قانون رسیدگی به دارایی مسئولان برای صیانت از حیثیت آنهاست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، از روابطعمومی قوه قضائیه، حجتالاسلام ابراهیم رئیسی در جلسه مسئولان عالی قضائی با تبریک حلول ماه مبارک رمضان، ماه ضیافتالله و بهار قرآن، اظهار کرد: انسان وقتی میزبان کسی است، تمام تلاش خود را به کار میگیرد که بهترینها را برای میهمانش فراهم کند؛ حال وقتی میزبان انسان خداوند باشد، قطعاً بهترینها که همان مقام ربانی حضرت حق است در انتظار مردم خواهد بود و اگر بتوانیم حقیقت بندگی را در این ماه بزرگ کسب کنیم، به سعادت عظیمی دست یافتهایم و امیدواریم خداوند توفیق بهرهمندی از این فیوضات معنوی را به همه ما عطا کند.
مردم نباید هرروز با یک نرخ جدید مواجه شوند
رئیس قوه قضائیه دگرخواهی در پرتو خداخواهی را از مهمترین جلوههای معنوی ماه مبارک رمضان برشمرد و افزود: این جلوه معنوی برای کسانی که مسئولیتی بر عهده دارند، مضاعف است؛ امروز مهمترین وظیفه مسئولان، گرهگشایی از زندگی مردم و رفع مشکلات معیشتی است. در همین راستا، لازم است همه دستگاههای دولتی اعم از سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین سازمان تعزیرات حکومتی، وظایف قانونی خود را در حوزه نرخگذاری و نظارت بر قیمتها انجام دهند و پیش از آنکه دستگاه قضائی ورود کند، این وضعیت را که مردم هرروز با یک نرخ جدید مواجه میشوند، سامان دهند.
وی با طرح این پرسش که فارغ از نظام عرضه و تقاضا، چه کسانی قیمت مسکن، خودرو، ارز، طلا و مایحتاج ضروری مردم را تعیین میکنند، بر نظارت بر نرخها خصوصاً در وضعیت فعلی تأکید کرد و یادآور شد: وظیفه مهم مسئولان دولتی این است که از این افزایش لجامگسیخته قیمتها که موجب نگرانی مردم میشود، جلوگیری کنند و قطعاً قوه قضائیه نیز همانند گذشته به تکالیف قانونی خود در این زمینه عمل میکند و دادستانها همکاریهای لازم را در این حوزه خواهند داشت.
ماه رمضان بهترین فرصت برای احیای فرهنگ صلح و سازش است
رئیسی، یکی دیگر از جلوههای ماه مبارک رمضان را کاهش دعاوی و جرم و جنایت در کشور عنوان کرد و افزود: طبق همه آمارها، هرساله در ماه مبارک رمضان شاهد کمترین میزان ورودی پرونده به دادگستریها و مراجع انتظامی هستیم؛ علاوهبراین، این ایام بهترین زمان برای احیای فرهنگ صلح و سازش است که از دوران قدیم در آموزههای دینی و ملی ما وجود داشته و بر اساس آن، اغلب دعاوی و نزاعهای جزئی با ریشسفیدی و کدخدامنشی میان بستگان و بازاریان، به سازش منتهی میشده و کمتر موضوعات به عدلیه و محکمه ارجاع میشده است.
رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: این یک الگوی قابلتوجه برای محققان و پژوهشگران است که تأثیر توجه به معنویت و نزدیکی به ساحت قرب الهی را بر شکلگیری دعاوی، تنشها و ارتکاب جرائم و همچنین احیای فرهنگ میانجیگری و اصلاح ذاتالبین بررسی کنند تا بتوان به شکلی دقیق و برنامهریزیشده، از بستر معنوی ماه مبارک رمضان برای تعمیق و نهادینهسازی فرهنگ صلح و سازش و همچنین پیشگیری از دعاوی و جرائم استفاده کرد.
آرایش متناسب در برابر آرایش جنگی اقتصادی دشمن، تقویت اقتصاد داخلی است
وی در ادامه با اشاره به فرمایشهای اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت اتخاذ آرایش متناسب در برابر آرایش جنگی دشمن، تصریح کرد: امروز دشمن در حوزههای اقتصادی، سیاسی و رسانهای، آرایش جنگی به خود گرفته و این امر ایجاب میکند که همگان با یک روحیه انقلابی و جهادی، وضعیت متناسبی در برابر این آرایش جنگی داشته باشیم.
رئیس قوه قضائیه گفت: آرایش متناسب در جبهه اقتصادی، تقویت ظرفیتهای اقتصاد داخلی، رونق تولید و اشتغال و توجه هر چه بیشتر به مؤلفههای اقتصاد مقاومتی است. در حوزه سیاسی، بهترین آرایش و وضعیت، انسجام ملی و همصدایی و پرهیز از ارسال هرگونه پیام و سیگنال سازش و تسلیم است. امروز ارسال این قبیل پیامها که حاکی از عقبنشینی در برابر دشمن باشد، محکوم به شکست است. در حوزه روانی و رسانهای نیز، آشنایی با ترفندهای جنگ روانی دشمن و مقابله با این ترفندها، بهترین راهبرد بهشمار میآید.
جنایات اخیر در غزه نشان میدهد آمریکا و رژیم صهیونیستی به هیچ اصولی پایبند نیستند
رئیسی با اشاره به جنایت اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به مردم بیگناه غزه و شهادت شماری از زنان و کودکان فلسطینی، این وضعیت را که دستاورد حمایتهای بیچونوچرای آمریکا از رژیم اشغالگر قدس است، برای همگان عبرتآموز دانست و تأکید کرد: این، ماهیت آمریکاست و نشان میدهد که به هیچ موازین و اصولی جز منافع سلطه طلبانه خود پایبند نیست. بر همین اساس، مناسبترین آرایش ما در برابر این دولتهای جنایتکار، مقاومت و ایستادگی تحت رهنمودهای داهیانه رهبر معظم انقلاب و همچنین تقویت توانمندیهای داخلی و بهرهگیری صحیح از نیروی انسانی کارآمد، متخصص و متعهد است.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به قانون «رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران» مصوب سال 94 که پس از تصویب مجلس از سوی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز بررسی و به دستگاه قضائی ابلاغ شده است، اظهار کرد: آییننامه اجرایی این قانون که تهیه آن بر عهده دستگاه قضائی نهاده شده، در حال نهایی شدن است و بهزودی این قانون که مبنای آن اصل 142 قانون اساسی است، به مرحله اجرا درخواهد آمد.
با اجرای قانون رسیدگی به دارایی مسئولان، دنبال مچگیری نیستیم
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: هدف ما از اجرای این قانون، مچگیری نیست بلکه در پی شفافیت و اقدامات پیشگیرانه هستیم. در واقع، این قانون برای صیانت هر چه بیشتر از حیثیت مسئولان و مقامات جمهوری اسلامی است؛ بهنحویکه با تدوین سازوکارهای مناسب، عملاً نظارت بر دارایی کارگزاران نظام بهگونهای صورت گیرد که مسئولان مدام از سوی هر شخص یا رسانهای در معرض اتهام نباشند و شبههای در خصوص داراییهایشان وجود نداشته باشد.
رئیسی در پایان بر ضرورت همکاری همه مسئولان در قوای مختلف برای اجرای صحیح و دقیق این قانون تأکید کرد.
انتهای پیام/4110/پ
انتهای پیام/