صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
تکرار/در مسیر پیشرفت/6؛

تجلی ورزش دانشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی

ورزش دانشگاهی یکی از نقاطی است که در بسیاری از دانشگاه‌ها مورد غفلت قرار گرفته است با این همه دانشگاه آزاد اسلامی توانسته ورزش را در دانشگاه نهادینه سازد.
کد خبر : 370952

به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به‌صراحت می‌توان سال 97 را سال قدم‌های استوار دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیل‌شدن به بازوی علمی کشور دانست. چراکه سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی و فعالیت‌های انجام‌گرفته در آن نماد همت و تلاش انقلابی برای دست یافتن به قله‌های علم و ترقی است.


نگاه تخصصی به ورزش در دانشگاه‌ها شاید یکی از نقاطی است که از آن غفلت شده است. چراکه عده‌ای ورزش را همچنان در درس عمومی تربیت‌بدنی خلاصه می‌کنند و یا ورزش تخصصی صرفاً برای آن‌ها در رشته تربیت‌بدنی خلاصه می‌شود؛ اما به‌صراحت می‌توان گفت که دانشگاه آزاد اسلامی توانسته این نگاه را شکسته و روح جدیدی به کالبد ورزش دانشگاهی بدمد. اهمیت به ورزش حرفه‌ای و تربیت ورزشکاران آن یکی از مهم‌ترین اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی است تا جایی که این دانشگاه در اکثر حوزه‌های ورزشی ورود کرده و ورزشکاران مختلفی را تربیت و مورد حمایت قرار داده است تا جایی که حدود 60 درصد ورزشکاران حاضر در جاکارتا از تیم‌های این دانشگاه بوده‌اند.


حضور مقتدرانه دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه ورزش


دانشگاه آزاد اسلامی حضور بی‌بدیل و مقتدرانه‌ای در ورزش قهرمانی و حرفه‌ای کشور داشته و همچنین در ابعاد مختلف جامعه به‌ویژه تأمین نیروی انسانی و به‌صورت اخص در ورزش توانسته خدمات بسیار زیادی را برای جامعه به همراه داشته باشد. ساختار گروه‌های ملی اساساً متشکل از دانشجویان دانشگاه آزاد بوده و یا از اعضای باشگاه دانشگاه آزاد اسلامی است. ورزش همگانی، قاعده هرم ورزش بوده و ویترین آن نیز برای هر مجموعه‌ای اساساً ورزش حرفه‌ای و قهرمانی است. دانشگاه آزاد اسلامی در ورزش قهرمانی نخبه‌پروری می‌کند و در ورزش همگانی بر اساس منویات مقام معظم رهبری، نهادینه‌سازی و فرهنگ‌سازی انجام داده است.


استعدادیابی ورزشی در مدارس سما


بر اساس رهنمودهای دکتر محمدمهدی طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در بحث ورزش استعدادیابی دانشجویان از محورهای دانشگاه آزاد اسلامی است که این مربوط به مدارس سماست. این مدارس فرصتی طلایی برای این دانشگاه در بخش ورزش هستند.


در خصوص استعدادیابی و استعدادپروری در مدارس سما نیز برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری صورت گرفته است و حتی آن‌ها را هم به‌عنوان پشتوانه وارد تیم‌های حرفه‌ای کرده‌ایم، تیم زیر 18 سال راگبی دختران ما مقام دوم کشور را به دست آورد و خوشبختانه تیم دانشگاه آزاد در بحث راگبی بهترین باشگاه کشور شناخته شد.


دانشگاه آزاد اسلامی بالاترین سرانه ورزشی را دارد


کمال جوانمرد سرپرست اداره کل تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی دراین‌باره اذعان کرد: در 2 سه سال گذشته ورزش قهرمانی در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار نشد اما امسال در سه بخش واحدها، استان و کشور رویدادهای ورزشی را برگزار کرده و نشاط و شادابی را در واحدها ایجاد کردیم. پیش از برگزاری هر قهرمانی کشور، در واحدها ورزش‌های همگانی، مسابقات درون‌واحدی و به‌نوعی انتخابی برگزار شود و بیش از 2 هزار مسابقه و رویداد ورزشی داشته‌ایم همچنین 28 مسابقه در بحث مسابقات قهرمانی کشور در دو مرحله شهریور و آذرماه برگزار کرده‌ایم.


وی ادامه داد: توسعه ورزش در دانشگاه‌ها جنبه‌های مختلفی دارد و از ابعاد مختلفی قابل‌توجه است و هرکدام از آن‌ها می‌توانند سهمی از آکادمیک کردن داشته باشند.


سرپرست اداره کل تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سرانه ورزشی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدا نگاه ویژه‌ای به ورزش داشته است و 14 درصد ساخت‌وساز این دانشگاه مربوط به اماکن ورزشی بوده که شامل 327 فضای ورزشی شامل سه بخش سالن‌های سرپوشیده، زمین‌های روباز، 180 سالن، 129 زمین روباز ورزشی و 18 استخر که سرجمع این‌ها یک‌میلیون و 527 هزار و 400 مترمربع است. همچنین در فضاهای ورزشی در استان‌ها، استان فارس با 37 مکان ورزشی پیشگام است همچنین اصفهان 35 و تهران 32 فضای ورزشی دارند. سرانه فضای ورزشی در دانشگاه آزاد اسلامی دو برابر سرانه فضای ورزشی کشور است. سرانه فضای ورزشی این دانشگاه یک متر و 14 سانتیمتر مربع فضای ورزشی و سرانه فضای ورزشی در کشور در حدود 70 سانتیمتر مربع است. این در حالی است که 14 پروژه ورزشی ناتمام شامل 12 مجموعه ورزشی سرپوشیده و دو استخر با پیشرفت‌های فیزیکی بین 20 تا 90 درصد در کشور داریم و با اتمام آن‌ها 60 هزار مترمربع به فضای ورزشی دانشگاه آزاد اضافه خواهد شد که سرانه را بالاتر خواهد برد.


وی ادامه داد: 51 هزار و 906 دانشجو (21 هزار و 110 دانشجوی دختر و 30 هزار و 796 دانشجو پسر) و 534 عضو هیئت‌علمی در رشته تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی در 187 واحد دانشگاهی رشته تربیت‌بدنی در مقاطع مختلف فوق‌دیپلم، لیسانس، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می‌کنند. همچنین رشته تربیت‌بدنی در دانشگاه آزاد اسلامی 983 رشته محل دارد.


تسهیلات دانشگاه آزاد اسلامی برای ورزشکاران


این دانشگاه با تسهیلات مناسبی که در اختیار ورزشکاران قرار داده است، توانسته پای ورزشکاران را به دانشگاه باز کند؛ ازاین‌رو یکی از افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی، آکادمیک کردن ورزش کشور است و این دانشگاه بر این باور است که دانشگاه می‌تواند به ورزش خدمات شایانی کند و زمان آن فرارسیده که وزارت ورزش، دِین خود را به دانشگاه ادا کند. از طرفی دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس رویه فرآیندسازی ورزش و تربیت‌بدنی در دانشگاه، به تربیت ورزشکاران در حوزه‌های مختلف پرداخته است. ناگفته نماند که دانشگاه آزاد توانسته در این حوزه نیز موفق عمل کند.


بااین‌همه علاوه بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در آکادمیک کردن ورزش دانشگاهی توانسته قدم‌های مؤثری بردارد، باشگاه‌های این دانشگاه نیز توانسته مقام‌های بسیاری کسب کنند.


باشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر اقتدار و پیشرفت


در سال جاری دانشگاه آزاد اسلامی ۱۶ تیم در رشته‌های مختلف و در دو بخش بانوان و آقایان راهی لیگ برتر باشگاه‌های کشور کرد.


این دانشگاه هشت تیم ووشو، دوومیدانی، تکواندو، کاراته، سنگ‌نوردی، تنیس روی میز، واترپلو نجات‌غریق، دوچرخه‌سواری در بخش آقایان و هشت تیم در رشته‌های، ووشو، بسکتبال، تنیس روی میز، راگبی، سنگ‌نوردی، اسکواش، ووشو و بدمینتون در بخش بانوان را باشگاه‌داری کرد.


در بخش آقایان تیم‌های دوچرخه‌سواری، تکواندو، واترپلو، تنیس روی میز، مقام نایب‌قهرمانی را کسب کردند و تیم‌های نجات‌غریق و صخره‌نوردی مقام قهرمانی را از آن خود کردند و تیم ووشوی برادران باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی مقام سوم را به دست آورد و تیم کاراته این باشگاه نیز به مرحله نیمه‌نهایی راه‌یافته است. در بخش بانوان باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی سه تیم دوومیدانی، راگبی و ووشو نایب‌قهرمان و سه تیم صخره‌نوردی، بدمینتون و بسکتبال نیز قهرمانی را از آن خود کردند.


تیم تنیس روی میز بانوان باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز مقام سوم را کسب کرده است و تیم اسکواش دانشگاه آزاد اسلامی نیز به مرحله فینال راه‌یافته است.


با این همه می‌توان گفت که سال 98، زمان اوج گرفتن ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی است که با روش علمی و آکادمیک ساختن آن، ورزش ایران زبانزد جهان خواهد شد.


انتهای پیام/4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر