صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۹ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸

دولت فعّال يا قوّال

یکی از مشکلات اساسی و کلان مقوله زمامداری در ایران، آن است که زمامداران بیش‌ازحد و در هر موضوعی حرف می‌زنند.
کد خبر : 381954

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هرچه بررسی می‌کنم، بیشتر به این نتیجه می‌رسم که واقعاً یکی از مشکلات اساسی و کلان مقوله زمامداری در ایران، آن است که زمامداران بیش‌ازحد و در هر موضوعی حرف می‌زنند. حاصل این‌همه حرف زدن، آن است که گاهی خود هم حرف‌های قبلی خود را فراموش می‌کنند و اگر به مجموعه سخنانشان بنگری، واقعاً حاصل یک منظومه فکری جامع نیست و به‌وضوح مشخص است که فرد گوینده، چندان اهل اندیشه و نظر نبوده، بلکه در اجتماعات و محافل مختلف، به‌ضرورت و متناسب با جو جلسه حرفی زده است.


به‌عنوان‌مثال، این دو اظهارنظر کاملاً خلاف هم را ببینید: «حمایت اروپا از برجام بهتر از انتظارها بود» «اروپا کمتر از یک درصد تعهدات خود را انجام داده است»و شاید بتوان فرض کرد که این دو جمله در مناظره‌ای با موضوع عملکرد برجامی اروپا از دو چهره کاملاً موافق و کاملاً مخالف با برجام صادرشده باشد، اما جالب است بدانید هر دو را وزیر محترم امور خارجه آن‌هم در فاصله چند ماه از هم گفته است. هر دو هم در شرایطی بوده که آمریکا از برجام خارج‌شده است.


«برنامه‌ای برای دولت دوازدهم تهیه‌کرده‌ایم که یک حداقلی برای همه ملت ایران است. هیچ ایرانی نباید از آن حداقلی که بتواند یک زندگی را ازنظر مالی تأمین کند، کمتر درآمد داشته باشد. به همین دلیل با اطمینان می‌گویم که اگر موفق شویم یعنی در انتخابات پیروز شویم هیچ‌کس در هیچ نقطه ایران سر گرسنه بر بالین نخواهد گذاشت، هیچ کارتن‌خوابی نخواهد بود و هیچ کودک کاری نخواهیم داشت.» این جملات، وعده‌های معاون اول محترم دولت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ است و جالب‌تر آن‌که در ادامه می‌گوید بخش اول این امور انجام شده و ادامه‌اش در دولت دوازدهم پیاده خواهد شد.


اما مواضع رئیس دولت، تقریباً آینه تمام نمایی از آن چیزی است که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در جریان است. پس از آن‌که ملت پای دستاوردهای خود هزینه‌های گزاف داد و حتی دانشمندان خود را در این راه تقدیم کرد، پنج سال عمده فعالیت‌های هسته‌ای تعلیق شود، تأسیسات هسته‌ای یا با سیمان پر شود، یا پلمب شود و یا با انواع بازرسی کنترل شود و در این مدت حتی آب خوردن مردم به برجام گره زده شود، بارها بگویند که تمام تحریم‌ها از روز اجرای توافق بالمره لغو خواهند شد و حالا چه ؟
حالا می‌گویند برجام قرار بود سایه جنگ را دور کند! حالا پس از۶ سال بی‌عملی و ناکارآمدی، بگویند ما اختیار نداریم!


جناب رئیس‌جمهور! شما اختیار داشتید دستاوردهای بزرگ ملت ایران را که حتی پایش خون ریخته شده بود، معامله کنید و به ثمن بخس واگذار کنید، اختیار نداشتید اقتصاد را سامان دهید؟ اختیار ندارید که نظام بانکی را اصلاح کنید؟ اختیار ندارید که نقدینگی را کنترل کنید؟ اختیار ندارید وزرا و مدیران نالایق و ناکارآمد را برکنار کنید و شایستگان را بر مناصب بنشانید؟ خیر جناب رئیس‌جمهور! اشکال شما این است که بیشتر دولت حرفید تا عمل، نیک می‌دانید که اختیار همه‌چیز را داشته‌اید . دقیقا اختیار چه چیز را می‌خواستید داشته باشید که ندارید؟


منبع:رسالت


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر