صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۶ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
در دانشگاه علامه طباطبایی؛

همایش ملی خانواده، اختلال اتیسم و چالش‌های همراه برگزار می‌شود

همایش ملی «خانواده، اختلال اتیسم و چالش‌های همراه» ۹ اردیبهشت در دانشکده روان شناسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌شود.
کد خبر : 376093

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، همایش ملی «خانواده، اختلال اتیسم و چالش‌های همراه» به‌منظور آگاه‌سازی اجتماعی و کمک به خانواده‌های کودکان با اختلال اتیسم برای اولین بار در کشور و از سوی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی نهم اردیبهشت‌ماه سال جاری در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود.


احمد برجعلی رئیس دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی گفت: این همایش باهدف بررسی مسائل فراروی خانواده‌های اتیسم و چالش‌هایی که در مواجه با آن روبرو هستند با حضور استادان، محققان و صاحب‌نظران این حوزه برگزار خواهد شد.


رئیس دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی با اشاره به اینکه چالش‌های داشتن کودک با اختلال اتیسم، فقط محدود به خانواده نیست، بلکه به پیکره اجتماعی نیز اثر می‌گذارد، افزود: امروز در بین افراد با مشکلات و معلولیت‌های جسمی و ذهنی، بیشترین سخن درباره اختلال اتیسم است؛ به‌طوری‌که خط اول پژوهش و مطالعات علمی را به خود اختصاص داده است. سازمان ملل در سال ۲۰۰۸، برای مهار، کنترل و کاهش این وضعیت ناگوار، روز دوم آوریل را روز آگاه‌سازی جهانی اتیسم و ماه آوریل را، ماه اتیسم نام‌گذاری کرده است.


دبیر علمی این همایش با اشاره به اقدامات انجام‌شده از سوی سازمان‌های مسئول برای درمان و توان‌بخشی مبتلایان اتیسم بیان کرد: کشور ایران هم به‌موازات اقدامات جهانی برای مدیریت این وضعیت ناگوار، اقدامات درخور توجهی در قالب پایش، ساماندهی، درمان و توان‌بخشی انجام داده است و ماحصل آن تأسیس و راه‌اندازی مراکز و مدارس متعدد توان‌بخشی و آموزشی بوده است. بیشترین اقدامات سازمان‌های ذی‌ربط در این خصوص متمرکز بر خود اختلال اتیسم و کودکان مبتلا به اتیسم بوده است، اما مهم‌تر از آن گرفتاری‌ها و چالش‌های بی‌شمار خانواده‌های افراد مبتلا به اتیسم است که در بهت و استرس توجه غالب به خود اختلال اتیسم، مغفول مانده است.


برجعلی در این خصوص افزود: تاکنون نشست‌ها و همایش‌های زیادی در خصوص کودکان با اختلال‌های مختلف ازجمله اتیسم، برگزارشده است اما به‌طور مشخص به مسائل و چالش‌های متعددی که این خانواده‌ها دچار آن هستند، پرداخته نشده است.


دبیر علمی این همایش در ادامه گفت: مشکلات اجتماعی و روان‌شناختی ازجمله افسردگی، استرس و اضطراب، گوشه‌گیری، سردی و گسلش عاطفی، طلاق، ترک خانواده، مهاجرت، حاشیه‌نشینی، بیکاری و حتی خودکشی در بین خانواده‌های دارای کودک اتیسم بیشتر گزارش‌شده است که لازم است از جنبه‌های علمی بررسی و پیگیری شوند.


وی اضافه کرد: با درک و آگاهی از این مشکلات و چالش‌ها، گروه روان‌شناسی بالینی این دانشکده بر آن است تا با برگزاری این همایش ملی با طرح موضوعات و مطالبات مهم خانواده‌های کودکان با اختلال اتیسم از زبان خود این خانواده‌ها و جنبه‌های دیگر این موضوع از نگاه محققان، درمانگران و مربیان در حضور مسئولان و قانون‌گذاران بپردازد. زندگی فردی، زندگی اجتماعی، زندگی خانوادگی، مسائل پزشکی و حقوق- قانون محورهای این همایش یک‌روزه است.


لازم به ذکر است این همایش نهم اردیبهشت‌ماه از ساعت ۹ در محل سالن اجتماعات دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی برگزار خواهد شد.


انتهای پیام/4107/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر