائه خدمات پزشکی از آن استفاده می‌کنند، به‌کارگیری کد اقتصادی سازمان مرکزی به‌صورت مستقل است که این روش نیز برای مراکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی درحال بررسی است.


انتهای پیام/4107/4116/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر