صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۴۳ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلیمی در گفتگو با آنا:

دستمزد پایین، کارگر صنایع دستی را به کشاورزی سوق می‌دهد

کارشناس مسئول توسعه ترویج معاونت صنایع دستی استان فارس گفت: به علت کم‌بودن مبالغ دستمزد، کارگر صنایع دستی ترجیح می‌دهد که کشاورزی کند.
کد خبر : 380162

مجید سلیمی در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره اثرگذاری تحریم‌ها بر روی صادرات صنایع دستی ایران اظهار کرد: صنایع دستی به مانند دیگر حوزه‌ها صنعت تولیدی است و هر تولیدی به دلار صادر می‌شود.


وی افزود: یک صنعتگر وقتی به ریال جنس تولید می‌کند نمی‌شود دستنمزدش را با دلار دولتی محاسبه و پرداخت  کرد، به‌خصوص در صنایع دستی که یک پروسه سه ماه تا یک ساله را برای برخی محصولات فاخر از جمله فرش باید وقت بگذارد و در این مدت تمام هزینه‌ها به ریال انجام شده است. همین کالا ولی وقتی که صادر می‌شود به دلار محاسبه می‌شود و متأسفانه در قوانینی که وجود دارد، حتی صادرکننده گلیم هم شاکی است که چرا با دلار دولتی حساب می‌شود.


کارشناس مسئول توسعه ترویج معاونت صنایع دستی استان فارس گفت: بر فرض مثال در صنایع چرم که بیشتر چسب و یراق آن وارداتی است و با قیمت‌ها بالا و پایین می‌رود قیمت یک ماه قبل را نمی‌توان در زمان خرید دریافت کرد. این باعث می‌شود که قیمت تمام‌شده صنعتگر با مشتری همان مبلغی باشد که مشتری می‌خواهد چرا که تنها گزینه‌ای که تولیدکننده بتواند تولید خود را سرپا نگه دارد دستمزد است.


وی عنوان کرد: صنعتگر با کسانی که کار کرده دستمزد را طی می‌کنند که به صرفه باشد، اما دستمزد استاد صنایع دستی تغییر نمی‌کند و این باعث نارضایتی کارگران صنایع دستی می‌شود تا به صنایع دیگر روی آ‌ورند.


سلیمی ادامه داد:‌ اغلب عشایر و روستاییان در استان فارس بیشترین تولید را در این چند سال اخیر داشته‌اند، اما تمام تولیدکننده‌ها تولید خود را خارج از استان انجام می‌دهند، چون کارگر صنایع دستی به خاطر دستمزد ترجیح می‌دهد که روی زمین کشاورزی کار کند.


انتهای پیام/4122/4046/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر