وزارت نفت صنایع پاییندستی پتروشیمی را فعال کند
اسدالله قرهخانی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به گزارش مدیرعامل پتروشیمی به کمیسیون انرژی مجلس گفت: از زمانیکه پتروشیمیها براساس اصل 44 و خصوصیسازی، هلدینگها و سهام عدالت واگذار شدند، در حقیقت نوعی رفع مسئولیت در این زمینه صورت گرفت.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با طرح این سؤال که باید مشخص شود جایگاه ایران در مقایسه با کشورهای حاشیه خلیج فارس که در پتروشیمی سرمایهگذاری کلانی دارند، کجاست و ما در این باره چه کردیم، تصریح کرد: اکنون که تحریمها مطرح است و کشورها بهراحتی وارد ایران نمیشوند، چه مقدار توانستهایم با شرکتهای نفتی داخلی کار کنیم.
قرهخانی با بیان اینکه مسئولان شرکت نفت مدعی هستند شرکتهای زیادی جذب هلدینگهای وزارت نفت شدهاند، گفت: به نظر مجلس شرکتهای جذب شده متعلق به صنایع بالادستی هستند در حالی که تولیدات صنایع پاییندستی برای کشور ارزش افزوده دارند که فعال نشدهاند.
وی با بیان اینکه پتروشیمی خود را متولی صنایع بالادستی میداند که این از نظر ما ایراد است، خاطرنشان کرد: صنایع پتروشیمی پایین دستی در حوزه ایجاد اشتغال برای کشور ارزش افزودهای را ایجاد میکنند و حال اینکه در صنعت تولید آمونیات، متانول و ... ارزش افزودهای نصیب کشور نمیشود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر اینکه محصولات تولید شده در صنایع پاییندستی پتروشیمی قابلیت صادرات دارند، گفت: در پتروشیمی با معضل خامفروشی مواجهیم و طرحهایی هم که وزارت نفت میگوید تا سال 1400 به بهرهبرداری میرسد اغلب از همین جنس است که در عمل آنچه مطلوب کشور است حاصل نمیشود.
نماینده مردم علیآبادکتول در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما در تولید محصولاتی مانند پلیپروپیلن، اتیلن و ... که میتوانند نیاز کشور را برطرف کند و صادرات خوبی هم دارد مشکل داریم.
قرهخانی با اشاره به اینکه ما در مارکتینگ محصولات پتروشیمی هم دچار یک آشفته بازار هستیم، گفت: خرید تجهیزات داخلی هم موضوعی دیگر و بسیار مهم است. پتروشیمیها خود را در بخش خصوصی تعریف کرده و خود را موظف به خرید از سازندگان داخلی نمیدانند و از آنان خرید نمیکنند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تأسیس هلدینگهای پتروشیمی در فلات مرکزی را هم از دیگر معضلات صنعت نفت دانست و بیان کرد: این هشدار را دادیم که کشور ما کم آب است، بنابراین نباید اجازه دهیم شرکتهای پتروشیمی در استانهای کمآب فعالیت کنند تا مجبور باشند آب مصرفی خود را از روان آبها و آبهای زیرزمینی تأمین کنند و مجوز ساخت این مراکز صنعتی باید برای حاشیه دریاها صادر شود.
وی همچنین با اشاره به برخی صحبتها مبنی بر سهمیهبندی بنزین اظهار کرد: هیچ دستوری مبنی بر سهمیهبندی بنزین به مجلس نیامده است.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/