سن مصرف سیگار به زیر ۱۳ سال رسیده است
مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: حدود صد سال پیش در زمانی که شرکتهای دخانیات زنان را با تبلیغات فریبنده هدف خود قرار دادند تعداد زنان سیگاری رو به افزایش گذاشت. وی افزود: شرکتهای دخانیات تلاش کردند تا از طریق تبلیغات مدل های جزا و مورد پسند زنان را نشان دهند آنها با نشان دادن زنانی که از زمینه های قومی و نژادی مختلف زنان و دختران را هدف قرار دادند در تبلیغات چنان وانمود میکردند که سیگار کشیدن با آزادی و قدرت زنان ارتباط دارد آنها برای آنکه زنان و دختران را به سیگار کشیدن وادار کنند، حتی پیشنهادهایی مانند تخفیف غذا یا اجناس خانگی، دفترچه تلفن یا لباس را با خریدن سیگار برای زنان در نظر میگرفتند.
این آسیب شناس اجتماعی افزود: در سال ۲۰۱۰ حدود ۲۰۰ میلیون زن در سراسر جهان سیگار مصرف میکردند که نیمی از این زنان سیگاری در کشورهای بالا و ثروتمند و نیمی دیگر در کشورهای متوسط و فقیر زندگی میکردند. همان سال آمارها نشان داد که در ایران ۰٫۹ درصد دختران ۱۳ تا ۱۵ ساله و کمتر از یک درصد از زنان ۱۵ تا ۶۴ ساله سیگار مصرف میکنند.
وی خاطرنشان کرد: آخرین آمارها نشان میدهد ۲۵ درصد مردان و 3,5 تا 4 درصد زنان در ایران سیگار می کشند و سن مصرف سیگار به 13 سال هم رسیده است.
ابهری با اشاره به اینکه دود سیگار تنها ضررش برای فرد سیگاری نیست و تنفس دود غیر مستقیم سیگار برای زنان باردار بسیار خطرناک است تصریح کرد: یکی از علل مهم سقط جنین تولد زودرس، مردهزایی، پارگی ناگهانی جفت از جنین، افزایش خطر مرگ ناگهانی نوزاد و خطر کندی رشد و کاهش وزن نوزاد است.
وی افزود: اختلالات تنفسی، مشکلات بینایی در دوران کودکی، سرطان خون، عقبماندگی ذهنی و اختلال حواس و بزهکاری و خشونت در دوران جوانی و بزرگسالی را نیز افزایش میدهد.
این استاد دانشگاه در پاسخ به اینکه چرا تمایل به سیگار در زنان افزایش یافته است، عنوان کرد: این افراد معمولاً به دلایلی مانند توصیه دوستان و آشنایان و عدم توانایی در نه گفتن به دیگران سیگار میکشند. همچنین بیکاری، ناراحتیهای روانی، تنهایی و خستگی و دیدن نمایش سیگار کشیدن بازیگران در فیلمها از دلایلی است که سبب میشود زنان به مصرف سیگار تمایل داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: دختران جوان برای جلوگیری از افزایش وزن و نشان دادن خود به عنوان افرادی مستقل و جذاب سیگار میکشند. همچنین بسیاری از زنان استرس را یکی از دلایل سیگار کشیدن خود بیان میکنند.
این آسیبشناس اجتماعی ادامه داد: ترک سیگار گاهی برای زنان آسانتر از مردان است و با رفع استرس و ناراحتی بسیاری از زنان سیگار را کنار میگذارند، اما ادامه یافتن مصرف سیگار میتواند اثرات بسیار مخربی بر روی سیستم تنفسی و ریه زنان بر جای گذارد. از سوی دیگر مادر شدن نیز نعمتی است که خداوند به زنان داده و مصرف سیگار این موضوع را نیز میتواند تحت تأثیر خود قرار دهد.
انتهای پیام/4122/۴۰۸۷/
انتهای پیام/