صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
غلامی تأکید کرد:

لزوم آموزش نیروی انسانی براساس نیاز جامعه در دانشگاه‌ها

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آموزش نیروی انسانی براساس نیاز جامعه می‌تواند عامل مهمی در هدف‌گذاری دانشگاه‌ها قرار گیرد.
کد خبر : 377253

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، منصور غلامی صبح امروز در بیست‌و‌هفتمین آئین نکوداشت اعضای هیئت‌علمی نمونه کشوری و چهارمین همایش ملی آموزش عالی که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، اظهار کرد: آموزش عالی کشورمان در نقطه عطفی  قرار دارد. چهل سال پس از انقلاب و پیش از انقلاب بر دانشگاه‌های ما گذشته است.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: دانشگاه در کشورمان با هدف تربیت نیروی انسانی شکل گرفت. امروز سایه آموزش بر دانشگاه‌های کشور بر مأموریت‌های دیگر سنگینی می‌کند. نگاه به مأموریت جدید به دانشگاه‌ها منجر به تغییر و تحول می‌شود.


وی در ادامه تصریح کرد: در حوزه آموزش توفیقات بسیاری داشته‌ایم و آن قابل انکار نیست. دو دهه گذشته در حوزه پژوهش دستاوردهای قابل توجهی به دست آورده‌‌ایم.


غلامی گفت: باید نگاه نقادانه در حوزه آموزش عالی داشته باشیم. بازنگری در دروس و بازنگری در سرفصل‌ها  کار مستمر پویا در حوزه آموزش به خصوص آموزش عالی لازم است. تجربیات دنیا و نیاز جامعه را باید مدنظر قرار دهیم و جایگاه آینده خود را مشخص کنیم و آن را به‌عنوان هدف در آموزش عالی قرار دهیم.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در آموزش دانشجویان باید نگاه جامعه و گسترده‌ای به خصوص در بین اساتید جوان، ایجاد کنیم. کسب تجربه در حین کار، فرصت از دست دادن است. آماده‌سازی  و انتقال تجربه به اساتید جوان باید برنامه کلان ملی و مورد توجه دانشگاه قرار بگیرد.


وی افزود: آنچه که ما از دانشگاه‌ها انتظار داریم این است که هدفمند باشند و نگاه تخصصی در دانشجویان ایجاد کند. 


غلامی در ادامه گفت: تعریف جایگاه دانشگاه در فضای جهانی بسیار مهم و حساس است. شاخص‌های توانمندی آموزش عالی  باید ارتقا پیدا کند که این از وظایف مراکز آموزش عالی کشور است.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در حوزه تحصیلات تکمیلی تربیت پژوهشگر باید مورد توجه قرار گیرد. ما یک دانشجو کارشناسی دانش آموخته در حوزه تحصیلات تکمیلی وارد کنیم یک نگاه کارشناسانه قوی‌تری پیدا می‌کند و پژوهش‌های تاثیرگذار خواهد داشت. باید استمراری را بین کارشناسی و یک فرد محقق ایجاد کنیم.


وی در خصوص اشتغال‌پذیری دانش آموخته‌ها گفت: با ایجاد مهارت‌های مرتبط با رشته‌های تحصیلی بخشی از این نیاز را می‌توان تقویت کرد. آموزش نیروی انسانی براساس نیاز جامعه می‌تواند عامل مهمتری در هدف‌گذاری دانشگاه‌ها باشد. شاید در گذشته زیاد این نیاز مطرح نمی‌شد اما اکنون مطرح است.


غلامی عنوان کرد: اساتید زیادی در دانشگاه‌های کشور وجود دارند که قابل تقدیر هستند. اساتید جوان کار، حمایت و برنامه‌ریزی بیشتری نیاز دارند‌‌. این ظرفیت در دانشگاه‌ها وجود دارد که برای آن‌ها مسئولیت تعریف شود. دانش آموختگان باید بدانند در چه شرایط و موضعی هستند و در آینده در چه جایگاهی قرار می‌گیرند. 


انتهای پیام/۴۰۴۸/ 4007/


انتهای پیام/

ارسال نظر