صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۴۰ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
در نشست مدیریت بحران اعلام شد؛

آمادگی دانشگاهیان شهید چمران اهواز برای کمک به مدیریت استان

در نشست مدیریت بحران دانشگاه شهید چمران اهواز، آمادگی اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه در راستای کاهش آسیب‌های ناشی از سیلاب‌های اخیر و کمک به مدیریت استان اعلام شد.
کد خبر : 370485

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در نشست مدیریت بحران دانشگاه شهید چمران اهواز، آمادگی اعضای هیئت‌علمی و متخصصان این دانشگاه در راستای کاهش آسیب‌های ناشی از سیلاب‌های اخیر و کمک به مدیریت استان خوزستان اعلام شد.


غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، در این نشست بر لزوم آماده‌باش همه دانشگاهیان برای کمک به سیل‌زدگان تأکید کرد.


در ادامه قمشی رئیس دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز، مسائل مرتبط با حوزه‌های آبی استان و سیل اخیر را به‌صورت تخصصی بررسی و عنوان کرد: اگر شرایط آب و هوایی که اکنون با آن مواجه هستیم را از نظر هیدرولوژیکی بررسی کنیم، یک واقعه کاملاً نادر و کمیاب است.


وی با بیان اینکه شرایط به وجود آمده یک شرایط کاملاً نادر و بحرانی است، افزود: در این بحران بهترین کار این است تا تصمیمات مدیریتی صحیحی برای خروجی سدها اتخاذ شود تا خسارت در پایین‌دست به حداقل خود برسد.


عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته شرایط خشک‌سالی استان باعث شده تا آبراه‌های خوزستان از نظر گذر سیلاب با مشکل مواجه شوند و رودخانه‌های کرخه، کارون و دز مانند گذشته کشش گذردهی دبی‌های بالا را ندارند.


وی بیان کرد: برای مثال رودخانه کارون در زمانی به‌راحتی دبی ۴ تا ۵ هزار مترمکعب بر ثانیه را از خود عبور می‌داد اما اکنون برای عبور ۳ هزار مترمکعبی باید نگران شرایط باشیم و این نگرانی نیز به‌جا است زیرا کشش گذردهی رودخانه‌ها پایین آمده است.


قمشی با اشاره به اینکه در حال حاضر خروجی سدها به شکلی کنترل‌شده تا کمترین خسارت در حوضه کارون بزرگ به پایین‌دست وارد شود، ادامه داد: شرایط به شکلی مدیریت‌شده تا جریان آب در مقطع اصلی خود در حوضه کارون بزرگ حرکت کند.


وی افزود: با توجه به اعمال مدیریت در بحث خروجی آب از سدها، اگر اتفاق و یا آب‌گرفتگی در حوضه کارون بزرگ رخ می‌دهد ناشی از تجاوز به حریم رودخانه و یا اشکالاتی در سیل بندها است.


قمشی با اشاره به بارش‌های امروز و فردا در استان تصریح کرد: دبی کنترل‌شده‌ای که از سدها خارج می‌شود، کمتر ایجاد نگرانی می‌کند اما آب میان حوضه‌ای که بارش‌های اخیر وارد مجاری شود، ایجاد نگرانی خواهد کرد.


وی ادامه داد: اگر بارش‌های امروز و فردا در سطح استان زیاد باشد، باید نگران بود و قطعاً مناطقی را آب فرا خواهد گرفت زیرا میزان بارش‌ها قابل‌کنترل نیست.


عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: اگر میزان بارش‌ها ظرف مدت امروز و فردا در استان کم باشد، مدیریت آب آسان‌تر خواهد بود و می‌توانیم با حداقل خسارت آب را از آبراه‌های کارون عبور دهیم.


انتهای پیام/4071/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر