مرکز مطالعات فارسی دانشگاه بلگراد افتتاح شد
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از بنیاد سعدی، مرکز مطالعات فارسی دانشگاه بلگراد به همت رایزنی فرهنگی و نمایندگی بنیاد سعدی کشورمان در صربستان، افتتاح شد.
افتتاح این مرکز در مراسمی با حضور حسین ملاعبداللهی سفیر کشورمان، مهدی شیرازی، رایزن فرهنگی، رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی، لیلیانا مارکوویچ، رئیس دانشکده ادبیات و جمعی از مسئولین دانشکده، استادان و دانشجویان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم خانم مارکوویچ، رئیس دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه بلگراد ضمن قدردانی از تلاشهای صورت گرفته برای تأسیس این مرکز اظهار کرد: در سالهای اخیر، زبان فارسی در این دانشکده جایگاه ویژهای یافته و از اینرو، مصمم به ارتقاء سطح آموزش این زبان هستیم و تأسیس این مرکز در راستای این هدف و در نتیجه همکاری مشترک با سفارت جمهوری اسلامی ایران، رایزنی فرهنگی و بنیاد سعدی است.
وی به فعالیتهای علمی و پژوهشی مراکز ادبیات و زبانهای خارجی و از جمله پروژه راه ابریشم، که در مرکز مطالعات آسیا این دانشکده در جریان است، اشاره کرد و افزود: تشکیل مرکز مطالعات فارسی که از این پس به مجموعه مراکز آموزشی این دانشکده اضافه میشود، عهدهدار پژوهشهای علمی و خدمات آموزشی مرتبط با فرهنگ، زبان و ادبیات ایران است.
وی ابراز امیدواری کرد که این امر به آشنایی بیشتر دانشجویان و جامعه علمی صربستان از فرهنگ و ادب ایران بیانجامد.
در ادامه، حسین ملاعبدالهی، سفیر کشورمان در صربستان طی سخنانی ضمن تشکر از حضور مسئولین، اساتید، محققین، دانشجویان دانشگاه بلگراد و دیگر میهمانان حاضر در مراسم، تأسیس مرکز مطالعات فارسی را در دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی بلگراد، اقدامی مهم برای مراودات علمی، فرهنگی و تحقیقاتی بین دو کشور توصیف کرد که با موافقت و مساعدت پروفسور مارکوویچ رئیس دانشکده و همکارانشان محقق شد.
ملاعبداللهی در سخنان خود همچنین از پروفسور بوژکوویچ رئیس گروه دوستی صربستان و جمهوری اسلامی ایران به خاطر حمایتهای معنوی ایشان و از شیرازی، رایزن فرهنگی کشورمان در بلگراد بخاطر تلاش برای تجهیز مرکز مذکور و همچنین از بنیاد سعدی برای پشتیبانی از تشکیل این مرکز تشکر و قدردانی کرد.
سفیر کشورمان با اشاره به توسعه روز افزون روابط فرهنگی دو کشور، اظهار کرد: افزایش شناخت مردم و نخبگان فرهنگی دو کشور از یکدیگر، سنگ بنای مستحکم تحکیم و توسعه مناسبات دو کشور در همه زمینههای مورد علاقه را تشکیل میدهد.
وی تأسیس مرکز مطالعات فارسی دانشگاه بلگراد را یکی از گامهای مؤثر برای افزایش شناخت طرفین از یکدیگر توصیف کرد و افزود: این مرکز علاوه بر تأمین منابع و ماخذ مهم ادبیات و فرهنگ ایران برای دسترسی آسان اساتید، محققین و دانشجویان، با برگزاری نشستها و برنامههای گوناگون نقش موثری را برای ارتقای شناخت و درک مشترک فرهنگی بین دو کشور ایفا خواهد کرد.
سفیر کشورمان در خصوص ادبیات و فرهنگ ایران و زبان فارسی اظهار کرد: زبان فارسی ازجمله شناختهشدهترین زبانها در بین ملل جهان است. غنای ادبیات و فرهنگ و تمدن زبان فارسی موجب شده است که این زبان یکی از تأثیرگذارترین زبانهای جهان در ارتقای فرهنگ و تمدن بشری باشد.
وی غنای زبان فارسی را مرهون بزرگان و شناخته شدهای همچون حافظ، سعدی، فردوسی، خیام، مولانا و دیگر استوانههای زبان فارسی توصیف کرد که شهرتی جهانی دارند و به دلیل خلق آثار بیبدیل در زمینههای مختلف اخلاقی، فلسفی، عرفانی، دینی، فکری نزد اقوام و ملل مختلف جهان محترم و عزیز داشته میشوند.
رضامراد صحرایی نیز با اشاره به اهمیت آموزش علمی زبان فارسی بیان کرد: بنیاد سعدی رویکردی علمی به موضوع آموزش و گسترش زبان فارسی دارد و در همین راستا، همکاری، حمایت و پشتیبانی از فعالیتهای مرکز مطالعات فارسی دانشگاه بلگراد را ادامه میدهد.
معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی افزود: زبان فارسی با غنای ادبی هزار ساله، محملی برای انتقال فرهنگ ایرانی است و از اینرو، مورد توجه پژوهشگران در حوزه مطالعات فرهنگی و ادبی است.
وی اظهار امیدواری کرد که با استمرار فعالیتهای مرکز مطالعات فارسی در دانشگاه بلگراد، زمینه برای انجام پژوهشهای علمی و فعالیتهای آموزشی در حوزه زبان، ادبیات و فرهنگ کشورمان فراهم آید.
صحرایی همچنین از حمایت سفارت کشورمان و تلاشهای آقای شیرازی، رایزن فرهنگی کشورمان و نیز صفری مدرس زبان فارسی در بلگراد قدردانی کرد.
در بخش پایانی این برنامه، از کتاب «گام اول» با ترجمه صربی، که برای استفاده دانشجویان و علاقمندان به آموزش زبان فارسی است، رونمایی شد.
انتهای پیام/4072/
انتهای پیام/