صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۳۰ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
گل‌افرا:

کشاورزی تضمینی مانع از وقوع سیل می‌شود

کارشناس کشاورزی با اشاره به وقوع سیل به علت نبود توجه به احیای اراضی فشرده است، گفت: چند راهکار برای برطرف کردن مشکل وقوع سیل وجود دارد.
کد خبر : 383949

فریدون گل‌افرا در گفتگو با خبرنگار حوزه کشاورزی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، درباره وضعیت کشاورزی و وقوع سیل در کشورمان گفت: در سال‌های اخیر، بسیاری از روستاییان ازجمله کشاورزان، به خاطر خشک‌سالی‌ها و عواقب آن کاهش بهره‌وری و مشکلات ناشی از آنکه اقتصادی نبودن کشاورزی را در پی دارد، اقدام به مهاجرت به حاشیه شهرها کرده‌اند. از آنجایی‌ که هرگاه باران‌های متوالی و گاهی تند می‌بارد، سیلاب‌ها جاری‌شده و خاک سطحی باارزش مزارع را می‌شوید و با خود می‌برد و اگر آب در سطح صاف باقی بماند، با تبخیر در سطح خاک، رسوب اغلب الکایی و شور باقی می‌گذارد، لذا کارشناس این حوزه بر آن شدند که راه چاره‌ای برای آن بیابند.


وی ادامه داد: پس از سال‌ها تحقیق و بررسی، به نتایجی دست پیداکرده و راهبردهای اجرایی را در کاربرد روش‌هایی یافته که می‌توانند به احیای اراضی فشرده بینجامد.


کارشناس کشاورزی تأکید کرد: ازآنجاکه فشردگی‌های خاک در طول چند دهه گذشته به خاطر عبور بیش از 7 بار تراکتور برای کاشت و داشت محصولات مختلف اتفاق افتاده است، لذا پیشنهاد می‌شود که وقوع این تحول به ترتیب اولویت‌ها، اقداماتی صورت گیرد.


گل‌افرا ادامه داد: شناسایی اراضی با صاحب‌نسق در مناطق محروم به‌ویژه مرزی، عقد قراردادهای درازمدت با صاحبان اراضی که در آن تعهدات ماندن و ادامه تولید قید شده باشد یکی از این اقدامات برای احیای اراضی فشرده‌شده است.


وی افزود: تهیه نقشه‌های هوایی از اراضی در دست اصلاح در مناطق مختلف و مشخص کردن محدوده‌های عملیات زیربنایی و زیرساختی نیز از دیگر اقدامات است.


کارشناس کشاورزی بیان کرد: بهره‌گیری از ماشین‌های کشنده سنگین با قابلیت‌های به‌کارگیری زیرشکن‌های با توانایی نفوذ در عمق 80 تا 90 سانتیمتر، ترجیحاً طی قراردادهایی با سازمان مسئول ذی‌ربط نیز از دیگر اقدامات برای احیای اراضی فشرده‌شده است.


گل‌افرا ادامه داد: در این رابطه، چند دوره عملیات کاشت روی زمین و تردد بیش از 7 بار ادوات کشاورزی سنگین و سبک در مزرعه، باعث افزایش تراکم ذرات خاک، سخت و فشرده شدن لایه‌های خاک در زمین و درنتیجه کاهش نفوذ آب به لایه‌های زیرین و تنفس این لایه‌ها در خاک می‌شود.


کارشناس کشاورزی تصریح کرد: با استفاده از ادوات خاک‌ورزی معمول (مانند گاوآهن، چیزل و ...) عملیات خاک‌ورزی فقط تا عمق 20 تا 35 سانتیمتری انجام می‌شود که برای شکستن لایه‌های سخت و فشرده‌شده در عمق خاک و بهبود حاصلخیزی زمین، لازم است که از ادوات خاک‌ورزی با قابلیت‌های نفوذ در عمق بیشتر استفاده شود که ساب سویلر 90 سانتیمتری، گزینه مناسبی برای احیای زمین‌هایی که دارای لایه‌های سخت با تراکم بالا هستند، هست که توصیه می‌شود، حداقل هر سه سال یک‌بار از ساب سویلر یا زیرشکن، جهت شکستن لایه‌های زیرین خاک و حفظ رطوبت آن استفاده شود.


گل‌افرا با اشاره به مزایای استفاده از ساب سویلر افزود: استفاده از ساب سویلر سبب می‌شود که زمینه‌ساز افزایش خلل و فرج و درنتیجه افزایش نفوذ و حفظ رطوبت خاک که در زمین‌های دیم، بسیار حائز اهمیت است و باعث استفاده بهینه از آب باران می‌شود.


وی ادامه داد: کاهش آب‌گرفتگی در سطح زمین و جلوگیری از جاری شدن سیلاب هنگام بارندگی (به‌خصوص در زمین‌های شیب‌دار) یکی دیگر از محاسن استفاده از ساب سویلر است.


این کارشناس کشاورزی تأکید کرد: افزایش رشد ریشه گیاهان و درنتیجه، رشد بهتر گیاه و افزایش بازده تولید نیز از دیگر مزایای این روش است.


انتهای پیام/4092/4083/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر