هیچکسی در هیچ جایگاهی حق دور زدن قانون و تخلف را نخواهد داشت
به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در مراسم تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید قوه قضائیه که صبح امروز با حضور مقامات کشوری، لشکری و مسئولان عالی قضائی برگزار شد، با تسلیت شهادت امام هادی(ع) و تشکر از حاضران در جلسه اظهار کرد: ابتدا خداوند را شاکرم بهدلیل توفیقاتی که عنایت کرد و زمینهای فراهم شد تا بتوانم خدمتگزار مردم باشم؛ بهطور ویژه خداوند را سپاسگذارم که توانستم مدتی در آستان قدس رضوی فعالیت کنم و امیدوارم اعتماد رهبر معظم انقلاب در مسئولیت قوه موجب شرمندگی بنده به خدمت ایشان و مردم نشود و صمیمانه از حسن اعتماد ایشان تقدیر میکنم.
رئیس قوه قضائیه گفت: از تلاشهای بیوقفه رؤسای قدیم قوه قضائیه آیتالله شهید بهشتی، موسوی اردبیلی، یزدی و قریب به یک دهه فعالیت آیتالله صادق آملی لاریجانی تشکر میکنم؛ بدون تردید زحمات ارزندهای در این چهار دهه انجام شده است و هر فردی با توجه به امکاناتی که در اختیار داشته، اقدامات مناسبی انجام داده که بخشی از آن را حجتالاسلام اژهای بیان کردند.
وی ادامه داد: در مدت سه ساله فعالیت در آستان قدس رضوی فرصت شد تا با برخی از مشکلات مردم آشنا شوم و تمام تلاشم آن است تا با استفاده از ظرفیت فعلی و بالقوه در راستای کاهش آلام و مشکلات در جهت احقاق حقوق مردم، برای اجرای عدالت قدم بردارم؛ با تمام تلاشهایی که انجام شده اما مردم همچنان درباره اجرای عدالت نگران هستند و آنها معتقدند تا برقراری عدالت باید بیشتر از گذشته تلاش شود.
رئیسی تصریح کرد: اساس تحول دستگاه قضائی در این دوره در بستر برنامه «گام دوم انقلاب» شکل میگیرد و در این راه دستگاههای دیگر نیز باید دستگاه قضائی را کمک کنند تا با یاری یکدیگر، عدالت را در جامعه برقرار کنیم؛ در «گام دوم» نیز اجرای عدالت بهعنوان یکی از نکات مهم تلقی شده است و از نکات مهم در قانون اساسی نیز توجه به موضوع عدالت بوده لذا همه ما موظف به اجرای قانون هستیم؛ من نمیخواهم بگویم اجرای عدالت برابر اجرای قانون است اما درحال حاضر اگر بخواهیم روی یک اصلی توافق کنیم، آن اجرای قانون است.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه اجرای قانون را در همه سطوح کشور باید جدی گرفت ادامه داد: در کشور همه موظفند قانون را اجرا کنند و هیچکسی در هیچ شرایطی و جایگاهی حق دور زدن قانون و تخلف را نخواهد داشت.
وی اظهار کرد: در دستگاه قضائی بهطور کلی تلاشهای فراوانی صورت گرفته است اما امروز در مسئله اطاله دادرسی، موضوع ورودی پرونده و تعداد و فراوانی ورودی پروندهها به قوه قضائیه مشکلاتی وجود دارد؛ لذا تعداد پروندهها هرگز زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و ما باید سرچشمهها را بررسی کنیم.
رئیسی با اشاره به موضوع پیشگیری ادامه داد: ما باید بهدنبال این برویم که منشأ تولید این میزان از پروندهها از کجاست؛ موضوع پیشگیری را هم دولت و هم مجلس با تصویب قوانین پیشگیرانه برعهده دارند و درحال حاضر هیچ دستگاهی نیست که وظیفه پیشگیری از وقوع جرم را نداشته باشد؛ همچنین اقدامات باید حول موضوع حبسزدایی و قضازدایی انجام شود که این امر با کمک مجلس انجام خواهد شد و ما نیز پیشنهاداتی را در موضوع استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس داریم که به مجلس تقدیم خواهیم کرد؛ ما میخواهیم وضعیت زندانها به شرایط ایدهآل برسد و همانطور که امام فرمودند زندان باید دانشگاه باشد، ما برنامههایمان حول این سخن امام راحل انجام خواهد شد که البته در این راه کمک نهادهای ذیربط را نیز میخواهیم.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر استفاده از نیروهای جوان در قوه قضائیه گفت: استفاده از نیروهای جوان، انقلابی و کارآمد را دنبال خواهیم کرد که این تحول کاملاً بتواند در دستگاه قضایی انجام شود.
