تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت با ایجاد کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه
بابک نگاهداری در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با تأکید بر اینکه ارتباط مؤثر دانشگاه با صنعت و جامعه از طریق ایجاد «کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه» تقویت خواهد شد، اظهار کرد: برای رسیدن به دانشگاهی که هدف آن ارتقای توان صنعتی و اقتصادی کشور است، کارکردهای دانشگاه ازجمله آموزش، پژوهش و خدمات باید تخصصیتر مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: ازاینرو، رویکردهای غالب دانشگاه در حوزههای آموزش، پژوهش و تحقیقات باید از عرضه محوری به تقاضامحوری و تأکید بر نیازهای جامعه و صنعت دگردیسی یابد. تعاملات فعال و همافزای دانشگاهها با محیط پیرامون بهطور عام و صنعت بهطور خاص، یکی از مبانی توسعه دانشگاهها و مطالبات جامعه از این نهاد پیچیده و سرنوشتساز بوده و تعاملات گسترده و پیوسته دانشگاهها با جامعه یک ضرورت برای بقا و پایداری دانشگاه است.
رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی اذعان کرد: درنتیجه، تسریع در تحقق سیاستهای کلان دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پژوهش، از طریق تعامل گسترده و پیوسته دانشگاه با محیطهای نزدیک و دور سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیستمحیطی و همچنین ارتباط مستمر، مؤثر و مناسب با صنعت و جامعه در راستای پیشبرد اهداف کلان دانشگاه بهعنوان یک ضرورت برای بقا و پایداری دانشگاه باید موردتوجه قرار گیرد و یکی از مهمترین رسالتهای پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه است.
ابلاغ آییننامه اجرایی تأسیس و فعالیت کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه آزاد
نگاهداری گفت: در راستای انجام این رسالت، ایجاد «کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه» در دستور کار پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه قرارگرفته و بر مبنای آن «آییننامه اجرایی تأسیس و فعالیت کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی» تدوین و بعد از نظرخواهی از استانها و حوزههای ستادی برای تصویب به هیأت رئیسه دانشگاه ارسالشده است.
وی ادامه داد: کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه بهعنوان محفلی برای گردهمایی، هماندیشی و همافزایی صنایع، سازمانها، ارگانهای فعال فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، حوزه، مراکز تحقیقاتی و سراهای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی خواهند بود.
نگاهداری خواست دانشگاه را از استانها و واحدهای دانشگاهی در این آییننامه چنین تشریح کرد: «بررسی ظرفیتهای موجود کشور در حوزههای گوناگون اقتصادی و صنعتی»، «برنامهریزی در جهت حضور اعضای هیأت علمی واحدهای دانشگاهی در جامعه و صنعت برای آشنایی با نیازهای آنها از یکسو و آشنا نمودن صنایع و دستگاههای اجرایی با تواناییها و ظرفیتهای دانشگاه از سوی دیگر» و «زمینهسازی برای بستن تفاهمنامهها و قراردادهای همکاریهای پژوهشی بین واحدهای دانشگاهی، پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی و صنایع ملی و فراملی از طریق ایجاد و گسترش ارتباطات با آنها.»
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/