صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۷ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۷

غذاهای آینده بشر را چه چیزهایی تشکیل می‌دهد؟

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که در آینده‌ای نه چندان دور وارد یک رستوران شوید و سفارش یک غذای چاپی بدهید و غذای دلخواهتان را جلوی شما چاپ کنند و روی میز بگذارند؟
کد خبر : 368847

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، آینده پژوهان پیش‌بینی می‌کنند باتوجه به مشکلاتی که رشد بیش ازحدجمعیت و منابع محدود غذایی پیش می‌آورد، باید هر روز به چیز‌های که می‌خوریم فکر کنیم. جمعیت جهان از مرز 8 میلیارد نفر گذشته است و به زودی به 9 میلیارد هم خواهد رسید. تحقیقات صنایع غذایی و پیشرفت سریع فناوری، زوایای جدیدی از آن چه در آینده خواهیم خورد را برایمان نمایان می‌کند. آیا تا به حال با خودتان فکر کرده‌اید که در آینده‌ای نه چندان دور وارد یک رستوران شوید و سفارش یک غذای چاپی بدهید و غذای دلخواهتان را جلوی شما چاپ کنند و روی میزتان بگذارند؟ ادامه مطلب در این باره مطالعه کنید.


خوراک 2 میلیارد نفر


 به گفته سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد، امروزه حداقل دو میلیارد نفر در جهان از حشرات تغذیه می‌کنند. اگرچه از نظر خیلی از ما خوردن حشرات چندش آور است، اما حشرات سرشار از چربی، پروتئین، فیبر و موادمعدنی هستند. علاوه بر این خوردن حشرات نسبت به خوردن دام با محیط زیست سازگارتر است و مزه برخی از آن‌ها بسیار شبیه محصولاتی است که هم اکنون می‌خوریم مثل: سیب، بیکن، بادام زمینی یا ماهی.


جلبک


بیشتر جلبک‌ها حاوی اسیدچرب امگا-۳ است ، یک ماده مغذی ضروری که خواص زیادی دارد. به گفته محققان بیشترین حجم مواد غذایی بشر در سال‌های آینده از حشرات و جلبک‌ها تامین می‌شود.


گوشت آزمایشگاهی


انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، صید بیش از حد ماهی نگرانی‌های فعالان زیست محیطی از آلودگی و به تاراج رفتن ذخایر زیستی است.


شرکتی به نام «گوشت ممفیس» با استفاده از سلول‌های بنیادین حیوانات، گوشت آزمایشگاهی تولید می‌کند. هزینه تولید ۴۵۰ گرم گوشت آزمایشگاهی هم اکنون ۲۴۰۰ دلار می‌شود.


تولید غذای زنده با چاپ سه بعدی


چاپگر‌های سه بعدی هم می‌تواند اشیای پلاستیکی و فلزی تولید کند و همچنین مواد غذایی چاپ، آماده و سرو کند.
 یک طراح هلندی غذا، باغبانی و چاپ سه بعدی را با هم ترکیب کرده است. ابتدا یک محفظه خمیری حاوی خاک خوراکی و دانه‌های مختلف چاپ می‌شود و چند روز بعد، دانه‌ها شروع به رشد می‌کند و از حفره‌های کوچک پوسته خمیری بیرون می‌آید.


بسته‌بندی تجزیه‌پذیر موادغذایی


یک شرکت سوئدی راه حلی برای مشکل تجزیه ناپذیری بسته بندی‌های مواد غذایی پیدا کرده است. آن‌ها برای روغن، بسته بندی از جنس موم و شکر کاراملی شده، برای اسموتی بسته بندی از جنس جلبک و آب و برای برنج، بسته بندی از موم زنبورعسل ارائه داده‌اند. عمر این بسته بندی‌ها به اندازه مواد غذایی داخل شان است.


بطری‌های آب خوراکی


 یک استارت آپ در لندن، قصد دارد بطری‌های پلاستیکی آب را با بطری‌های آب خوراکی ساخته شده از جلبک جایگزین کند.


 این بسته بندی می‌تواند برای سایر مایعات خوراکی هم استفاده شود. استفاده از جلبک به عنوان ماده بسته بندی ارزان‌تر از پلاستیک تمام می‌شود.


حذف غذاهای ناسالم با موسیقی


تحقیقاتی که در دانشگاه آکسفورد انجام شدنشان می‌دهد که مواد غذایی بستگی به موسیقی پس زمینه، طعم کم و بیش متفاوتی دارند. آن‌ها پیشنهاد می‌کنند از موسیقی برای حذف مواد ناسالم مواد غذایی استفاده شود.


غذای سالم


اغلب ما از این که دقیقاً چه می‌خوریم آگاه نیستیم. اسکنر غذای «TellSpec» این مشکل را حل می‌کند و به مشتریان محتویات دقیق غذایشان را نشان می‌دهد. شما به راحتی دستگاه را روی ماده غذایی می‌گیرید و دستگاه شما را از مواد شیمیایی و آلرژن‌ها آگاه می‌کند و به شما کمک می‌کند مصرف ویتامین‌ خود را کنترل کنید.


قهوه جویدنی


یکی از محصولاتی که هم اکنون هم در بازار وجود دارد، قهوه جویدنی است. سازندگان ادعا می‌کنند که این محصول تمرکز را بهبود می‌بخشید و عملکرد شناختی مطلوب را تقویت می‌کند.


غذای کامل نوشیدنی


در سال‌های آینده، نوشیدنی‌هایی تولید می‌شود که به تنهایی یک غذای کامل است. هم اینک نیز چنین نوشیدنی‌هایی به صورت محدود در بازار وجود دارند؛ شرکت Solyent تولیدکننده مایعات غنی است که محصولاتش 20 درصد ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند و البته بسیار هم خوشمزه است.


در سال ۲۰۱۳ میلادی تحقیقی درباره جلبک‌ها نشان داد میکروجلبک‌ها از دی اکسید کربن  موجود در جو تغذیه و پروتئین، کربوهیدرات و مواد دیگری تولید می‌کنند. برخی انواع خاص جلبک برای قلب مفید هستند زیرا مقادیر کلان امگا ۳ و اسیدهای مغذی در خود دارند.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر