پایان پروژه ارتقای واحد تولید پارازایلین پتروشیمی نوری
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، تقی صانعی گفت: با عنایات و توجهات خداوند بیهمتا و با همفکری همکاران شرکت صنایع پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس و کارکنان متعهد و توانمند این شرکت، پروژه 9 هزار میلیارد ریالی ارتقای برجهای جذب واحد تولید پارازایلین پس از حدود چهار ماه تلاش بیوقفه و شبانهروزی و در آستانه سال جدید، با تولید محصول پارازایلین با موفقیت و بدون حادثه به اتمام رسید.
وی خاطرنشان کرد: واحد تولید پارازایلین یکی از واحدهای مهم و کلیدی در سودآوری مجتمعهای پتروشیمی آروماتیک است و در حال حاضر تنها دو شرکت فرانسوی و آمریکایی صاحبان لیسانس واحد تولید پارازایلین در جهان به شمار میآیند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری افزود: این واحد دارای یکی از پیچیدهترین فرایندهای شیمیایی است و به همین دلیل قیمت پارازایلین در مقایسه با ایزومرهای دیگر آن مثل ارتوزایلین از ارزش بالاتری برخوردار است. این ماده به طور عمده در تولید انواع پلاستیکها مثل بطریهای پلاستیک و در ساخت الیافهای مصنوعی کاربرد زیادی دارد که در حال حاضر تولید این محصول در پتروشیمی نوری با ظرفیت بیش از 750 هزار تن در سال و در مجتمع پتروشیمی اصفهان با ظرفیت تولید 44 هزار تن در سال صورت میپذیرد.
صانعی در ادامه عنوان کرد: در تولید پارازایلین از غربالهای مولکولی با قطر حدود ۰.۳ میلیمتر استفاده میشود که مساحت خلل و فرج هر یک از آنها بیش از یک زمین فوتبال است؛ عمر مفید این غربالها در حدود ۱۰ سال بوده و بعد از آن میبایست این غربالها تعویض شود.
وی خاطرنشان کرد: در مجتمع پتروشیمی نوری به دلیل سپری شدن عمر مفید غربالهای مولکولی، تولید پارازایلین از حدود 2 هزار تن در روز به یک هزار و 200 تن کاهش یافته بود و به همین دلیل از سالهای پیش برنامهریزی لازم برای خرید غربالهای مولکولی و ارتقای طراحی و خرید تجهیزات لازم در جهت اصلاح طراحی خریداری و در انبار مجتمع نگهداری شده بود و طبق برنامهریزیهای انجامشده و جلسات برگزارشده با شرکت اروپایی صاحب لیسانس، مقرر شد که در مهرماه ۱۳۹۷ عملیات تعویض و انجام اصلاحات طراحی با حضور کارشناسان اروپایی انجام شود.
این در حالی است که شرکت اروپایی دارای حدود بیست واحد تولید پارازایلین در جهان است که به دلیل پیچیدگی این واحدها تاکنون عملیات بهبود ساختار طراحی این واحدها و همچنین عملیات بارگیری و تعویض غربالهای مولکولی تنها با حضور متخصصان آن شرکت انجام شده است.
صانعی افزود: در مهر امسال در شرایطی که این شرکت کلیه برنامهریزیهای لازم در جهت انجام این پروژه را انجام داده بود، ناگهان شرکت اروپایی اعلام کرد که به دلیل تحریمهای یکجانبه توسط آمریکا، آن شرکت نمیتواند در پروژه مذکور با ایران همکاری کند.
لذا با توجه به شرایط پیشآمده جلسات متعددی با مدیران محترم شرکت هلدینگ خلیج فارس و همکاران شرکت پتروشیمی نوری برگزار شد که محور این جلسات، انجام پروژه مذکور بدون حضور شرکت صاحب لیسانس بود.
خوشبختانه در جلسات مذکور علیرغم عدم حضور کارشناسان شرکت صاحب لیسانس، تمام ریسکهای پیشرو شناسایی و برای هر کدام از ریسکها، برنامه عملیاتی یک ماهه در خصوص انجام آنها مشخص شد.
بحمدالله با بر طرف کردن موانع پیشبینی شده و با توکل بر خداوند متعال و اعتقاد به توان همکارانمان در شرکت، انجام این پروژه پیچیده و کلیدی، در تاریخ ۲۰ آبان ماه و در یک برنامه زمانبندی ۱۳۰ روزه آغاز شد و در کنار آن برای دقت و تسریع در انجام پروژه و همچنین رعایت نکات ایمنی، جلسات فنی بهصورت روزانه برگزار و مسایل و مشکلات پیشروی پروژه بررسی و برای رفع مشکلات مذکور پیگیریهای لازم انجام میشود.
وی در پایان عنوان کرد: سرانجام پس از حدود چهار ماه تلاش بیوقفه، خستگیناپذیر و شبانهروزی، سربازان سرافراز جبهه اقتصادی کشور در پتروشیمی نوری توانستند این پروژه حساس و استراتژیک را بدون حادثه با موفقیت به پایان برسانند.
شایان ذکر است مجتمع پتروشیمی نوری توانسته بود در طول انجام این پروژه تولید محصولات خود را همچنان برقرار نگه داشته و به جای پارازایلین محصول مخلوط زایلین و ریفرمیت را تولید و به فروش برساند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری، رسیدن به این دستاورد بزرگ و موفقیت شکوهمند را به خانواده پتروشیمی نوری و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، تبریک گفته و اظهار امیدواری کرد با تحقق اهداف مهم این پروژه، شرکت پتروشیمی نوری بتواند در شرایط بهتری به استقبال سال جدید رفته و روزهای روشنی را از نظر رشد اقتصادی و تولید مستمر در سال ۱۳۹۸ شاهد باشد.
انتهای پیام/4083/ن
انتهای پیام/