صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۸ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۸

جزئیات بخشنامه ۱۷ بندی حمایت از رونق تولید ابلاغ شد

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار با اشاره به جزئیات بخشنامه ۱۷بندی حمایت از رونق تولید گفت: این بخشنامه برای صیانت از نیروی کار شاغل ابلاغ‌شده است.
کد خبر : 384546

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از وزارت کار؛ کریم یاوری در راستای رفع موانع تولید گفت: بر اساس دستور و تأکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای صیانت از نیروی کار شاغل در تمامی بنگاه‌های اقتصادی کشور و در جهت حمایت از کار و تولید و حمایت از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان و برای حفظ حیات اقتصادی بنگاه‌های پایداری تولید در آن‌ها و نیز تثبیت اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید، تمامی زیرمجموعه‌های وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی (معاونت‌ها، سازمان‌ها، بانک‌ها و صندوق‌ها و شرکت‌ها) بسته حمایت از تولید را ارائه نمایند که این بسته‌ها بعضاً اعلام و یا در شرف اعلام هست.


وی ادامه داد: ازجمله بخشنامه وزیر در خصوص بسته حمایتی سازمان تأمین اجتماعی در رونق تولید است که به این سازمان جهت اجرا ابلاغ گردیده و سازمان تأمین اجتماعی مکلف شده است، درنهایت همراهی و همکاری با کارفرمایان بنگاه‌های اقتصادی در جهت رونق تولید و گره‌گشایی از مشکلات آنان به گسترش خدمات تأمین اجتماعی اهتمام نماید که مفاد بخشنامه 17 بندی حمایت از رونق تولید توسط سازمان تأمین اجتماعی که به سراسر کشور برای اجرا ابلاغ گردیده را به شرح ذیل است.


1- در اجرای مواد 39 و 101 قانون تأمین اجتماعی و به‌منظور تسهیل در رسیدگی و بازرسی از دفاتر قانونی و مدارک کارفرمایان در خصوص بیمه پردازی، لازم است در سال جاری با تأکید بیشتری مصوبه شماره 50432 مورخ 96.4.31 ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به اجرا درآید. همچنین لازم است نسبت به ایجاد وحدت رویه مناسب و شفافیت در اقلام مشمول کسر حق بیمه به لحاظ استخراج و بررسی اسنادی و در کاهش زمان رسیدگی اقدام و برای صدور مفاصا حساب‌های قراردادهای پیمانکاری اعم از کارگاه ثابت و غیرثابت تسهیلات بیشتری فراهم شود.


2- با توجه به تفاهم‌هایی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور در خصوص حق بیمه "قراردادهای تحقیقاتی و پژوهشی منعقده فی‌مابین دانشگاه‌ها، مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و شرکت‌های مستقر در آن‌ها که دارای مجوز از وزارت‌های مذکور می‌باشند و همچنین قراردادهای منعقده مؤسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان مورد تأیید معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور"، لازم است در صورت ارائه قراردادهای یادشده از سوی پیمانکاران مربوطه، بدون اعمال ضریب حق بیمه قرارداد، در حداقل زمان نسبت به ارائه مفاصا حساب ماده 38 قانون تأمین اجتماعی اقدام شود.


3-لازم است در جهت بهبود فرآیند رسیدگی به قراردادهای منعقده شرکت پخش فرآورده‌های نفتی با پیمانکاران طرف قرارداد و همچنین اعمال تعدیل ضریب حق بیمه، اقدام لازم به عمل آید.


4-آن سازمان مجاز به منوط کردن دریافت لیست و حق بیمه جاری کارکنان شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون تأمین اجتماعی به پرداخت بدهی معوقه و یا تعیین تکلیف آن توسط کارفرما نیست و باید نسبت به دریافت لیست و حق بیمه جاری کارکنان شاغل در کارگاه‌ها اقدام و در خصوص مطالبات معوق از کارفرمایان طبق سایر مقررات رفتار کند.


5-. در مواردی که به تشخیص آن سازمان و یا مراجع قانونی، کارگاه دچار بحران مالی باشد، در صورت درخواست کارفرما، در نحوه دریافت حق بیمه مساعدت لازم معمول شود.


6-در صورت درخواست تقسیط از سوی کارفرمایانی که توان پرداخت بدهی‌های معوقه را به‌صورت یکجا نداشته باشند، باید با بررسی فوری شرایط و وضعیت مالی کارگاه، نسبت به تقسیط تا 45 ماهه و در صورت بحرانی بودن وضع کارگاه تا 60 ماهه اقدام شود. همچنین در صورت درخواست کارفرما در تقسیط بدهی به‌صورت پلکانی مساعدت شود.


7-درصورتی‌که کارفرمایان برای تقسیط بدهی‌های کارگاه برای ارائه ضمانت‌نامه معتبر بانکی و ملکی دارای مشکلاتی باشند، لازم است در صورت درخواست کارفرما نسبت به اخذ سایر وثایق اقدام لازم به عمل آید.


8-درصورتی‌که برخی از کارفرمایان خوش‌حساب واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی به دلیل تحریم‌های ظالمانه و نوسانات ارزی و حوادث غیرمترقبه، دچار بحران شده و در ارسال لیست و پرداخت حق بیمه جاری کارکنان با مشکل مواجه گردند، سازمان باید در خصوص کارگاه‌هایی که دچار مصادیق وقوع دلایل ابرازی مربوط به بحران کارگاه گردند، نسبت به بخشودگی جرائم در این حالت در دوره زمانی وقوع دلایل ابرازی اقدام نماید.


9-لازم است ضمن همکاری با واحدهای ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی ترتیبی اتخاذ گردد تا کارفرمایان علاوه بر حفظ نیروی کار موجود کارگاه بتوانند از مزایای طرح‌های مشوق بیمه‌ای سهم کارفرما در جذب نیروی کار جدید برخوردار شده و نسبت به جذب نیروی کار جدید اقدام نمایند. بدیهی است در صورت تصویب آیین‌نامه اجرایی ماده 71 قانون برنامه ششم توسعه، مراتب جهت اجرا به آن سازمان ابلاغ خواهد شد.


10- در مواردی که کارفرمایان مربوطه با توجه به محاسبه 4 درصد حق بیمه و مستمری کارهای سخت و زیان‌آور به استناد تصمیمات کمیته‌های بدوی و تجدیدنظر مشاغل سخت و زیان‌آور، اعتراض خود را مبنی بر استانداردسازی و ایمن‌سازی کارگاه و همچنین عدم ابلاغ تصمیمات یادشده از سوی ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام نمایند، لازم است قبل از محاسبه 4 درصد مذکور، سخت و زیان‌آور بودن شغل و محاسبه مبالغ جرائم متعلقه، به دوا از کارفرما پیگیری شده و پس از اعلام نهایی ابلاغ انجام‌گرفته، محاسبات مربوطه صورت پذیرد.


11- در جهت حل‌وفصل بخشی از مشکلات، لازم است آن سازمان و واحدهای تابعه نسبت به تشکیل جلسات مشترک با تشکل‌های کارفرمایی و کارگری اقدام نماید.


12- در خصوص پیمانکاران طرح‌های عمرانی لازم است، منحصراً پس از اعلام آخرین صورت‌وضعیت قطعی پیمانکار از سوی واگذارندگان کار، نسبت به محاسبه‌حق بیمه قرارداد پیمان طبق ماده 41 قانون تأمین اجتماعی اقدام و از محاسبه جرائم تأخیر پرداخت حق بیمه قرارداد خودداری شود.


13- با توجه به اینکه در پاره‌ای موارد درمانگاه‌ها، تجهیزات پزشکی و بعضاً بیمارستان‌های سازمان تأمین اجتماعی دچار خسارت‌های فیزیکی ناشی از سیل گردیده‌اند، لازم است همکاران خدوم حداکثر تلاش خود را معمول داشته که با ترمیم به‌موقع و جایگزینی ساختمان‌ها، تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی، هیچ‌گونه خللی در ارائه خدمات درمانی به بیمه‌شدگان صورت نگرفته و علاوه بر پذیرش حداکثری مراجعات، رضایتمندی لازم را جلب نمایند.


14- با توجه به اینکه برخی از کارفرمایان به دلیل عدم وجود نقدینگی لازم، نسبت به ارسال لیست حقوق و مزد ماهیانه کارگران شاغل با بخشی از حق بیمه اقدام می‌نمایند، لازم است در جهت رفاه حال بیمه‌شدگان این‌گونه کارگاه‌ها و بهره‌مندی آنان از مزایای درمانی، دفترچه درمانی آن‌ها به‌موقع تمدید گردد.


15- در خصوص آن دسته از بیمه‌شدگان شاغل در کارگاه‌های فعال که محل اشتغال آن‌ها به دلیل سیل دچار حادثه و یا بحران گردیده است، باید تسهیل لازم در خصوص پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری با اولویت به عمل آید.


16- در خصوص آن دسته از کارگرانی که کارگاه‌های محل اشتغال آن‌ها دچار بحران ناشی از سیل شده‌اند، باید برقراری مقرری بیمه بیکاری با تسهیل و در حداقل زمان و بدون انجام تشریفات صورت پذیرد.


17- با عنایت به پیش‌بینی و تأمین اعتبار مربوط به‌حق بیمه سهم دولت (هدفمندسازی یارانه‌ها) در سال جاری، لازم است آن دسته از رانندگانی که تا پایان سال 97 با پرداخت بخشی از حق بیمه سهم خود از سهم منابع حاصله از هدفمندسازی یارانه‌ها برخوردار بوده‌اند، کماکان در سال جاری نیز بتوانند نسبت به بیمه پردازی خود اقدام نمایند و این‌گونه رانندگان نباید با هیچ‌گونه مانعی در تداوم پوشش بیمه‌ای مواجه شوند.


انتهای پیام/4092/


انتهای پیام/

ارسال نظر