رایزن فرهنگی ایران از موزه یهود آلمان بازدید کرد
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه بینالملل خبرگزاری آنا از رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان، سیدعلی موجانی در دیدار با ریاست موزة یهود برلین ملاقات کرد.
طی این دیدار «پرفسور پِتر شِفر»، با ابراز تأسف از تأخیر در تنظیم تاریخ ملاقات، ضمن خوشآمدگویی به معرفی اجمالی موزه و اهداف آن مبادرت کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در آلمان در این دیدار گفت: برای رایزنی فرهنگی با توجه به سوابق تاریخی و ظرفیتهای متنوع جمهوری اسلامی ایران، یکی از مأموریتها و رویکردهای کاری کمک به شناخت واقعیتهای کشورمان و درک عینیتر از شرایط اجتماعی و فرهنگی کشوری است که پیشینه تاریخی آن در قیاس با دیگر ملتها به دلیل استقرار در جغرافیای مهم یعنی آسیای غربی سوابق درخشانی را برای ملت ایران رقم زده است.
موجانی افزود: ایران کشوری است که تنوع دینی آن در قیاس با برخی از همسایگانش، قابل ملاحظه و متنوع است. حضور ادیان سماوی از جمله جامعه یهودیان ایران با کمیّتی قریب به 20 و اندی هزار نفر از هموطنان ایرانی ما که همچون مسیحیان، آشوریان، ارامنه و زرتشتیان دارای موقعیت ویژه برای انتخاب نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی هستند یکی از این مصادیق است. امروز در کشورم، نه تنها کنیسههای فعالی وجود دارند و مناسک دینی در آن اجرا میشود، بلکه میتوان به مجموعهای از زیارتگاههای بسیار مقدس تاریخ دین یهود اشاره کرد که در قلمروی کنونی جغرافیای سیاسی ایران واقع شده و برخی از انبیاء بنیاسرائیل چون دانیال، حیقوق، اشعیا، حزقیال، قیدار و ... در آن اماکن متبرک آرمیدهاند؛ اماکنی که به شدت مورد احترام و توجه عمیق مردم ایران فارغ از تعلقات دینی آنها هستند، حتی در برخی از نمونهها همچون مقبره سارا خاتون، نزدیک اصفهان میتوان شاهد اجرای مناسک همزمان مسلمانان ایرانی و پیروان دیانت موسی کلیمالله(ع) بود.
وی ادامه داد: به لحاظ تاریخی نیز نقش ایرانیان در تاریخ یهود قابل ملاحظه و سترگ است. قدیمیترین گزارش تاریخی اشاره به اقدام کوروش پادشاه هخامنشی در زمینه کمک برای بازگشت اسرای یهودی بابل به سرزمین کنعان در فلسطین دارد و در آخرین نمونه و مصداق از اهتمامی که ایرانیان در رابطه با نجات یهودیان گرفتار در جنگ جهانی دوم از خود نشان دادند. پذیرش جمع قابل ملاحظهای از شهروندان اروپایی از جمله لهستانیها و حتی مهاجرین یهودی آلمانی که ایران را برای سالیان جنگ مأوای خود دانسته و در آنجا در حوزههای مختلف صنعتی، فرهنگی، علمی و تجارت توانستند به دور از آسیبهای ناشی از خشونت و افراطگری برخاسته از تعصب در اروپا روزگار را بگذرانند، نمونههایی از این دست به شمار میآیند.
انتهای پیام/4106/4093/
انتهای پیام/