صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۵۸ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
ظهرابی:

جاری شدن سیل فرصت مناسبی برای مقابله با بیابان‌زایی است

معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید از موقعیت جاری شدن سیل و افزایش رطوبت خاک در دشت‌ها برای احیای پوشش گیاهی و مقابله بیابان‌زایی استفاده کنیم.
کد خبر : 379363

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست، حمید ظهرابی با بیان این مطلب که باید از موقعیت جاری شدن سیل و افزایش رطوبت خاک در دشت‌ها و عرصه‌های طبیعی استفاده کنیم گفت: پس از جاری شدن سیل، زمزمه‌هایی از حذف بودجه‌های مربوط به خشکسالی و بیابان‌زایی و احیای تالاب‌ها و عرصه‌های طبیعی به گوش می‌رسد در صورتی که سیل با وجود فرصتی بسیار مناسب که برای احیای پوشش گیاهی عرصه‌ها ایجاد کرده است، از سویی با انتقال رسوبات ریزدانه پهنه‌های وسیعی را مستعد ایجاد گرد و غبار کرده است.


وی ادامه داد: افزایش رطوبت خاک، در دسترس بودن آب کافی و انباشت گل و لای رسوبات ناشی از سیل باعث می‌شود تا برنامه‌های احیای پوشش گیاهی و مراتع آسیب دیده با هزینه‌ای بسیار کمتر از قبل قابل انجام باشد.


معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: از طرفی انباشت رسوبات حاصل از سیل بعد از مدت کوتاهی، باعث ایجاد چشمه‌های جدید تولید گردوغبار می‌شود که با ایجاد پوشش گیاهی باید از این موضوع جلوگیری شود.


ظهرابی ادامه داد: به‌جای انجام اقدامات شتاب‌زده‌ای چون حذف بودجه مقابله با بیابان‌زایی به بهانه جاری شدن سیل، باید از این فرصت حداکثر استفاده را بکنیم تا بخشی از خسارت‌ها با هزینه به مراتب پایین‌تر جبران شود.


وی تأکید کرد: اقداماتی همچون بذرپاشی، نهال کاری، کاهش فشار بر مراتع و قرق کردن رویشگاه‌ها با مشارکت جوامع محلی، از جمله اقدامات سریع و زود بازده برای مقابله با بیابان‌زایی و جبران خسارت‌ها هستند. 


انتهای پیام/4122/4105/
 


انتهای پیام/

ارسال نظر