صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۱ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
کارشناس حوزه منابع آب:

سدهایی نیاز است که نقش کنترل سیلاب را برعهده بگیرند

کارشناس حوزه منابع آب گفت: باید سدهایی ساخته‌شود که فقط نقش کنترل سیلاب داشته باشند.
کد خبر : 381914

محمد اسماعیلی  در گفتگو با خبرنگار حوزه  محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: باید سدهایی ساخته‌ شود که فقط نقش کنترل سیلاب داشته باشند و مطمئن باشید که این موضوع توجیه اقتصادی دارد و در طولانی مدت به نفع ما خواهد بود.


وی افزود: بسیاری از افرادی که مخالف سد سازی هستند مدام می‌گویند سد‌ها توجیه اقتصادی ندارند و همین موضوع را دلیل بر عدم اجرای سد‌سازی می‌دانند.


این کارشناس حوزه منابع آب خاطرنشان‌کرد: در سیل امسال در استان لرستان تا کنون بیش از ۱۱ هزار میلیارد خسارت برآورد شده‌است که منابع غیر رسمی اعلام می‌کنند که میزان این خسارت‌ها از ۴۰ هزار میلیارد نیز فراتر خواهد‌ رفت. این خسارت‌ها تنها خسارت مالی است در حالی که خسارت‌های جانی نیز قابل قیمت‌گذاری نیست.


وی تصریح کرد: در صورتی که سد معشوره ساخته شده بود تنها 2 هزار میلیارد تومان هزینه می‌خواست و این می‌توانست بسیاری از خسارات مالی، جسمی و روحی که به مردم وارد شد را کاهش‌دهد.


این کارشناس حوزه آب با اشاره به اینکه در سیل اخیر بعضی از روستاها به صورت کامل محدود شده است نیز افزود: ساختن برخی از سدها می‌توانست به کنترل سیلاب کمک کند و از این همه ضرر و زیان جلوگیری کنند.


اسماعیلی با اشاره به این که سد‌ها می‌تواند توجیه اقتصادی داشته باشد عنوان‌کرد: سدها علاوه بر توجیه اقتصادی توجیه امنیتی نیز دارد.


این کارشناس حوزه آب تصریح کرد: در سال‌های قبل نیز سیل‌های بزرگی داشتیم که سدها توانستند آن را مهار کند. در سال ۸۰ در گلستان سیل بزرگ داشتیم با دور بازگشت ۱۰۰۰ سال بود و در صورتی که سد گلستان وجود نداشت و  به صورت اتفاقی آبگیری نشده بود می‌توانست خسارات زیادی به بار بیاورد. در حالی که سد سبب شد 3 هزار مترمکعب آب ذخیره شده و خروجی آن را به ۳۰۰ متر مکعب برسد و به این طریق مردم از وقوع این سیل مطلع نشدند.


وی با تأکید بر اینکه هجمه‌های زیادی به سدسازی وارد می‌شود افزود: اگر این هجمه‌ها نبود برخی از سدها ساخته شده بود این سدها می توانست از میزان خسارت‌ها کم کند.


اسماعیلی با اشاره به اینکه ما در کشور سیل‌خیزی زندگی می‌کنیم خاطر نشان کرد:  همه کشورها  به سمت سیل خیزی حرکت می‌کنند.


این کارشناس حوزه آب افزود: سال‌ها قبل بارش‌ها بیشتر به صورت برف بود و تا مدت‌ها پس از بارش کوچه‌ها پر از برف بود اما تغییر اقلیم سبب تغییر نوع بارش، میزان بارش و حوضه‌های آبریز شده است و از این به بعد شاهد بروز سیلاب‌های بیشتری خواهیم بود و باید برای حل این مشکل سدهای بیشتری بسازیم که نقش کنترل سیلاب  داشته باشند.


انتهای پیام/۴۰۸۷/


انتهای پیام/

برچسب ها: سد سدسازی سیل سیل 98
ارسال نظر