صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۳ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
قادریان خبر داد:

اجرای طرح ملی رَستا در 1000 روستای کشور/ 10هزار شغل ایجاد می‌شود

معاون اشتغال و معیشت قرارگاه پیشرفت و آبادانی از اجرای طرح ملی رَستا در یک‌هزار روستای کشور خبر داد و گفت: در سال آینده 10هزار شغل روستایی در کشور ایجاد می‌شود.
کد خبر : 367536

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، فرهاد قادریان ظهر امروز در نشست خبری اختتامیه نخستین گردهمایی تخصصی کارگزاران طرح ملی رَستا که به همت قرارگاه پیشرفت و آبادانی برگزار شد، گفت: در سال گذشته آمارهای رسمی حاکی از این بود که روزانه به طور متوسط 3 روستا به دلایل مختلف مخصوصاً از نظر اقتصادی خالی از سکنه می‌شد که با توجه به وضعیت امسال از نظر اقتصادی قطعاً این آمار بیشتر از سال گذشته خواهد شد.


وی با بیان اینکه قرارگاه پیشرفت و آبادانی به منظور رسیدگی به وضعیت اقتصادی و معیشتی روستاییان اقداماتی را انجام داد که طرح ملی رَستا یکی از این اقدامات است، افزود: این طرح به‌رغم مدل‌های مشابهی که توسط دیگر نهادهای خدماتی و حمایتی به توسعه آبادانی و عمرانی می‌پرداخت، به شکل متمایزی فعالیت خود را آغاز کزد و تنها یک‌سال زمان برد تا در خصوص نوع و چگونگی ورود به بحث توسعه اقتصادی روستاها و مناطق محروم مدل‌های متمایزی از دیگر نهادها را تدوین و طراحی کند.


هیچ الگوی واحدی برای حل مشکلات روستاهای کشور وجود ندارد


معاون اشتغال و معیشت قرارگاه پیشرفت و آبادانی با اشاره به اینکه هیچ الگوی واحد و کلید طلایی برای حل مشکلات تمام روستاهای کشور وجود ندارد، اظهار کرد: نهادهای حمایتی با توجه به مرکزگرایی کمترین امکاناتی را برای روستاییان فراهم می‌کردند که با توجه به مشکلات اولین راه حل را در توزیع منابع مناسب و مجوز لازم برای توسعه اشتغال روستایی می‌دانستند ولی مدل طرح ملی رستا استفاده از پتانسیل و ظرفیت انسانی خود روستاییان است.


وی با بیان اینکه مطالعات ابتدایی طرح رستا از نیمه سال 96 با شناسایی موانع اشتغال روستایی و طراحی مدل ارائه خدمات جدید آغاز و از ابتدای سال 97 به صورت پایلوت در 110 دهستان و 400 روستا اجرا شد، افزود: پیش‌بینی می‌شود در یک بازه زمانی سه ساله این طرح ادامه داشته باشد که بر اساس آمار امسال 2100 اقدام توانمندساز در 700 شبکه روستایی شکل گرفته است و 1100 شغل در سامانه رستا (شبکه آمار اشتغال روستا) ثبت شده است.


مدیرعامل مؤسسه رستا با ذکر این مطلب که ارائه درک درست از خرید محصولات روستاییان و کمک به اشتغال روستایی از اولویت‌های طرح رستا در سال 98 است، گفت: در سال 98 این طرح ملی در یک‌هزار روستای کشور اجرا می‌شود که بر اساس پیش‌بینی‌ها 10هزار شغل روستایی با اجرای آن در کشور ایجاد خواهد شد.


وی گفت: با وزارت بهداشت رایزنی‌هایی انجام دادیم تا بتوانیم این طرح ملی را در قالب سیب سلامت روستا اجرایی کنیم که بر اساس آن با ارائه مجوزهای لازم کسب و کار روستایی را ارتقا و زمینه توانمندسازی اشتغال پایدار در روستاها را فراهم خواهیم کرد.


معاون اشتغال و معیشت قرارگاه پیشرفت و آبادانی افزود: در این طرح با استفاده از شبکه انسانی با انگیزه مزیت‌های اقتصادی هر روستا رصد شده و نقاط ضعف و قوت آن شناسایی می‌شود که با یک برنامه‌ریزی قوی و با عاملیت خود اهالی آن روستا این طرح پیاده‌سازی می‌شود که مردم در آن نقش محوری خواهند داشت.


قادریان با بیان اینکه در طرح ملی رستا به هیچ عنوان رونق اشتغال روستایی را با توزیع منابع مالی و وام شروع نکردیم و حتی یک ریال هم تسهیلات پرداخت نکردیم، اظهار کرد: برخلاف تفکر دولتی که عمده مشکلات اقتصادی روستاییان را مالی می‌دانند، با استفاده از تحقیقات و مطالعات جامع و گسترده اعتقاد داریم  بسیاری از مشکلات روستاییان نداشتن منابع مالی و وام نیست، زیرا در اجرای طرح ملی رستا هرچه جلوتر رفتیم متوجه شدیم که مشکلات اشتغال روستایی کمبود مالی نیست و نداشتن ایده مناسب و حمایت کافی و دقت نداشتن به اینکه اقتصاد روستایی با اقتصاد شهری گره خورده است بزرگترین علت این مشکلات است.


مدیرعامل مؤسسه رستا ادامه داد: در طرح رستا و پس از اجرای این طرح که همانا احیای اشتغال پایدار روستایی است خود را ملزم به همراهی تا انتهای طرح نمی‌دانیم زیرا معتقدیم با توجه به برنامه‌ریزی مناسب مسیر توسعه و پیشرفت روستا فراهم خواهد شد.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر