صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۲ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
کارشناس محیط زیست:

منافع شرکت نفت در این است که تالاب هورالعظیم خشک بماند

یک کارشناس محیط زیست گفت: به‌راحتی می‌توانیم از کرخه برای هورالعظیم مهم‌ترین تالاب آسیا حقآبه دائمی بگیریم ولی منافع شرکت نفت در این است که این تالاب خشک بماند.
کد خبر : 378501

محمد درویش در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با احتمال گرد و غبار پس از بروز سیلاب‌ها اظهار کرد: امسال به احتمال زیاد گرد و غبار بیشتری داریم چون سیلاب‌هایی که اتفاق افتاده گل و لای زیادی را با خود حمل کرده و متأسفانه چون حقآبه تالاب‌ها دائمی نیست این سیلاب‌ها به‌زودی خشک و گرد و غبار زیادی از آنها بلند می‌شود.


وی در خصوص تالاب هامون و گرد و غبار ناشی از آن گفت: در مورد هامون، راه‌حل جلوگیری از گرد و غبار آن این است که به‌جای این‌که آب را به چاه‌مینه چهارم که یک و نیم میلیارد متر مکعب حجم آن است بفرستند، اولویت اول را به تأمین آب شرب زابل تخصیص دهند که برای آنها 500 میلیون متر مکعب آب کافی است و پس از آن هر آبی را که می‌آید را وارد تالاب هامون کنند.


این کارشناس محیط زیست ادامه داد: باید دایک‌های مرزی و زهکش‌های منطقه هامون برداشته شود، چون زهکش‌ها بلای جان تالاب هامون بوده و به بهانه کشاورزی، منطقه و اکوسیستم را از بین برده‌ایم.


درویش در ارتباط با تالاب هورالعظیم نیز گفت: در منطقه هورالعظیم هم به‌راحتی می‌توانیم از کرخه حقآبه دائمی برای آن در نظر بگیریم ولی منافع شرکت نفت در این است که هورالعظیم خشک باشد.


وی تصریح کرد: در اثر سیلاب هیچ خطر زیست محیطی ناشی از آلودگی نفتی هورالعظیم را تهدید نمی‌کند ولی مهم‌ترین خطر زیست محیطی این است که مهم‌ترین تالاب آسیای جنوب غربی را به‌خاطر حفاری‌های نفتی از دست داده‌ایم و آن را تبدیل کردیم به چشمه تولید گرد و خاک و سبب شدیم تفاوت دمای شب و روز در خوزستان افزایش پیدا کند و صیادی و گردشگری در آن از بین برود.


انتهای پیام/4105/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر