صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۸ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
منصوری در گفتگو با آنا:

کره شمالی اهرم فشار روسیه علیه آمریکاست

سفیر سابق کشورمان در چین با اشاره به سفر اخیر کیم جونگ اون به روسیه، کره شمالی را اهرم فشار مسکو و پکن علیه واشنگتن دانست.
کد خبر : 376427

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ سفر کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی به روسیه و دیدار وی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور پس از دو دور گفتگوی بی‌نتیجه پیونگ‌یانگ و واشنگتن، دارای ابعاد و زوایای مختلفی است.


دکتر جواد منصوری، سفیر سابق کشورمان در چین در گفتگویی با خبرگزاری آنا تأکید کرد که ازسرگیری برخی فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی پس از دو دور گفتگوی بی‌حاصل ترامپ و کیم جونگ اون، مقارن با خروج آمریکا از پیمان منع تولید موشک‌های میان برد و کوتاه برد هسته‌ای که با واکنش تند روسیه همراه بود، موجب شده است که روسیه به فکر بیفتد تا از اهرم کره شمالی برای وارد آوردن فشار بیشتر بر آمریکا استفاده کند.


روسیه به دنبال موازنه قوا از طریق حمایت از کره شمالی است


وی در پاسخ به این سؤال که روسیه از این اقدام دقیقاً چه اهدافی را در نظر دارد گفت: اساساً روسیه نمی‌تواند هژمونی آمریکا را در منطقه تحمل کند و وقتی آمریکا با خروج از پیمان موشکی (INF) بنا را بر این گذاشت که قدرت نظامی روسیه را محدود کند، مسکو هم در مقابل، از رهبر کره شمالی استقبال کرد تا کفه موازنه قوا را به نفع خود سنگین کرده و محاسبات آمریکا را تغییر دهد.



منصوری در تشریح این موضع روسیه افزود: کره شمالی تا پایان سال میلادی به آمریکا مهلت داده که از مواضع قبلی خود مبنی بر خلع سلاح یک‌جانبه هسته‌ای در قبال وعده‌های واهی عدول کند و سیاست گام‌به‌گام را در پیش گیرد. پس‌ازاین بود که مقامات آمریکایی اعلام کردند که کره شمالی فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر گرفته است.



در چنین شرایطی، خوشامدگویی پوتین به رهبر کره شمالی پیام‌های قابل‌اعتنایی برای واشنگتن به همراه دارد که مهم‌ترین آن عبارت است از اینکه اگر مسکو اراده کند، می‌تواند پیونگ‌یانگ را به ازسرگیری فعالیت‌های هسته‌ای خود تشویق و بحران جدیدی را بر سر راه سیاست خارجی آمریکا ایجاد کند.



روس‌ها قواعد بازی را خوب بلدند


این دیپلمات برجسته تصریح کرد: البته روس‌ها قواعد بازی را خوب بلدند و صراحتاً قصد خود را اعلام نمی‌کنند؛ کما اینکه پوتین امروز در جزیره راسکی روسیه ابراز امیدواری کرد که دیدارش با کیم جونگ اون، روند عادی‌سازی روابط آمریکا و کره شمالی را تقویت کند. بنابراین، صراحتاً برای آمریکا شاخه و شانه نمی‌کشند اما در ورای این ملاقات تاریخی، این پیام نهفته است که اگر واشنگتن دست از پا خطا کند، به‌راحتی می‌تواند کره شمالی را به سمت تقابل مجدد با آمریکا سوق دهد، ازاین‌رو بهتر است که دست از کارشکنی و عدول از تعهداتش در پیمان‌های نظامی نظیر «آی ان اف» بردارد.



نقش چین و سیگنال‌هایی از منطقه برای ترامپ!


منصوری در پایان به نقش چین هم اشاره کرد و گفت: آنچه این سفر را برای آمریکایی‌ها حساس‌تر می‌کند، این است که کره شمالی هم‌زمان، حمایت چین و روسیه را با خود دارد. چین در حال حاضر در میانه یک جنگ تجاری سنگین با آمریکا قرارگرفته و از انگیزه بیشتری برای شارژ کردن پیونگ‌یانگ علیه واشنگتن برخوردار است. به‌ویژه اینکه کشتی‌های آمریکایی هر از گاهی در دریای جنوبی چین به گشت زنی می‌پردازند؛ منطقه‌ای که پکن آن را متعلق به خود و تحرکات پنتاگون را نقض حریم دریایی چین می‌داند. حالا روسیه هم با انگیزه‌هایی که ذکر آن گذشت، به جمع حامیان جدی کره شمالی اضافه‌شده است. این موارد، سیگنال‌های بسیار پرقدرتی برای کاخ سفید و شخص ترامپ هستند که به وی پایان دوره یک‌جانبه‌گرایی و جهان تک‌قطبی را گوشزد می‌کنند.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر