صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۷ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
منصور غلامی:

دغدغه اصلی وزارت علوم، حل مشکلات جامعه است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تمام تلاشمان در ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت، حل مسائل کشور است.
کد خبر : 373742

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، منصور غلامی در جمع‌بندی نشست هم‌اندیشی با اساتید صاحب‌نظران برجسته دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری ضمن تقدیر از مشارکت حاضرین گفت: دغدغه‌های اساتید و صاحب‌نظران آموزش عالی بیانگر این است که هرکدام از مسائل می‌تواند در یک نشست موردبررسی قرار بگیرد.


وی افزود: سیستم‌ها همیشه شاهد تغییرات هستند و می‌توان از نظرات اساتید در راستای بهبود اوضاع آموزش عالی استفاده کرد. تلاشمان در راستای ساماندهی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به معنای عام است.


غلامی ادامه داد: از مراکز کوچک، مستقل و منفرد به‌خصوص دانشگاه‌های دولتی نمی‌توان انتظار خروجی زیادی داشت. این دانشگاه‌ها و مراکز کوچک هر چه جلو‌تر می‌روند با مشکلات بیشتری مواجه می‌شوند و سابقه نه‌چندان خوب در جامعه شکل می‌دهند. سال گذشته طرح اولیه ساماندهی مراکز آموزش عالی تنظیم‌شده است.


غلامی در خصوص بحث انحلال و تعطیلی مؤسسات گفت:  هیچ مؤسسه‌ای منحل و تعدیل نمی‌شود و در هر استانی مراکز علمی باهم به‌صورت واحد‌های همکار ادامه فعالیت خواهند داشت و تمامی مباحث اداری و مالی را حفظ خواهند کرد، اما مبحث علمی نیز مشترک خواهد بود. بخشی از این نگرانی‌های موجود ناشی از کمبود‌ها است که با این طرح برطرف می‌شود‌.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: در ضعف اخلاق علمی که با عنوان تقلب علمی در جامعه مطرح می‌شود، با پیگیری قضایی و حقوقی در حال جلوگیری از این موارد هستیم. ما قدرت قضایی نداریم اما همکاران موارد مستند را گزارش می‌کنند و در این راستا دانشگاهیان باید خود ناظر باشند.


وی ادامه داد: اگر دانشجو یا استادی در مسیر تقلب صاحب‌امتیاز شود در صورت اثبات آن امتیاز و مدرک لغو خواهد شد که اولویت این موضوع در پیشگیری است.


غلامی بابیان این‌که جامعه از دانشگاه انتظار دارد، گفت: این بخش مهمی است که باید بیشتر هم‌اندیشی شده و در فضای هماهنگ در راستای حل مسائل پیش برویم. در سنوات گذشته نیز تمام تلاشمان در ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت، حل مسائل کشور است.


وی افزود: در مناطق سیل‌زده گروه‌های اساتید و دانشجویان در حال تلاش هستند و گروه‌های علمی در حال مطالعه مشکلات مسائل سیل هستند . هم اینکه برای اتفاقات سریع راهکار ارائه دهیم و برنامه پیشگیری وقوع چنین حوادثی تدوین و ارائه کنند.


وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: امید است خروجی دانشگاه‌ها به جامعه عرضه‌شده و هرکسی در حوزه خود بامطالعه از منابع علمی مجموعه قوی از حوادث طبیعی به‌ویژه سیل داشته باشیم و در آینده دیگر شاهد این مسائل نباشیم.


وزیر علوم در ادامه بیان کرد: در تداوم هم‌اندیشی باید مباحث به‌صورت موضوعی و مطالعه بیشتر تشکیل شود. امیدواریم به‌تدریج و دقیق تغییرات را محکم و استوار انجام دهیم و دستخوش تغییرات مدیریتی و سلیقه‎ای نشود.


وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: تجربه دانشگاه‌های بزرگ با واحد‌های متعدد داشته‌ایم، ضرورت ندارد امکانات یک دانشگاه یکجا متمرکز شود. زمانی که دانشگاه‌ها بزرگ باشند شاخص‌ها ارتقا پیدا می‌کند‌ به همین دلیل توزیع ظرفیت علمی و تعدادی دانشگاه بزرگ در کشور داشته باشیم.


وی ادامه داد: تجربه کشورهای دیگر در دنیا همانند دانشگاه‌های فرانسه و بلژیک این است که در رتبه‌های بالای بین‌المللی قرارگرفته و در جامعه به‌عنوان یک دانشگاه بزرگ یاد می‌شود.


غلامی در پایان گفت: پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها تخصیص‌های سال ۹۷ را طی امروز و فردا دریافت خواهند کرد.


انتهای پیام/4107/4108/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر