صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۵ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
اهمیت روانشناسی در بحران؛

اثرات روانی و اجتماعی، مرحله دوم بحران سیل

نادیده گرفتن و سهل‌انگاری اختلالات ناشی از وقوع بلایای طبیعی می‌تواند اثرات بسیار جدی و خطرناکی به‌ویژه بر روی خردسالان و نوجوانان داشته باشد.
کد خبر : 373494

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- آسیب‌های روانی و اجتماعی از مهم‌ترین معضلات و پیامدهای وقوع حوادث طبیعی همچون سیل به‌شمار می‌رود که احتمالاً با گذشت زمان و افزایش اثرات بحران، اختلالات روانی و اجتماعی افزایش پیدا کند.


از ابتدای سال جدید نزول برکات الهی در سایه بی‌تدبیری مسئولان و نبود زیرساخت‌های پیشگیرانه اتفاقات تلخی را در کشور رقم زده است. حضور فعال گروه‌های جهادی و مردم سیل‌زده در صحنه‌های مدیریت بحران از نکات قابل‌توجه اتفاقات اخیر است.


نیازهای سیل‌زدگان در درجه نخست از جنس نیازهای مادی اولیه است که می‌توان به غذا، آب، پوشاک، اقلام بهداشتی اشاره کرد که در ادامه، این نیازها به برقراری امنیت و در کنار هم بودن خانواده‌ها ارتقا پیدا می‌کند. سازمان‌های مردم نهاد، سازمان‌های امدادرسان و ارائه‌کننده خدمات‌ و دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون با فراهم کردن اقلام، نیازهای مذکور را تا حد قابل‌قبولی رفع کرده‌اند.


نیازهای طولانی‌مدت افزون بر موارد بالا پس از گذر نسبی بحران مطرح می‌شود. نیاز به از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی، مشارکت شهروندان در بازسازی و با توجه به اختلالات ناشی از بلایای طبیعی نیاز به تشخیص و درمان آسیب‌دیدگان از جمله نیازهای طولانی مدت تلقی می‌شود.


احساس ترس و هراس از بروز دوباره حادثه در افراد نیز ازجمله آسیب‌های جدی در حین بحران به شمار می‌آید. همچنین استرس طبیعی و اندوه و ناراحتی ناشی از دست دادن خانه و کاشانه یکی از جدی‌ترین عوامل بروز اختلالات روحی و روانی است.


جمال‌الدینی در گفتگو با آنا، درباره لزوم بررسی و اقدام مناسب در زمینه روانشناسی در مناطق سیل‌زده اظهار کرد: با توجه به اینکه عده‌ای از هموطنان در استان‌ لرستان دچار چالش‌‌های اجتماعی شده‌اند، حضور تیم‌های حمایت از سلامت روان در این مناطق ضروری به‌ نظر می‌رسد. پیوست‌های اجتماعی و فرهنگی باید مدنظر گروه‌های جهادی تخصصی قرار بگیرد.


محقق حوزه مدیریت بحران و امدادرسانی در پایان با اشاره به اهمیت بهداشت محیط، بهداشت عمومی و بهداشت روانی در مناطق سیل‌زده، بیان کرد: موضوعات بهداشت روانی و مبارزه با بیماری، نیازمند نگاهی تخصصی با رویکردی ویژه بوده و باید در امر جلوگیری از تشدید بیماری‌ها و تأمین ملزومات بهداشتی اهتمام ویژه‌ای نشان داد.


نادیده گرفتن و سهل‌انگاری اختلالات ناشی از وقوع بلایای طبیعی می‌تواند اثرات بسیار جدی و خطرناکی به‌ویژه بر روی خردسالان و نوجوانان داشته باشد. اهتمام فوری و ورود جهادی نیروهای متخصص در زمینه روانشناسی بحران در شرایط کنونی مناطق سیل‌زده استان‌های لرستان و خوزستان ضروری به‌نظر می‌رسد.


انتهای پیام/4107/4116/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر