صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۹ - ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
رضا ملکی در گفتگو با آنا:

نوروز فرصت خوبی برای استحکام روابط میان کشورهای منطقه است

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل گفت: نوروز فرصت بسیار خوبی برای ملت‌های منطقه است تا همکاری‌ها و دوستی میان خود را مستحکم‌تر کنند.
کد خبر : 369383

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ مجتبی اسماعیلی: وارد سومین هزاره‌ای می‌شویم که نوروز باستانی در کشورهایی که رگ و ریشه و هم‌خونی با ما ایرانی‌ها دارند جشن گرفته می‌شود. در این میان برای افغانستان به‌عنوان کشوری که تلاش می‌کند در مسیر صلح و استقلال گام بردارد، برپایی آداب و رسوم سنتی نوروز بسیار حائز اهمیت است.


افغانستان کشوری است که در خود تاریخی پر فراز و نشیب دیده و با وجود تهدیدات و ناامنی‌های فراوان، افغان‌ها سفره عید را هرساله در خانه‌های خود پهن کرده‌اند. نوروز هرساله دستان مردم این کشور را در دست طبیعت قرار می‌دهد تا فارغ از نگرانی‌ها، تهدیدات و ناامنی‌ها جشن و شادی کنند. در این میان فرهنگ‌های مردم ایران و افغانستان در برپایی نوروز شباهت‌هایی با یکدیگر دارد، ازجمله اینکه در سراسر افغانستان مردم نوروز را به مدت دو هفته جشن می‌‌گیرند و افغان‌ها برای عید از چند روز قبل و بعد از چهارشنبه سوری آماده می‌شوند.


«رضا ملکی»، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل در گفتگو با خبرنگار حوزه آسیای گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا با تبریک سال نو و بهار طبیعت به رهبر انقلاب اسلامی، دولت و همه مردم ایران، درباره نوروز و آداب و رسوم ایرانیان در این روزها گفت: «امیدوارم سال 1398 که پس از یک سال پر از دغدغه و فراز و نشیب آمده است، سالی پر از خیر و برکت و توأم با رفاه اقتصادی و آرامش و امنیت برای همه ملت ایران و نیز سالی بدون حادثه و امن برای مردم افغانستان باشد».


وی درباره اشتراکات فرهنگی میان دو ملت ایران و افغانستان به‌ویژه در زمینه برپایی مراسم اعیاد نوروز تصریح کرد:‌ «فرهنگ ایرانیان و افغان‌ها در بسیاری از موارد با یکدیگر گره خورده است و می‌توان در دید و بازدیدها و برگزاری جشن‌ها ازجمله توپی که در لحظه تحویل سال نو از گذشته شلیک می‌شده است، این‌گونه اشتراکات را درک کرد. علاوه بر این، مردم ایران و افغانستان به‌واسطه این نزدیکی فرهنگی نوروز را جشن ملی خود می‌دانند و برایش ارزش خاصی نسبت به دیگر روزهای سال قائل‌اند».


رایزن فرهنگی کشورمان در کابل «اعتدال» را یکی از درس‌هایی توصیف کرد که می‌توان از نوروز گرفت و توضیح داد: «ما از نوروز و این روزها که شب و روزش با یکدیگر به‌طور مساوی تقسیم شده است می‌آموزیم که میانه‌رو باشیم و از افراط و تفریط خودداری کنیم».


ملکی گفت: «چه در ایران و چه در افغانستان یک‌ سری آداب و رسوم مشترک وجود دارد که ازجمله آنها می‌توان خانه‌تکانی و خرید لباس نو را عنوان کرد. بسیاری از افغان‌ها علاوه بر معنای ظاهری معتقدند که  در خانه‌تکانی باید علاوه بر خانه زندگی و ظاهری، خانه دل را نیز از کینه‌ها زدود. وقتی ایرانی‌ها نیز در ابتدای مراسم تحویل سال نو دعای «یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ، حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الْحَالِ» را زمزمه می‌کنند در واقع به‌دنبال خانه‌تکانی دل خود هستند و از خداوند می‌خواهند تا احوالشان را در سال جدید بهترین حال‌ها قرار دهد».


وی افزود: «به‌ دلیل شرایط خاص حاکم بر افغانستان و وضعیت ناامنی موجود، بعضاً شاهد کمرنگ شدن بسیاری از آداب و رسوم نیکوی این روزها ازجمله دید و بازدیدها هستیم که پیش‌تر پررونق‌تر انجام می‌شد. با وجود این، افغان‌ها همچون مردم ایران این روزها به قبرستان‌ها و مزار بزرگان دینی، شهدا و اموات خود می‌روند و برای درگذشتگانشان فاتحه قرائت می‌کنند».


رایزن فرهنگی کشورمان گفت: «نوروز فرصت بسیار خوبی برای ملت‌های منطقه و کشورهایی است که این روز را جشن می‌گیرند تا با استفاده از این فرصت بی‌نظیر، همکاری‌ها و دوستی‌ میان خود را مستحکم‌تر کنند».


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر