صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۲ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۷
عاملی:

کرسی‌های آزاداندیشی باعث بروز قابلیت‌ها می‌شوند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کرسی‌های آزاداندیشی ظرفیت‌سازی می‌کنند تا قابلیت‌ها بروز پیدا کنند.
کد خبر : 367160

به گزارش گروه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سومین کنگره کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره صبح امروز در مجتمع دانشگاهی ولایت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار شد.


حجت الاسلام سیدسعید رضا عاملی در این کنگره اظهار کرد: هفت نکته درباره آزاداندیشی وجود دارد که بیان می‌کنم. اولین مورد فکر و اندیشه آزاد است و فکر فراجغرافیاست و محدودیت ندارد. فکر ظرفیت آزاد دارد و کرسی های آزاداندیشی ظرفیت سازی می‌کنند تا قابلیت‌ها بروز پیدا کنند. اندیشه به تعلیم و تربیت نیاز دارد و اگر تعلیم و تربیت نباشد، منشأ ظلم می‌شود.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد:دومین نکته این است که امکان محدودیت فکر وجود ندارد و باید به آزاداندیشی توجه شود تا قالب‌های خاص فکری ایجاد نشود. چون باید برای فکر قابلیت های وسیعی تأمین شود.


وی افزود: سومین نکته این است که مرز میان تفکر و نیرنگ باریک است. رسانه صنعت شر و خیر است و اگر این صنعت گرفتار شر می‌شود، به علت نیرنگ‌ها است. مسیر نیرنگ برخی اوقات مسیر نیرنگ با تفکر مساوی است و رشد ناقص کشورها به علت نیرنگها است.


عاملی با اشاره به نکته چهارم تصریح کرد: تفکر باید به فهم خالق هستی منتهی شود و در دنیای پر از مفاهیم و داده‌های متکثر، داده عظیمی حذف شده و آن مفهوم «خداوند» است و اگر متوجه خدا باشیم به گوهر هستی دست پیدا می‌کنیم.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص نکته پنجم تأکید کرد: نیاز به فضای آزاداندیشی داریم تا کرسی‌ها به جریان و گروه خاصی تعلق نداشته باشد. براساس گزارش استنفورد تولید علم در ایران در سال ۱۹۹۸ یک‌هزار مقاله و در سال ۲۰۱۸، ۵۰ هزار مقاله است.


وی ادامه داد: تفکر باید از نقطه‌ای به فرامحلی تبدیل شود چرا که تحلیل بر اساس تقاطع نقاط فکری حاصل می‌شود.


عاملی در پایان تصریح کرد: تفکر موانعی دارد که یکی از آنها هوای نفس است. مانع دیگر وابستگی و مانع دیگر رشته‌های تحصیلی هستند.


انتهای پیام/4107/4113/


انتهای پیام/

ارسال نظر