تمدید ارسال آثار به جشنواره چاپ تا ۱۸ شهریور ماه
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد اطلاعرسانی پانزدهمین جشنواره صنعت چاپ، محمدحسین رحیمییگانه، دبیر بخش مسابقات آثار چاپی با اعلام تمدید تاریخ ثبت نام برای شرکت در بخش مسابقات تا ۱۸ شهریور ماه گفت: «تاکنون بیش از ۵۲ نفر از طریق سایت ثبت نام کردهاند و با توجه به اینکه هر فرد میتواند بین یک تا ۲۰ اثر برای شرکت در مسابقات ارسال کند، تعداد بالایی از آثار به ثبت رسیدهاند.»
وی افزود: «علیرغم اعلام دبیرخانه، برخی شرکتکنندگان آثار را به صورت فیزیکی ارسال کردهاند، با این حال اگر بین دو اثر داوری شده امتیاز یکسانی به دست بیاید، اثر ثبت نام شده آنلاین، امتیاز مثبتتری دارد و انتخاب میشود.»
رحیمی یگانه بار دیگر با تاکید بر ثبت نام علاقهمندان به داوری آثار از طریق ثبتنام در سایت printawards. ir اظهار کرد: «از ۷۰ داور سال گذشته، امسال نیز بهره میگیریم و آثار به صورت ناشناس و غیر ترتیبی روی اینترانت دبیرخانه قرار میگیرند و تنها با بارکدی مشخص آنها قابل شناسایی هستند. پس از اعلام نتایج مسابقات، لیست داوران نیز روی سایت قرار خواهد گرفت. داوریها نیز در دو روز پنجشنبه و جمعه صورت میگیرد تا در ۲۴ شهریور ماه که جشن صنعت چاپ در تهران برگزار میشود، معرفی شوند.»
بخش مسابقات آثار چاپی پانزدهمین دوره جشنواره ملی صنعت چاپ در ادامه گفت: «پیشبینی میکنیم که تعداد آثار این دوره به دلیل کاهش بازه زمانی ۶ ماهه کمتر باشد. سال گذشته ۲۰ سیمرغ اهدا شد، اما امسال مشخص نیست و باید منتظر داوری آثار باشیم. آثار ارسالی باید حداقل ۷۵ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز را کسب کنند تا مرحله بعدی و انتخاب نهایی برسند. بر همین اساس به اثری که بالاترین امتیاز را کسب کند، سیمرغ جشنواره تعلق میگیرد و به اثر دوم نیز لوح تقدیر اهدا خواهد شد.»
اقبال: تشکیل بانک اطلاعاتی چاپخانهداران یک ضرورت است
محمدعلی اقبال، پیشکسوت صنعت چاپ گفت: «آمار دقیقی از تعداد چاپخانهها وجود ندارد و تشکیل بانک اطلاعاتی مسالهای بسیار بااهمیت است. »
اقبال از پیشکسوتان صنعت چاپ اظهار کرد: «برگزاری جشن روز ملی صنعت چاپ یادآوری است برای اینکه صدای این صنعت به گوش همگان برسد. با این حال این صنعت به دلیل گستردگی نیازمند توجه بیش از یک روز است و باید با برگزاری سمینارهای علمی و کارگاهها، به بخشهای مختلف آن توجه شود.»
وی با اشاره به استانی شدن جشن روز ملی صنعت چاپ گفت: «استانی شدن برگزاری این جشنواره کاری بسیار خوبی است چرا که استانها، هر کدام حرفهایی برای گفتن دارند و ماشینآلات و دستگاههای جدید و مدرنی وارد کردهاند که میتوانند نیازهای استان خود و استانهای مجاور را تامین کنند.»
این پیشکسوت صنعت چاپ افزود: «صنعت چاپ در این استانها در حال رشد است و نباید سفارش و کارهایی که در این استانها وجود دارد به تهران بیاید بلکه به طور مثال اگر کاری در کرستان هست باید در نهایت به استان مجاور مانند کرمانشاه سفارش داده شود.»
اقبال به تاکید بر نقش روز ملی صنعت چاپ و برگزاری جشنواره در یادآوری و تبلیغ این صنعت بیان کرد: «مهمترین اتفاقی که در این جشنواره میافتد، علاوه بر قدردانی از بزرگان و پیشکسوتان این صنعت، تبلیغ و یادآوری نقش مهم و بااهمیت صنعت چاپ در میان صنایع دیگر دارد.»
به گفته این پیشکسوت صنعت چاپ، متاسفانه آمار دقیقی از تعداد چاپخانهها وجود ندارد و تشکیل بانک اطلاعاتی مسالهای بسیار بااهمیت است. آماری که در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیهها است، به دلیل جابهجاییهای انجام شده درست و بهروز نیست، به همین دلیل باید گروههای آمارگیری شکل بگیرد که با کمک اتحادیهها به چاپخانهها بروند و اطلاعات دقیق آنها را گرفته و در سامانهای که به همین منظور تهیه شده، وارد کنند.
اقبال در پایان سخنانش با بیان اینکه بهتر است برگزارکننده این جشنواره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد، افزود: «اتحادیهها معمولا در برگزاری جشنوارهها ضعیف عمل میکنند، با این حال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با کمک و مشورت اتحادیهها که حرف اول را میزنند این جشن را برگزار کند.»
انتهای پیام/