برخی تهیهکنندگان دستمزد فیلمبرداری پروژهها را نمیدهند
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، پرداخت نشدن دستمزد عوامل یک فیلم یا سریال در وادی هنر از سوی تهیهکنندگان از سالهای دور تا به امروز مطرح بوده است و حتی بازیگران، کارگردانان، تصویربرداران و دیگر عوامل نام آشنایی نیز در اینباره واکنشهای مختلفی نشان دادهاند. آنها براین باورند که حتی یک قرارداد محکم نیز کاری از پیش نخواهد برد، چراکه هیچگونه مرجع هنری مسئولی برای نظارت در این کار وجود ندارد.
مجید گلسفیدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره معضل پرداخت نشدن دستمزد عوامل سینما و تلویزیون گفت: در رابطه با مشکلات عوامل سینما و تلویزیون یکسری صحبتها و بحثهایی وجود دارد که بارها تکرار شده و متأسفانه تاکنون نیز مرتفع نشده است.
وی ادامه داد: ما در سیستم کاریمان هیچ پشتوانه مالی نداریم، به دلیل آنکه سیستم کاری ما سیستمی است که یک قراردادی، یک تعهدی میان دو نفر بسته میشود و اکثراََ به تعهد مالیشان عمل نمیکنند. موضوعی که خیلی ناراحتکننده است، این است که در قراردادهایی که بین ما و طرف اول؛ تهیهکننده، مجری طرح یا مدیر تولید بسته میشود ، برگه قرارداد کاملا یکطرفه است، بدین معناکه طرف دوم فقط یک تعهدی دارد که باید به تعهدات طرف اول که همه آنها شاملش میشود، عمل کند.
مدیر فیلمبرداری پروژهای سینمایی و تلویزیونی با تأکید براینکه اکثریت تهیهکنندگان بر تعهدات مالی خود در قرارداد پروژها عمل نمیکنند، بیان کرد: اتفاق مهم این است که تهیهکنندگان بهعنوان طرف اول قرارداد، همیشه همه چیز را میخواهند و اینکه طرف دوم که ما یا دوستان دیگر باشند، باید به آن تعهدات عمل کنند و تا پایان پروژه نیز این قضیه را پیش ببرند. تمامی این مسیر باید درحالی رخ دهد که خدشهای در کار ایجاد نشود. تنها مشکلی که طرف اول قرارداد دارد موضوع مالی قرارداد است که تعهدشان هم عمل نمیکنند.
وی ادامه داد: امروزه قرارداد در سینما و تلویزیون به دلیل عدم تعهد تهیهکنندگان همانند مهریه شده است، بهطوریکه بنده به شخصه براین باورم که دستمزد مطرح شده در یک قرارداد را کی داده و کی گرفته؟
مدیر فیلمبرداری سریال سفر در خانه خاطرنشان کرد: این مبحث درد و دل مجید گل سفیدی به تنهایی نیست، درد و دل تمامی اعضای صنوف مرتبط با سینما و تلویزیون است. این یک اتفاق ریشهای است که میتواند برای همه اصناف اعم از منشی صحنه، دستیار کارگردان رخ دهد.
وی در ادامه با تأکید برآنکه متأسفانه تعهدی که تهیه کننده نسبت بهعوامل دارد، هیچ زمان رعایت نمیشود، اظهار کرد: آخرین پروژهای که بنده درآن فعالیت کردم در شهر زنجان انجام شد؛ شش ماه است این سریال تمام شده، چهار ماه برای آن فعالیت کردیم، یک ماه و نیم دستمزدمان را دادهاند، دو ماه و نیم از دستمزدمان مانده است و هنوزم که هنوز است بعد از شش ماه هیچ کجا، هیچ شخصی، هیچ ارگانی پیگیر این موضوع نیست که بنده بتوانم پولم را از این پروژه بگیرم. میروم صدا و سیما، به من میگویند برو در آن اتاق، میروم آنجا، میگویند برو در آن اتاق.
وی ادامه داد: نمیدانم بر چه مبنایی در هزاران اتاق صدا و سیما، اتاقی را برای پیگیری این موضوعات اختصاص ندادهاند، این امر به این معناست که هیچ رسیدگیای در این سیستم نداریم.
گل سفیدی با بیان اینکه درون قرارداد مربوطه نکات بسیاری وجود داری، بیان کرد: اولا که قراردادی که بسته میشود، شخص طرف اول قرارداد است که اگر صدا و سیمای جمهوری اسلامی محبت کند و بر این بندهای قرارداد یک نظارتی داشته باشد که هر اتفاقی افتاد، به یک مکانی مراجعه کنید، خب تکلیف معلوم است. ما با شخص قرارداد میبندیم، آخر پروژه یکدفعه نگاه میکنیم و میبینیم آن شخص میگوید صدا و سیما مبلغ مورد توافق را نداده است؛ این درحالیست که بنده به هیچ عنوان با صدا و سیما طرف نیستم. بنابراین سوال اینجاست زمانی که ما زحمت میکشیم و کار میکنیم اما توافق مالی مربوطه را پرداخت نمیکنند ما باید با کی صحبت کنیم؟
مدیر فیلمبرداری فیلم سینمایی بیوگرافی تأکید کرد: اشخاصی در حوزه سینما و تلویزیون حضور دارند که یک نفر نیستند و در هر پروژه باید به صورت گروهی فعالیت کنند؛ برای مثال ما تصویربرداران، صدابرداران، دوستان عزیز صحنه که مدیران هرکدام از آنها باید جوابگوی تعداد افرادی باشند که زیر مجموعه آن فرد فعالیت میکنند. معمولا این صنف را آدمهایی تشکیل میدهند که زورشان نمیرسد، باید به کجا مراجعه کنند و پولشان را در بیاورند؟
گلسفیدی یادآور شد: خواسته من از صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که برای ما تعیین تکلیف کنند ما باید در بند قراردادمان چه چیزی را لحاظ کنیم. الان هزار و یک فیلم و سریال و تله فیلم کار شده است، بدون آنکه پولشان را بگیرند، همه طلبکار هستند. قطعاََ این اتفاقات قشنگ نیست. اگر قرار است کارهای ما دیده شود، اگر قرار است فیلمهای ما دیده شود، اگر قرار است سریالهای ما دیده شود، به نظر من باید حق و حقوق افرادی که در این راه زحمت میکشند هم ادا شود.
انتهای/4100/
انتهای پیام/