صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۲ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
حجت‌الاسلام جهانگیری:

مصلحت و منفعت دو مقوله جدا از هم هستند

مدیرکل دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: مصلحت و منفعت دو مقوله جدا از هم هستند. در قرآن، مصلحت در مقابل مفسده و منفعت در مقابل ضرر است.
کد خبر : 377305

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام یحیی جهانگیری در کرسی ترویجی عرضه و نقد دیدگاه علمی «نقش مصلحت در عدم اجرای مجازات‌های حدی» که صبح امروز در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار کرد:  بنده صد درصد مخالف معنای مصلحت به معنای منفعت هستم که نجفی در ارائه دیدگاه علمی خود مطرح کرد.


وی افزود: قرآن کریم، موافق مصلحت و برخی اوقات با منفعت مخالف است. بنابراین مصلحت و منفعت دو مقوله جدا از هم هستند. در قرآن، مصلحت در مقابل مفسده و منفعت در مقابل ضرر است.


مدیرکل دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه مذاهب اسلامی بیان کرد: مصلحت در اجرا به قاعده اهمّ و مهم برمی‌گردد. در احکام حکومتی، حکم قبلی تعلیق شده نه اینکه ملغی شود.


وی افزود: در جایی که امام معصوم اجازه به اجرای حد نداده، لزوماً به دلیل مصلحت نبوده و ممکن است دلیل دیگری داشته باشد. از کجای روایت‌ها می‌توانیم استنباط کنیم که امام معصوم به خاطر مصلحت موافق اجرای حد نبودند.


معاون بین‌الملل دانشگاه مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: نجفی شبهه «دَرء» را مطرح کرد که شبهه مهمی نیست چرا که سازمان‌های جهانی مدام به ایران می‌گویند که نباید احکام حد را اجرا کنی و با این کار به حقوق بشر ضربه می‌زنید، در صورتی که خودشان بویی از حقوق بشر نبرده‌اند.


جهانگیری تصریح کرد: باید کرسی‌های آزاداندیشی در خصوص اجرای احکام الهی ترویج پیدا کند و شاهد افزایش چنین محافل علمی در سطح کشور باشیم. نفی کردن دیدگاه‌های علمی اساتید در زمینه مسائل حقوقی و بین‌المللی مهم است و باید در جامعه این مقوله فرهنگ‌سازی شود.


انتهای پیام/4118/ 4007/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر