صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۵۰ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
عبدالهی‌ خلج:

ضعف رسانه‌های محلی در سیل اخیر محرز بود

مدیرمسئول نشریه «گذرگاه» گفت: شايعات و اخبار کذب بزرگ‌شده در سیل اخیر ناشی از عدم اطلاع‌رسانی‌های به‌موقع و منتشر نشدن اخبار دقیق از طرف رسانه‌های محلی بود.
کد خبر : 373231

محسن عبدالهی‌خلج در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: امسال شروع سال نو با وقوع حوادث طبیعی همراه بود كه اتفاقات اخیر در چندین نقطه از سطح کشور به‌نوعی همدلی و همیاری را در ميان تمامی آحاد مردم ايجاد كرد.


وی ادامه داد: نكته مهم این‌ است که اخبار ضدونقیض از مناطق حادثه‌دیده گاهاً به گوش می‌رسد و بعضاً شايعات و اخبار کذب بزرگ‌شده به گوش می‌رسيد که این موضوع به نظرم ناشی از عدم اطلاع‌رسانی‌های به‌موقع و عدم نشر اخبار دقیق از طرف رسانه‌های محلی بود.


صاحب امتیاز و مدیرمسئول نشریه «گذرگاه» افزود: در این شرایط مسئوليت اطلاع‌رسانی اخبار و حوادث علاوه بر سازمان‌های مسئول در اين نوع وقايع، با توجه به رشد شبكه‌های اجتماعی و پايگاه‌های خبری، بر عهده رسانه‌های كشور است که باید پیگیر اخبار مربوطه و موثق باشند.


عبدالهی خلج با اشاره به این‌که یادداشتی در خصوص عملکرد رسانه‌های محلی در نشریه دانشجویی گذرگاه منتشرشده است گفت: با این یادداشت قصد داشتم تأکید کنم که رسانه‌های محلی با توجه به وقوع حادثه به خاطر دور بودنشان از مركز می‌توانند مؤثر باشند. لازمه اين كار آموزش فعالان این حوزه  و تقويت و ديده شدن آن‌ها توسط مسئولين استانی است.


بخشی از این یادداشت را در زیر می‌خوانید:


«بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله و طوفان اجتناب‌ناپذیر هستند و جزء لاینفک زندگی بشر شمرده می‌شوند، پديده‌های طبيعی با خود مشكلات بسياري را به همراه دارد، از خرابی خانه‌ها و آوارگی مردم گرفته تا آسيب‌های روانی و جسمی از واقعه شوم سيل حاصل می‌شود.


علاوه بر رسانه‌های سراسری و ملی كه وظايفی در رابطه با اين پديده‌های طبيعی دارند، رسانه‌های محلی در شهرهای کوچك و متوسط از اين قضيه مستثنا نبوده و وظايفی بر عهده آن‌هاست. رسانه‌های محلی می‌توانند در کنترل و مدیریت بحران طبیعی سیل در سه مرحله پیش، حین وقوع و پس از بحران ایفای نقش کنند.


بين مديريت بحران طبيعی سيل با اعتماد آسیب‌دیدگان از کنترل بحران، ایجاد نظم و امنیت، پیگیری وعده‌های مسئولان استانی و هدایت افکار عمومی از طریق رسانه‌های محلی رابطه‌ی معناداری وجود دارد. رسانه‌های محلی طلایه‌دار در اطلاع‌رسانی‌های دقيق و به‌دوراز ملاحظات، درباره اطلاعيه‌ها، خرابی‌ها و نيز اقدامات انجام‌شده يا نشده توسط دستگاه‌های مختلف است.


رسانه‌های بومی يكی از مؤثرترین ابزارها برای كاهش شايعاتی است كه در خارج از شهرهای درگير سيل توليد می‌شود. براي مثال، آنچه در واقعه سيل اخير در شهرها‌ی پلدختر و معمولان استان لرستان روی داد، نمونه‌ای از خلأ رسانه‌های محلی و ضعف كار رسانه‌ای است، تا جايی كه حدود 48 ساعت اخبار ضدونقيض از اين دو شهر به مردم ايران می‌رسيد».


انتهای پیام/4107/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر