طرح پایش دانشگاه آزاد روش خوبی برای کاربردی کردن پژوهشهاست
زهرا سعیدی مبارکه در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گفت: باید از ظرفیت دانشگاههای کشور بهتر از وضعیت موجود استفاده شود تا از دانشمان تولید ثروت داشته باشیم که البته توانایی آن را هم داریم. شاید فرصتهایی داشتهایم و سرکوبشان کردهایم ولی باید خودمان را تقویت کرده و از شرایط به بهترین شکل بهره ببریم. میتوانیم نقاط ضعف و تهدید را به نقاط قوت و فرصت تبدیل کنیم.
وی افزود: موضوع مهم دیگر این است که باید از ظرفیت دانشجویان استفاده کنیم. اگر بتوانیم مشکلاتی را که در کشور وجود دارد به صورت علمی، استاندارد و با تحقیقات میدانی و کاربردی به گونهای حل کنیم که نتیجه و خروجی آن در تصمیمگیریهای کلان کشور کمک کند، با سرعت بیشتری به توسعه خواهیم رسید.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هر دانشگاه با توجه به مدل بومی آن منطقه باید به تحقیقات خود جهت دهد. بهطور مثال در شهرستان مبارکه مسائل کشاورزی، نوع کشت و آبیاری از دغدغههای مردم است. کشاورزی و تأمین آب مسائلی را نیز در منطقه به وجود آورده است. اگر دانشگاههای این شهرستان بر روی حل مشکلات کشاورزی تمرکز کنند و الگوی کشت متناسب با منطقه ارائه دهند، بسیاری از مشکلات اجتماعی نیز حل خواهد شد.
سعیدی خاطرنشان کرد: در مواقعی که نمیتوانیم کاری از پیش ببریم ناشی از آن است که تحقیقات میدانی و کاربردی متناسب با نیاز کشور انجام نشده است.
وی با تأکید بر اینکه طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی اقدامی مناسب است، عنوان کرد: طرح پایش طرحی مناسب برای کاربردی کردن تحقیقات، پایاننامهها و رسالههای دانشجویان است و میبایست این طرح با قدرت پیگیری شود.
این نماینده مجلس اضافه کرد: مشکلی که طرحهای کشور دارد این است که این طرحها اعلام و ابلاغ میشوند اما با تغییر افراد، برنامهها و سیاستها نیز تغییر پیدا میکند. درخواستی که دارم این است که اگر این تصمیمات صحیح هستند، بهگونهای سیاستگذاری شود که هر فردی در رأس کار بود ملزم به اجرای این سیاستها شود.
سعیدی در پایان گفت: تغییر نکردن سیاستهای کلان با تغییر افراد موضوعی است که باید به صورت کلان در سیستم اداری کشور به آن توجه شود.
انتهای پیام/4107/4115/پ
انتهای پیام/