صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۳۴ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۷
مبانی اندیشه‌ورزی/6

خط مشی‌های حاکم بر کرسی‌های نظریه‌پردازی را بشناسیم

هیئت حمایت از كرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره 16 سال پیش با موافقت مقام معظم رهبری تأسیس شد اما دانشجویان و اساتید آشنایی چندانی با وظایف این هیئت ندارند.
کد خبر : 368820

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هیئت حمایت از كرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره در هفدهم بهمن‌ماه سال 82 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شد، اما دانشجویان و اساتید آشنایی چندانی با وظایف این هیئت ندارند.


توسعه و ترویج آزاداندیشی همواره از مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاهیان و حوزویان است، ایشان در پاسخ به نامه، جمعی از دانش‌آموختگان حوزه علمیه درباره نیاز كشور به آزاداندیشی تأکید می‌کنند: نباید از «آزادی» ترسید و از «مناظره» گریخت‌ و «نقد و انتقاد» را به‌ كالای‌ قاچاق‌ و یا امری‌ تشریفاتی تبدیل‌ كرد؛ چنانكه‌ نباید به‌ جای‌ «مناظره» به‌ «جدال و مدارا» گرفتار آمد و به‌‌ جای «آزادی»، به‌ «دام‌ هتاكی‌ و مسئولیت‌گریزی»‌ لغزید.


در مبانی اندیشه‌ورزی شماره پنج به ترکیب گروه‌های علمی و مشورتی پرداخته شد و بیان شد که بر اساس نظامنامه هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، گروه‌های علمی و مشورتی این هیئت در پنج رشته کلی علوم عقلی، نقلی، اجتماعی، رفتاری و هنر و معماری فعالیت می‌کنند.


در این قسمت به خط مشی‌های حاكم بر برگزاری كرسی‌ها نظریه پردازی، نقد و مناظره خواهیم پرداخت.


بر اساس نظامنامه هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، خط مشی‌های حاكم بر برگزاری این كرسی‌ها در پنج محور قابل بررسی است.


محور اول خط مشی‌های حاكم بر برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره رعایت مراتب و شئون علمی است؛ در محور دوم نیز به رعایت آزادی بیان، عدالت و اخلاق علمی در بیان دیدگاه‌ها، نقدها و داوری‌ها اشاره شده است.


رعایت شخصیت و كرامت صاحبان نوآوری، نظریه پردازی، نقد و مناظره به همراه اجتناب از سیاست‌زدگی و جناح‌گرایی دو محور دیگر خط مشی‌های حاكم بر برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره محسوب می‌شود.


پرهیز از سطحی‌نگری و عوام‌زدگی در برگزاری كرسی‌ها از قبیل دقت در دعوت حضار و نحوه اعلام نتایج، نیز آخرین محور خط مشی‌های کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره بیان شده است.


انتهای پیام/4122/4115/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر