صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۷ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
حجت‌الاسلام دیرباز:

حضرت خدیجه (س) برای همراهی رسول‌الله سختی‌های زیادی را تحمل کردند

نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: حضرت خدیجه (س) برای همراهی رسول‌الله سختی‌های زیادی را تحمل کردند.
کد خبر : 381550

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عسکر دیرباز در گفتگو با خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا با تسلیت وفات حضرت خدیجه (س)، گفت: حضرت خدیجه (س) اولین همسر حضرت رسول اکرم (ص) و مادر حضرت فاطمه زهرا (س) است.


وی به موقعیت اجتماعی حضرت خدیجه (س) اشاره کرد و افزود: حضرت خدیجه (س) با توجه به موقعیت اجتماعی‌شان در مکه آن روزگار، خواستگارهای متعددی داشتند؛ اما خود ایشان برای ازدواج با آقا رسول‌الله (ص) اظهار تمایل کردند. این در حالی است که بسیاری از زنان، حضرت خدیجه (س) را برای ازدواج با رسول‌الله (ص) منع می‌کردند و دلیلشان این بود که حضرت رسول (ص) جوانی یتیم بود و به لحاظ شغلی و درآمدی و اجتماعی جایگاه خاصی نداشتند؛ اما حضرت خدیجه (س) خودشان با توجه به پاکی و تشخیصی که داده بودند، پیشنهاد ازدواج به آن حضرت را ارائه کردند.


نماینده مردم استان آذربایجان‌غربی در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: البته باید دانست که ازدواج حضرت رسول اکرم (ص) با حضرت خدیجه (س)، حدود 15 سال قبل از بعثت صورت گرفت، یعنی هنوز حضرت محمد (ص) در زمان ازدواج با حضرت خدیجه (س) به پیامبری مبعوث نشده بودند، اما حضرت خدیجه (س)، پیامبر اکرم (ص) را جوانی پاک، سالم، اخلاقی و باایمان می‌دانستند و به همین دلیل پیشنهاد ازدواج به ایشان دادند؛ این در حالی است که حضرت خدیجه (س) خود از نظر مالی بسیار ثروتمند و دارای جایگاه اجتماعی بالا بود و خواستگارهای فراوانی داشت، اما با همه این ویژگی‌ها ایشان به سراغ حضرت محمد (ص) می‌رود، چون ایشان را امین می‌دانستند.


وی تأکید کرد: حضرت خدیجه (س) حدود 10 سال پس از بعثت با پیامبر اکرم (ص) زندگی کردند و در این مدت با سختی‌های زیادی روبه‌رو شدند؛ اما تمام همتشان را در حمایت از پیامبر اکرم (ص) به کار گرفتند و پشتیبانی قوی برای آن حضرت بودند، گرچه از نظر مالی حمایت‌های زیادی از پیامبر اکرم (ص) داشتند اما حمایت‌ها، همراهی‌ها و فداکاری‌ها زیاد با حضرت انجام دادند و از تمام ظرفیت‌ها، امکانات و ارتباطات اجتماعی خود برای تقویت جایگاه حضرت رسول‌الله (ص) استفاده کردند.


دیرباز خاطرنشان کرد: حضرت خدیجه (س) اولین زنی بودند که به پیامبر اکرم (ص) ایمان آوردند و ایشان را تصدیق کردند و مدت‌های زیادی با رسول‌الله نماز می‌خواندند و در زمان بعثت و بعد آن حضرت را در غار حرا همراهی می‌کردند. همچنین در زمانی که مسلمانان در شعب ابی‌طالب گرفتار شدند و به‌دشواری افتادند، آن بانوی بزرگوار به کمک حضرت رسول‌الله (ص) آمدند، دشوارهای را تحمل و حضرت رسول‌الله (ص) را حمایت کردند.


وی با بیان اینکه حضرت خدیجه (س) به‌عنوان ام‌المؤمنین (س) برای تمام مسلمانان جایگاه خاصی دارند و مورد احترام همگان هستند، یادآور شد: حضرت از این جهت که مادر حضرت فاطمه زهرا (س) هستند، از جایگاه خاصی میان مسلمانان برخوردارند، زیرا حضرت رسول (ص) درباره فاطمه فرموده بودند: فاطمه پاره تن من است. احترام رسول‌الله به حضرت زهرا (س) نشان این است که مادرشان دارای قدر و منزلت بالایی هستند که خداوند متعال از طریق حضرت خدیجه (س) یک بانوی دارای عصمت و علم غیب را که مادر یازده امام باشند، متولد کردند.


رئیس دانشگاه قم افزود: باید بیشتر تلاش کنیم افرادی که اهل قلم و گوینده هستند در فضاهای مختلف شخصیت والای حضرت خدیجه (س) را به‌خوبی و درستی معرفی کنیم.


 انتهای پیام/4072/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر