صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۴۰ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
جهاد در گفتگو با آنا:

شور و نشاط انتخابات با استانی شدن آن کاهش پیدا می‌کند

دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: شور و نشاط انتخابات با استانی شدن آن کاهش پیدا کرده و میزان مشارکت مردم پایین می‌آید.
کد خبر : 382871

محمد جهاد در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه در هر نظامی بعضی از امور نیاز به اصلاح دارند و این موضوع بر هیچ کس پوشیده نیست، اظهار کرد: در خصوص قانون انتخابات نیز باید اصلاحاتی صورت بگیرد. منتها هر اصلاحی نیاز به بررسی همه جانبه دارد. دلایل مبنی بر ناقص بودن این طرح نسبت به کامل بودن آن سنگینی می‌کند.


وی با بیان اینکه هر اصلاح و تغییری پیش‌نیازهایی دارد، افزود: اصلاح نظام انتخابات مجلس و برگزاری انتخابات استانی ـ شهرستانی نیز اصلاحی است که پیش‌نیازهایی دارد. بر اساس تجربه تاکنون جناح‌های سیاسی کشور آن‌گونه که باید مفید واقع نشده‌اند و هرکدام در سطح ریاست جمهوری نیز مکمل کارهای دوره قبل نبوده‌اند، لذا می‌توان به این نتیجه رسید حزب‌ها یا جناح‌ها هنوز به آن پختگی لازم نرسیده‌اند و می توانند آسیب های وارده را دوچندان و شکاف‌های اجتماعی غیرفعال را فعال کنند که ممکن است این امر هزینه سنگینی را بر نظام جمهوری اسلامی ایران تحمیل کند.


دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: مردم در شهرستان‌های کوچک، نمایندگانشان را براساس طایفه، ایل و... انتخاب می‌کنند، اما گاهی همان نماینده که از طایفه شهرستانی انتخاب می‌شود، از نماینده مرکز استان برای مردم مفیدتر است. لذا با طرح استانی شدن انتخابات بیم این می‌رود این سرمایه عظیم نظام یعنی شور و نشاط انتخابات که به گمان بنده یکی از اصول اصلی نظام است، کاهش پیدا کرده و میزان مشارکت مردم پایین می‌آید.


جهاد تصریح کرد: عدم شفافیت مالی تا همین امروز یکی از مهم‌ترین دلایل نارضایتی اجتماعی محسوب می‌شود. انتخابات استانی، هزینه‌های انتخابات را به‌دلیل وسعت حوزه انتخابیه افزایش می‌دهد. نامزدها برای تأمین این هزینه‌ها، حامیانِ مالی قدرتمندتری نیاز دارند و صاحبان ثروت افزایش و احتمال دخالت بیگانگان از راه حمایت مالی نمایندگان نیز در این شرایط افزایش می‌یابد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: افزایش هزینه انتخابات اگر به دور دوم کشیده شود، بسیار زیاد است؛ در حالتی که انتخابات به مرحله دوم برسد یا انتخابات میان‌دوره‌ای برگزار شود، باید برای انتخاب هر نماینده در کل استان صندوق گذاشته شود. آیا این رواست. نقاط ضعف دیگری نیز این طرح دارد که نیاز به بررسی بیشتری دارد.


انتهای پیام/4118/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر