صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رسم یاران/163

سعیدی: شهید رستگار فرماندهی کامل در تمام ابعاد بود

فرمانده گردان قمربنی هاشم لشکر 10 سیدالشهدا(ع) گفت: حاج کاظم یکی از فرماندهان کامل در ابعاد مختلف اعم از اخلاق، فهم مسائل نظامی و ارزش‌ها بود.
کد خبر : 368817

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از نوید شاهد، حاج کاظم نجفی‌رستگار در آغازین روزهای بهار سال ۱۳۳۹ در شهر‌ ری به‌ دنیا آمد و در دامان مادری مهربان و با دسترنج پدری کشاورز تربیت یافت. از هفت سالگی، قدم در راه تحصیل علم گذاشت و با وجود سختی‌های زندگی تا کلاس سوم متوسطه با موفقیت به ادامه تحصیل پرداخت و پس از آن وارد مبارزات و فعالیت‌های انقلابی شد.


شهید رستگار دوران نوجوانی را با هدایت‌های حضرت امام خمینی(ره) آغاز کرده بود. در روزهای نخست پیروزی، با شروع غائله کردستان و تحریکات نیروهای ضد انقلاب، همراه نیروهای دکتر چمران راهی کردستان شد و آموزش‌های چریکی را در آن‌جا فرا‌گرفت. سردار شهید حاج کاظم نجفی‌رستگار، فرمانده لشکر 10 سیدالشهدا(ع)، 25 اسفند 1363 در منطقه هورالهویزه به رستگاری ابدی رسید و 13 سال بعد پیکرش در بهشت زهرا(س) تهران به خاک سپرده شد.


سردار شهید رستگار که همرزمانش او را حاج کاظم خطاب می‌کردند، از فرماندهان تاثیرگذار جنگ تحمیلی است که درس دفاع را در مکتب بزرگانی چون شهید چمران و احمد متوسلیان آموخت. حاج کاظم که در دوران خدمتش به ترتیب مسئولیت آموزش سپاه ورامین و فیروزکوه را به‌ عهده داشت؛ همچنین مسئولیت مبارزه در کردستان، فرماندهی یکی از گردان‌های تیپ رسول‌الله(ص) به فرماندهی احمد متوسلیان، مسئولیت واحد عملیات در پادگان توحید، مأموریتی در لبنان جهت توانمندسازی نیروهای حزب‌الله و فرماندهی لشکر 10 سیدالشهدا(ع) را نیز برعهده گرفت.


خانم حاج ابوالقاسمی، همسر شهید رستگار گفت: مادرم برای عروسی برای کاظم کت‌ و شلوار و پیراهن داده بود خیاط بدوزد. برای مراسم، کاظم شلوار و پیراهنش را پوشید. کت را هم به دلیل گرمی هوا نپوشید. به کاظم گفتم؛ فکر می‌کردم شما هم با لباس سپاه در مجلس می‌آیید. کاظم گفت: اینقدر لباس سپاه مقدس است که نباید آن را در این بازی‌ها قرار داد. واقعاً هم همین طور بود. هیچ وقت با لباس سپاه به منزل نمی‌آمد. فقط در محل کار می‌پوشید. کاظم واقعاً پادگان را بهشت می‌دانست. همه چیز کاظم سر جای خودش بود. محبتش، زن دوستی‌اش و ... همه در جای خودش قرار داشت.


فیروز احمدی دیده‌بان لشکر 10 بیان کرد: قبل از عملیات والفجر 2 یکی از کارهای خوبی که حاج کاظم کرد، این بود که در کوهدشت اردوگاهی تدارک دید که در این اردوگاه آموزش‌هایی به کل کادر تیپ می دادند. همه کار در شب و کار در روز و آمادگی جسمانی کار می کردند، حتی به خاطر دارم یک روز را با تمام تجهیزات کامل 33 کیلومتر یک ضرب راه رفتیم. کادر گردان‌های ادوات و قمر بنی‌هاشم و زهیر و غیره هم بودند و هر کدام از فرماندهان به صورت نوبتی می‌آمدند و درس تاکتیک و غیره را آموزش می‌دادند. موفقیت در عملیات والفجر 2 و بالا رفتن نیرو از ارتفاعات سخت مدیون همین آمادگی بود چون که نیروهای دشمن در این منطقه ثابت بودند و به کردستان عادت داشتند.


نصرت‌الله سعیدی فرمانده گردان قمر بنی هاشم لشکر 10 سیدالشهدا(ع) بیان کرد: یکی از خصوصیاتی که در کمتر فرماندهی من دیدم این بود که شهید رستگار عمق را نگاه می‌کرد و خوب هم نگاه می‌کرد. در واقع با بینش باز تحلیل می‌کرد، شهید رستگار شخصیتی بود که جدای از وقار و آرامشی که در خود داشت ، خیلی سخت احساسات خود را بروز می داد. مثلاً در چهره او نمی توانستید بخوانید که الان چه وضعیتی دارد.


وی اظهار کرد: شهید رستگار در عین این که بسیار خونسرد و آرام نشان می‌داد عمیقاََ به مسائل توجه داشت و جزئیات را مدنظر می‌گرفت و سعی می‌کرد هم شرایط را درک کند و هم از این درک به‌خوبی بهره‌برداری و هم به‌خوبی شرایط را مدیریت کند. من کمتر فرماندهی را دیدم که در جنبه‌های عمومی کامل باشد؛ فرماندهان خوبی داشتیم ولی در حد کلان نبودند. یعنی در حد محیطی بودند که به آنها واگذار شده بود. توانمندی شهید رستگار در انعطاف پذیری بی نظیرش بود. او یکی از فرماندهان کامل در ابعاد مختلف اعم از اخلاق، فهم مسائل نظامی، ارزش‌ها و غیره بود. 


گفتنی است؛ حاج کاظم رستگار فرمانده لشکر 10 سیدالشهداء (ع)، 25 اسفند 1363 در هورالهویزه به‌شهادت رسید و 13 سال بعد پیکرش به میهن بازگشت در بهشت زهرا(س) به خاک سپرده شد.


انتهای پیام/4122/4100/ن


انتهای پیام/

برچسب ها: رسم یاران
ارسال نظر