ایرانی که امروز به نقطه ثبات و امنیت رسیده است
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، کاظم جلالی در یادداشتی با عنوان «حکایت ایران و ایرانیان» در ویژهنامه نوروزی «ایران» نوشته است: گاه میتوان بسان وزیدن نسیمی خوش، تعلقات خاطر را با خود به این سو و آن سو برد، لَختی میگذاری روبهرویت و به آن خیره میشوی و غرق در شکوه خیالانگیز آن سیر میکنی و لمحهای بعد وصال دوبارهاش، میشود رؤیای آدمی. وطن اما حسابش از این تعلقات خاطر جداست. وطن جایی درون قلب است که نمیتوان لحظهای و کمتر از آن نادیدهاش گرفت. جایی است که به آن تعلق داریم و معنای اخص کلام «تعلق» الحق که شایسته اوست.
حکایت ایران برای ما ایرانیان شاید با مردمان خیلی از ملل فرق دارد. ما راه بسیار دورودرازی را تا به امروز پیمودهایم. در این تاریخ چندهزارساله تلخی ایام کم نداشتهایم. تاختوتاز چنگیزها بر پیکر مانای ایرانزمین دیدهایم تا تاریکزمان قاجاریه و پهلوی. ما عبور کردهایم؛ همگیمان به همراه وطن و امروز به سلامت رسیدهایم به نقطه ثبات و امنیت.
از تمامی گردنههای صعب و پیچهای حساس و تاریخی روزگار عبور کردیم تا انقلاب اسلامی نصیبمان شد و حالا در چهلمین سالگرد به ثمر نشستن تلاش همگیمان برای اعتلای استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی، دیگر برای همه ما مشخص است که این طلای ناب یعنی ایران اسلامی از آن کوره عظیم دهها هزار ساله با عیاری ناب و خلوصی نایاب بیرون آمده است. در میانه این مسیر مطول، گاه - مثل همین روزها که میگذرد - جاده مشکلات اقتصادی کمی پستیوبلندیاش فزون میشود؛ گاهی هم ددمنشیهای اغیار به خیالهای خام و واهیشان برابر ملت همیشه استوار ما عیان میشود، اما آنچه ماناست همانا وطن است، ایران است.
ما ایرانیان از همان ابتدا به گواه تاریخ ایستادگی برابر ظلم ایستادهایم و همچنان نیز بر همان سیاق است و این جزء افتخارات ملی ماست که عوامل خارجی هرگاه به تفرقه ما دل خوش کردند به در بسته وحدت ملیمان خوردند و از کردهشان پشیمانشان کردیم.
در سالیان اخیر از سوی برخی دشمنان ایرانزمین بودجههای هنگفتی صرف شد تا واژه وطن از چشم نسل جوان انقلاب بیفتید و وطن از حرمت و تعصب خود بیفتد، اما چه خیال خامی. نسل دوم و سوم انقلاب ولی همه بدخواهان ایران را غافلگیر کرد. پیشرفتهای چشمگیر علمی، فرهنگی و آموزشی کشور، گسترش سهم پژوهش ایران در میان کشورهای منطقه و جهان از حوزه پزشکی و فنی گرفته تا بخشهای علوم انسانی، فناوری صلحآمیز هستهای، دانش نانوتکنولوژی، سلولهای بنیادی، علوم فضایی و دیگر حوزهها در سالهای اخیر به جهانیان ثابت کرد که پیر و جوان ما دلشان برای پیشرفت و اعتلای نام این مرزوبوم میتپد.
من و همنسلهایم، هشت سال دفاع غیورانه مردان ایرانزمین در مقابل متجاوزان به خاک این سرزمین پاک و مقدس و معطر به شمیم و شمای شهادت را به یاد داریم. روایتگران هم با تمام کاستیها رشادتهای دلیرمردمان را برای نسل جوان انقلاب اسلامی روایت کردهاند. حالا دیگر همگی برایمان عیان است که برای وجببهوجب این خاک، همتها و باکریها نثار کردهایم. خون فهمیدهها بر خاک این سرزمین عیار داده تا از شمال و جنوب تا شرق و غرب ایران، زیر یک پرچم واحد در امنیت و همبستگی زیست کنیم. خونی که در رگ مدافعین حرم حضرت زینب (س) میجوشد و مُهر اعلای زنده نگاه داشتن فرهنگ حسینی، ایثار و شهادت را برای جوانترهای انقلاب بازتعریف میکند.
این روزها که به فصل بهار طبیعت و نوروز نزدیک میشویم، خانوادهها مشغول خانهتکانیاند و طنین شادی و شور و شوق در دلها شنیده میشود. هنگامه تحویل سال، زمان مناسبی است برای تکاندن دل و نگاهی به راهی که آمدهایم. اگر تصمیمساز، سیاستگذار، مسئول و دولتمرد هستیم به تسهیل شرایط زندگی ایرانیان کمی بیشتر بیندیشیم. سالی که گذشت، شرایط زندگی برای خانوادهها ناهموار شده بود، شرایط تحول و بهبود آن را بررسی کنیم و با عنایت به فرمایش داهیانه مقام معظم رهبری بهویژه در گام دوم انقلاب، برنامهای برای بهبود ساختار بیندیشیم.
نوروز همچنین فصلی برای سیر و سیاحت و اندیشیدن است. به شهرهای گوناگون ایران وقتی سفر میکنیم جز مهر و میهماندوستی و سفره صفا و صمیمیت، هیچ نمیتوان دید. از قدیم هم ایرانیان در جهان به مهربانی شهره بودهاند. از مرزهای شرق کشور و بلوچستان عزیز تا کردستان همیشه غیور، از شاهرود استوار تا تبریز و اردبیل دوستداشتنی، از گیلان و مازندران زیبا تا لرستان و بندرعباس و هرمز، کران تا کران این زیباییهای شگرف، سرای ماست و بهاصطلاح ریش و قیچی پیشرفت آن هم دست خود ماست. خلاصه اینکه این تعلقخاطر همیشگی به واژه وطن و تلاش توأم با تهذیب و ایمان به آرمانهای انقلاب اسلامی پاسخی روشن به این سؤال است که «چرا ما ایران را دوست داریم؟»
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/