مدیریت پروژه تلفیقی از هنر و فن
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رشتههایی در دانشگاهها وجود دارند که به دلیل شناخت پایین داوطلبان و بهطور کلی جامعه از این رشتهها، متقاضی کمتری دارند.
این در حالی است که نرخ اشتغال این رشتهها نیز قابل قبول است و بهدلیل کمبود متخصصان، تقاضای بازار کسبوکار برای این رشتهها بالاست.
یکی از رشتههایی که از نرخ اشتغال بالایی برخوردار است و شاید کمتر شناخته شده، مهندسی مدیریت پروژه است. این رشته برای نظارت، مدیریت، طراحی و اجرای پروژهها به خصوص پروژههای عمرانی طراحی شده است. هر چند از طرفی این مدیریت پروژه میتواند در زندگی انسان نیز کاربرد داشته باشد چرا که اگر هر فرد زندگی خود را به عنوان یک پروژه در نظر بگیرد میتواند از این علم برای مدیریت آن بهره ببرد.
شاید کمتر پیش بیاید که هنر با فن و حرفه تلفیق شود، با این حال میتوان گفت مدیریت پروژه تلفیق علم هنر و فن است و برای آموزش انجام فعالیتهای آمادهسازی نظارت و اجرای پروژه طرحریزی شده است. همین تلفیق هنر و فن است که میتواند نگاهها را متفاوت کرده و مسیر بسیاری از کارها را هموار سازد.
رشته مدیریت پروژه بهکارگیری دانش، مهارتها و تکنیکهای لازم در مدیریت اجرای فعالیتها، به منظور رفع نیازها و انتظارات متولیان از اجرای یک پروژه است. مدیریت پروژه در اجرای این مهم از دو بازوی قدرتمند برنامهریزی و کنترل پروژه بهره میگیرد.
از اهداف این رشته تحصیلی میتوان به ارتقای کیفیت ساخت در پروژههای عمرانی، ایمنی، بهداشت و صرفه اقتصادی در اجرای پروژه مدیریت صحیح عوامل اصلی پروژه شامل هزینه، کیفیت و زمان، مهندسان مدیریت پروژه تخصصهای مرتبط با مهندسی عمران اشاره کرد. دانشجویان این رشته، مهندسی صنایع و اصول مدیریت و نظارت بر اجرای پروژههای عمرانی را در دوره تحصیلی خود فرامیگیرند.
فارغالتحصیلان این رشته پرطرفدار تواناییها و قابلیتهای بسیاری کسب میکنند که از جمله آنها میتوان به تسلط بر دانش حقوقی پروژهها، تسلط بر مقررات ملی ساختمانی و آییننامههای اجرایی، آشنایی با امور مالی و حسابداری ویژه، طراحی اجرایی و نظارت بر اجرای پروژه، تسلط بر انجام هماهنگی بین عوامل پروژه، شناخت مؤثر از مصالح و ماشینآلات، آشنایی با مقررات اداری مرتبط و ... اشاره کرد.
با این همه بهصراحت میتوان گفت این رشته به دلیل تلفیق چندین رشته با یکدیگر توانسته فضایی را ایجاد کند تا در امور مهندسی بازدهی و راندمان را ارتقا دهد.
(برای نوشتن این متن از آییننامه رشته مهندسی پروژه بهره گرفته شده است.)
انتهای پیام/4107/4007/ن
انتهای پیام/