وی درباره موضوع فساد نیز گفت: درحال حاضر مدعی مبارزه با فساد درون دستگاه قضائی، خود قضات هستند لذا با تمام توان و کمک همکاران در مقابل تعداد معدودی که در قوه قضائیه بخواهند فساد ایجاد کنند، برخورد میشود و مصمم هستیم تا سلامت در دستگاه قضائی را تضمین کنیم؛ همچنین ما به موضوع آزادیهای اجتماعی و حقوق شهروندی نیز توجه ویژهای خواهیم داشت و ما بهعنوان حقوق عامه نمیتوانیم در مقابل تجاوز به خاک، آب، جنگل، محیط زیست و آنچه که حقوق مردم است بیتفاوت باشیم؛ بنده بهعنوان مسئول قضائی از همه دستگاهها تکریم مردم و ارباب رجوع را مطالبه خواهم کرد.
رئیسی خاطرنشان کرد: امروزه دستگاه قضائی بیشتر بهعنوان جایگاه نظارتی معرفی میشود و مدیران دستگاههای اجرایی باید بدانند که نظارت ضامن تداوم اعتماد به مدیران کشور است؛ نظارت تضمین کننده سلامت در محیطهای اداری است و امروزه نظارت دیوان عالی کشور که در قانون اساسی به آن اشاره شده، یک امر واقعی است.
رئیس قوه قضائیه گفت: از افراد شجاع، توانمند، سرمایهگذاران و کارآفرینان حمایت میکنیم و در رابطه با موضوع فساد بهترین راهبرد همان برنامه هشت مادهای رهبر معظم انقلاب است و با اینکه چند سالی از آن میگذرد اما بهترین برنامه برای مبارزه با فساد همان راهبرد رهبری است و ما نیز اقدامات را بر اساس همان برنامه پیش خواهیم برد و دولت و دیگر دستگاهها نیز موظف به اجرای آن هستند.
وی ادامه داد: سال 74 موضوع پرونده 123 میلیاردی مطرح شد و مدتی گذشت پرونده دیگری کشف شد و بعد از آن نیز پرونده 3 هزار میلیاردی پیدا شد و در همه این پروندهها متهمان متفاوت هستند اما جنس فساد به یک شکل بوده لذا ما باید ساختارها را اصلاح کنیم و دولتمردان باید ساختارهای فسادزا را اصلاح کنند و ما نباید از یک سوراخ دوبار گزیده شویم؛ اگر اصلاح ساختار در کنار فرمان 8 مادهای رهبر انقلاب و امام راحل توسط دستگاههای اجرایی و نظارتی انجام شود، به موفقیت خواهیم رسید؛ در موضوع فساد در کنار برخورد با متهمان باید قصورها را نیز پیگیری کنیم.
رئیسی اظهار کرد: قوانینی که میتواند تضمین کننده سعادت انسان باشد، قوانین حیات بخش اسلام است؛ در مسئله تنویر افکار عمومی در این مدت نقصهایی داشتیم و در این راه باید تلاشهای بیشتری صورت گیرد و سخن حق باید جای خودش را پیدا کند.
رئیس قوه قضائیه درباره موضوع امنیت نیز گفت: خوشبختانه با تلاش نیروهای امنیتی و هدایتهای رهبری، امروز کشور ما امنترین کشور منطقه است و ما نیز به موضوع امنیت توجه ویژهای خواهیم داشت و در مقابل جرائم خشن و سازمان یافته و هرگونه اخلال در امنیت کشور کوتاه نخواهیم آمد.
وی اظهار کرد: از همه دانشجویان، نخبگان و دلسوزان نظام میخواهیم تا ما را در اجرای برنامههایمان کمک کنند؛ مخاطب اول پیام رهبر معظم انقلاب بنده هستم اما اجرای آن برای همه دستگاههاست؛ لذا همه نهادها، دستگاه قضائی را کمک کنند.
رئیسی در پایان شرط همه اقدامات تحولی را اخلاص دانست و بار دیگر از زحمات آیتالله صادق آملی لاریجانی تشکر و قدردانی کرد.
انتهای پیام/4110/خ
انتهای پیام/