صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۰ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
احکام روزه‌داری/

آیا حاملگی و شیر دادن مانع روزه‌داری می‌شود؟

یکی از سؤالاتی که در ماه رمضان پرسیده می‌شود، درباره افرادی است که روزه‌دار هستند؛ اما ایام دوران حاملگی یا شیردهی آنان است، در این بخش به آن‌ها پاسخ‌ می‌گوییم.
کد خبر : 382842

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، یکی از سؤالاتی که در ماه مبارک رمضان پرسیده می‌شود، درباره افرادی است که روزه‌دار هستند؛ اما ایام دوران حاملگی یا شیردهی آنان است. سؤال می‌کنند که آیا این روزه گرفتن برای ما ضرر دارد یا ندارد؟ اصلاً وظیفه روزه داریم یا اینکه بگوییم چون حامله هستیم نباید روزه بگیریم؟


بر اساس فتوای بسیاری از مراجع تقلید: اگر براثر روزه خوف ضرر به جنین داشته باشید، به‌طوری که می‌ترسید برای این جنین در آینده مشکلاتی پیش بیاید و این خوف هم منشأ عقلایی داشته باشد و خیلی سست نباشد (فرد می‌تواند با پزشک متخصص و متدین در این زمینه مشورت کند که آیا روزه گرفتن برای من و جنین ضرر دارد یا خیر؟)، اگر پزشک تشخیص داد و گفته او اطمینان‌آور بود، طبق آن عمل می‌کنید، اگر دسترسی به پزشک نداشتید، ولی برای خودتان چنین ترسی عقلایی پیش بیایید که داشتن روزه برای جنین ضرر دارد، اینجا روزه گرفتن واجب نیست.


البته باید دقت کرد به میزانی که ضرر دارد. ممکن است برای فرد در طول 30 روز روزه‌داری ضرر داشته باشد، اما یک روز و یا دو روز در میان یا گاهی هفته‌ای چند روز، روزه‌داری ضرر نداشته باشد. در این صورت فرد باید به وظیفه خود عمل کند و طبق همان شرایطش روزه بگیرد.


همچنین زنانی که بچه شیر می‌دهند اگر روزه پشت سر هم یا پیاپی ضرر دارد، اینجا به میزانی که ضرر دارد باید افطار کند. صرف حامله‌دار بودن و شیر دادن مجوز روزه نگرفتن نیست. اگر فرد می‌تواند غذای کودک را تهیه کند باید روزه بگیرد.


انتهای پیام/4072/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر