صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۸ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
اودران در گفتگو با آنا:

قلعه گبری به موزه آستان عبدالعظیم (ع) افزود می‌شود

مدیر موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از توسعه این موزه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: قرار است قله گبری به این موزه افزوده شود.
کد خبر : 384016

علیرضا اودران در گفتگو با خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، از توسعه موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) خبر داد و گفت: تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) در تلاش است که این موزه را گسترش دهد.


وی افزود: قرار است که قلعه گبری به موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) افزوده شود و با افزایش این مجموعه، موزه گسترش خوبی پیدا خواهد کرد.


مدیر موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) با بیان اینکه بیش از یک هزار قلم شیء در این در معرض نمایش گذاشته‌شده است، تصریح کرد: موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) در فضایی به مساحت 3 هزار مترمربع و در دوطبقه در مجاورت مصلای حرم، آثار و گنجینه‌های ارزشمندی را در خود جای داده است.


وی یادآور شد: قدیمی‌ترین اثر این موزه از هزاره چهارم قبل از میلاد تا دوره معاصر را شامل می‌شود. در بخش سفال هم از هزاره چهارم قبل از میلاد تا اواخر دوره قاجار را شاهد هستیم و یکی از شاخصه‌های مهم آثار در معرض نمایش این است که غالب اموال موزه متعلق به خود آستان شریف است.


گفتنی است، قلعه گبری در جنوب شرقی شهرری در شهرک علائین و محلی به همین نام واقع شده است و از جمله بناهای قدیمی است که قدمت آن به 2 هزار سال پیش می‌رسد. این قلعه که مساحتی در حدود 3 هزار مترمربع دارد در دوره ساسانیان ساخته‌شده است. برج و باروهای این قلعه در طی قرن‌ها به دلیل فرسایش تخریب‌شده و امروز تنها دیوارهای طولانی و مرتفع از خشت و گل بر جامانده است. پیش از انقلاب، از این قلعه به‌عنوان کارخانه باروت‌سازی استفاده می‌شد و پس از مرگ صاحب آن، این قلعه در اختیار آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) قرار گرفت.


انتهای پیام/4072/4090/


انتهای پیام/

برچسب ها: موزه
ارسال نظر