صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۵۵ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
رونق تولید/12

تولید با تعمیق بازار سرمایه رونق می‌گیرد

حجم نقدینگی کشور توانایی لازم برای تأثیر بر هر بازاری را دارد و باید با تعمیق بازار سرمایه این نقدینگی را به سمت تولید هدایت کرد.
کد خبر : 377785

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، نقدینگی بالا در کشور موجب افزایش تورم و درنهایت گرانی شده و  علاوه بر لطمه‌ای که به جریان‌ اقتصادی و روند تولید صنعتی کشور می‌زند در آخر نیز نصیب سبد خانوار از این چرخه چیزی جز خالی شدن نخواهد بود.


یکی از راه‌های رونق بخشیدن به تولید داخلی، هدایت نقدینگی سرگردان به سمت بازار سرمایه است، این کار با توجه به حجم نقدینگی موجود در کشور هنوز امکان‌پذیر نیست و تاکنون بورس نتوانسته است توفیقی در جذب آن داشته باشد.


حال سؤال اینجاست چرا بازار سرمایه قادر به جذب نقدینگی کشور را ندارد؟


اولین مانع در جذب نقدینگی توسط بازار سرمایه، بانک محور بودن اقتصاد کشور است، بانک‌ها به‌طور سنتی با در اختیار داشتن منابع مالی و دسترس بودن در سطح جامعه، توانسته‌اند در جذب و به‌کارگیری نقدینگی موفق باشند.


اما اشکال فقط به سیاست‌های سنتی اقتصاد کشور که دولتی است مربوط نمی‌شود و باید اذعان داشت که بازار سرمایه نیز در این میان دارای مشکلاتی است که باید از درون آن‌ها را حل کند.


مشکل اول را می‌توان به عدم وجود فرهنگ سهام در بین عموم مردم، مربوط دانست که متأسفانه بازار سرمایه نیز برای ارتقاء این فرهنگ هنوز گام جدی را برنداشته است و مردم به بازار سرمایه به بازاری برای خریدوفروش سهامشان می‌نگرند.


عدم شفافیت مالی شرکت‌ها که در اصل متأثر از عدم شفافیت در اقتصاد کلان کشور است نیز تأثیر مستقیمی برجذب نقدینگی مردم داشته است.


باید در نظر داشت مردم برای ورود به بازار سرمایه که بازاری نامتعارف و تخصصی است نمی‌توانند در فضایی که برایشان شفاف و روشن نباشد، وارد شوند.


اگر بخواهیم به جذب نقدینگی بازار سرمایه سرعت ببخشیم باید شفافیت مالی ارتقاء پیدا کند، این شفاف‌سازی را می‌توان با شفافیت در عوامل اثرگذار بر سود شرکت‌ها مانند نرخ ارز، نرخ مواد اولیه، نرخ خوراک و ممانعت از تصمیماتی لحظه‌ای دولت که دست مدیران شرکت‌های را می‌بندد، کاملاً مشخص و شفاف شوند تا شرکت‌ها بتوانند در شفافیت مالیشان بهتر عمل کنند و به‌تبع آن جذب نقدینگی صورت بگیرد.


دولت، نخبگان و بازار سرمایه و کلیه نهادهای مالی کشور باید راهکارهای لازم برای ایجاد شفافیت در بازار را تعیین و به آن پای بند باشند تا بازار سرمایه موفق به جذب نقدینگی  سرگردان شود و از این طریق  رونق تولید کشور نیز محقق شود.


انتهای پیام/4083/                


انتهای پیام/

ارسال نظر