صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
مسروری در گفتگوی مشروح با آنا:

ترامپ قصد امتیازگیری از عراق را دارد/فضاسازی آمریکا علیه مقاومت

رئیس اندیشکده مطالعات جهان اسلام با بیان اینکه حمله به سفارت آمریکا در عراق بیشتر فضاسازی است، گفت: ترامپ قصد امتیازگیری از مردم و دولت عراق را دارد.
کد خبر : 382541

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، در اوج تهدیدها و لفاظی‌های ترامپ علیه ایران، شب گذشته حمله‌ای موشکی به نزدیکی سفارت آمریکا در بغداد انجام شد. بسیاری از تحلیل‌گران از شب گذشته تاکنون بر این باور هستند که حمله شب گذشته، توطئه محور آمریکایی در منطقه است تا بتواند شعله تنش در منطقه و آتش جنگ‌افروزی را بیشتر کنند.


جالب‌تر این است که بلافاصله بعد از حمله موشکی به نزدیکی سفارت آمریکا، ترامپ در توئیتی اعلام کرد اگر ایران خواستار جنگ با ماست، نابود خواهد شد. این فضاسازی رئیس‌جمهور آمریکا در صورتی است که وی قبل از انتشار توئیت خود در گفتگو با شبکه خبری «فاکس نیوز» گفته بود، اهل جنگ با ایران نیست و دنبال این کار هم نخواهد بود.


تحولات منطقه به سرعت در حال رخ دادن است و آمریکا و محور عبری-عربی درصدد هستند که با دلارهای نفتی ایران و آمریکا را وارد مرحله جنگ کنند؛ البته سیاست اصلی ایران است که هیچ‌گاه جنگی را آغاز نکند و موضع دفاعی خود را حفظ کند.


برای بررسی و واکاوی بیشتر تحولات عراق و حمله موشکی دیشب به سفارت آمریکا در بغداد با «امیر مسروری»، پژوهشگر و رئیس اندیشکده مطالعات جهان اسلام درباره این موضوع گفتگویی انجام دادیم که مشروح آن در ذیل آمده است.


آنا: علت و دلیل اصلی حمله شب گذشته به سفارت آمریکا در بغداد چیست؟ آیا این حمله در راستای جنگ رسانه‌ای قابل ارزیابی است؟


مسروری: دو موضوع اصلی درباره تحولات منطقه غرب‌آسیا وجود دارد که جداگانه باید به آنها نگاه شود، ولی در یک پازل قرار دارند. آمریکایی‌ها مدتی است فضای منطقه را نسبت به ایران تحریک می‌کنند. آنها به این نکته اشاره می‌کنند که ایران خطر بزرگی است و اگر محور عربی علیه ایران اجماع نکند، محور مقاومت و در رأس آنها ایران برای آنها دردسرساز خواهد شد. بنابراین آمریکا می‌خواهد از ظرفیت کشورهای حاشیه خلیج فارس و صهیونیست‌ها برای مقابله با ایران استفاده کند. آمریکا برای دو محور عربی-صهیونیستی می‌خواهد یک دشمن مشترک تعریف کند. عربستان و مقامات ارشد رژیم صهیونیستی تأکید داشتند که می‌توانند بر اساس دشمن واحد یعنی ایران همکاری‌های زیادی داشته باشند.


هدف آمریکا در منطقه، تحقق وعده انتخاباتی ترامپ است که مهمترین آن، اجرایی کردن معامله قرن خواهد بود. تمام فضاسازی و تقسیم وظایف به‌ نحوی توسط آمریکا صورت می‌گیرد که کشورهای عربی را به ترس از ایران وادار کنند. ترامپ درصدد است که کشورهای عربی را پای میز دوستی با رژیم اشغالگر قدس بکشاند.


آنا: آیا حادثه فجیره هم ربطی به حادثه دیشب عراق برای فضاسازی علیه ایران دارد؟


مسروری: ابعاد حادثه فجیره کاملاً ابهام دارد. مشخص نیست که این حادثه حاصل بمب‌گذاری، انفجار یا خرابکاری است. از سوی دیگر داعش بارها عملیات خرابکارانه انجام داده‌ است و احتمال دارد این کار توسط آنها انجام شود. خصوصیت محور مقاومت در این است که هر عملیاتی علیه دشمنان خودش انجام دهد، به صراحت آن را اعلام می‌کند و مسئولیت آن را می‌پذیرد. جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضو اصلی محور مقاومت حادثه فجیره را محکوم یا بهتر بگوییم، نسبت به آن ابراز نگرانی کرده و خواستار بررسی بین‌المللی آن شده است. عده‌ای می‌خواهند این حادثه را به ایران ربط دهند. از سوی دیگر، مخالفان ایران در خارج از کشور بسیار مایلند که فضای منطقه را جنگی نشان دهند، از این موضوع سوءاستفاده کنند و نقش بولتون و سازمان منافقین در پوشش اخبار جنگ بسیار فعالانه است.


آنا: محتمل‌ترین گزینه در پس حادثه شب گذشته عراق به نظر شما چیست؟


مسروری: شعار ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری خروج از منطقه غرب‌آسیا به دلیل هزینه‌های زیاد آن بود؛ اما چگونگی خروج برای آمریکا بسیار حائز اهمیت است. آمریکایی‌ها 7 تریلیارد دلار در منطقه غرب‌آسیا هزینه کردند که معادل بودجه چندین کشور خاورمیانه است. البته آمریکایی‌ها در عراق نیروی چندانی ندارند. 


چند اتفاق در سیاست‌ عراق در حال رخ دادن است. آمریکایی‌ها می‌خواهند فضای سیاسی عراق را به سمت امتیازگیری پیش ببرند. بنابراین هر اتفاقی در این کشور رخ دهد، آمریکا محور مقاومت و دولت عراق را مقصر جلوه می‌دهد. دلیل اصلی آن هم این است که آمریکایی‌ها نمی‌خواستند، انتخابات در عراق برگزار شود. هدف اصلی ایالات متحده این بود که در عراق دولت تشکیل نشود تا اوضاع اضطراری اعلام شود. آمریکا علاقه زیادی دارد تا قانون اساسی عراق را تغییر دهد؛ زیرا بعد از سال 2003 تمام دولت‌های عراق و پارلمان به محور مقاومت نزدیک بوده است. 


ترامپ با قراردادهای تجاری قصد امتیازگیری از مردم و دولت عراق را دارد


از طرفی، ترامپ می‌خواهد نیروهای نظامی خودش را از عراق خارج کند؛ البته درصدد است تا پروژه‌های امنیتی در عراق را به شرکت‌های خصوصی واگذار کند. این شرکت‌ها برای آمریکا هزینه‌های هنگفتی تراشیدند، ولی ترامپ برای تولید ثروت  به حضور شرکت‌های امنیتی خصوصی در عراق علاقمند است. قراردادهای ساخت نیروگاه‌های برق که چندین میلیارد دلار درآمد برای آمریکا دارد هم در دستور کار او قرار دارد. آمریکا بیشتر قصد امتیازگری از مردم و دولت عراق را دارد و حمله موشکی به سفارت آمریکا برای بار نخست نیز رخ نمی‌دهد.


این در حالی است که نیروهای مقاومت عراق اگر قصد حمله به مواضع نیروهای آمریکایی در عراق را داشته باشند، به صراحت آن را اعلام می‌کنند. در هر جایی هم که آمریکا و مقاومت در عراق با یکدیگر تقابل کردند، نیروهای آمریکایی مجبور به عقب‌نشینی شده‌‌اند. بیانیه‌های کاخ سفید هم مبنی بر این است که ترامپ وانمود کند در عراق وضعیت فوق‌العاده وجود دارد و در این فضا تصمیم‌های عجیب و غریب بگیرد.


آنا: آیا حمله شب گذشته به سفارت آمریکا در بغداد ارتباطی با طرح اخراج نیروهای نظامی آمریکا از عراق دارد؟


سروری: اولویت ترامپ در عراق حضور نظامی نیست. البته آمریکایی‌ها دوست ندارند عراق را از دست بدهند. از سوی دیگر، شاهد طرح پارلمان عراق برای خروج تمام نیروهای خارجی از این کشور هستیم. ضمن اینکه خروج نیروهای نظامی و مستشاری آمریکایی از عراق برای کشورهای ایران و ترکیه بسیار مفید است.


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر